اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دانیل کوالیک، استاد حقوق بشر بین المللی در دانشکده حقوق دانشگاه پترزبورگ امروز در کنفرانس بین المللی «ایالات متحده، حقوق بشر و گفتمان سلطه» که توسط مرکز تحقیقات سیاسی و دیپلماسی عمومی دانشگاه تهران و با همکاری انجمن ایرانی مطالعات جهان، موسسه اسلامی حقوق بشر لندن و دانشکده مطالعات جهان به مناسبت هفته حقوق بشر امریکایی در حال برگزاری است، گفت: با حمله ناتو به لیبی این کشور به پایگاهی برای فعالیت داعش تبدیل شد و بعد آنها به نقاط دیگر رفتند.
وی با بیان اینکه به علت بی ثباتی لیبی و حمله نیروهای ناتو به لیبی؛ پناه جویان زیادی به کشورهای اروپایی سرازیر شدند؛ افزود: به دنبال این حملات حتی شاهد به وجود آمدن یک سیستم برده داری بودیم. واقعیت این است که امروز آنچه می بینیم این است که به اسم حقوق بشر تعرض های زیادی اتفاق می افتد.
استاد حقوق بشر بین المللی در دانشکده حقوق دانشگاه پترزبورگ با بیان اینکه تعرض ها و حمله های زیادی به بهانه حقوق بشر صورت می گیرد، افزود: در واقع این حمله ها تاکتیکی است که به اسم حقوق بشر صورت می گیرد و اکنون نیز می خواهند آن را علیه کشورهایی مانند ایران به کار بگیرند و این موضوع مهمی است.
کوالیک با اشاره به اینکه موضوعی را که در امریکا یاد گرفته ام که این است که باید نگاه استثناگرایی امریکا را عوض کنیم، اظهار کرد: این ایده که امریکا یک کشور منحصر به فرد است و می خواهد دمکراسی را در کشورهای دیگر اشاعه دهد، یک ایده اشتباهی است. در واقع من در زمان کودکی اعتقاد داشتم که امریکا به دنبال برقراری دمکراسی در دیگر کشورها است، اما بعدا فهمیدم این گونه نیست.
وی با بیان اینکه کهنه سربازان امریکایی با توجه به اینکه خسارت ها و هزینه های جنگ برای افراد و خانواده ها را می دانند، بهتر از هر کسی می توانند در خصوص تبعات جنگ حرف بزنند، تصریح کرد: دولت امریکا این را به خوبی می داند که اگر مردم این کشور به ایران سفر کنند، متوجه خواهند شد که تهران یک شهر مدرن است و افرادی که در آن زندگی می کنند، حالت خوبی دارند و نفرت در بین آنها نیست.
استاد حقوق بشر بین المللی در دانشکده حقوق دانشگاه پترزبورگ با اشاره به اینکه ما قانونا برای سفر به ایران مانعی نداریم اما این کار به سختی انجام می شود، اظهار کرد: کسانی که به ایران سفر می کنند به این واقعیت می رسند که جنگ با ایران کار سختی است.
کوالیک با بیان اینکه پس از بازگشت به امریکا در مورد تناقض هایی که در خصوص تغییر حکومت در ایران در امریکا مطرح می شود، بحث خواهم کرد، تصریح کرد: فکر می کنم آنچه در امریکا مطرح می شود برای تغییر حکومت در ایران؛ با واقعیت هایی که در این کشور است، تناقض دارند.
وی با اشاره به اینکه مردم ایران این بلوغ کافی را دارند که بین مردم و دولت امریکا تفاوت قائل شوند، اظهار کرد: امریکا در مورد جنگ ویتنام و جنگ عراق و این که در این جنگ پیروز شده دروغ گفت و این دروغ گفتن ها وضعیت جنگ های بعدی را برای امریکا سخت تر می کند. در هر حال امیدواریم که امریکا از وقوع یک جنگ دیگر جلوگیری کند؛ قبل از اینکه بخواهد یک جنگ اتفاق بیفتد.