یک دانشجوی دکتری پژوهشگاه شاخص پژوه اصفهان ضمن تاکید بر فعالیت علمی گسترده و فشرده، هیئت علمی و دانشجویان پژوهشگاه شاخص پژوه از مشکلات ایجاد شده توسط وزارت علوم و دانشگاه اصفهان برای پژوهشگاه شکایت کرد و گفت: گویی وزارت علوم و دانشگاه اصفهان برای نابودی دانشجویان شاخص پزوه دست به دست هم داده اند.
یک دانشجوی دکتری پژوهشگاه شاخص پژوه اصفهان در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در مورد مشکلات ایجاده شده برای این پژوهشگاه و اعضای آن گفت: اولین باری که با پژوهشگاه شاخص پژوه اصفهان آشنا شدم از طریق اخبار شبکه چهار سیما در سال ۹۲ بود. در زیر نویس اخبار شبکه چهار آمده بود پژوهشگاه شاخص پژوه مورد تایید وزارت علوم است و اعلام جذب دانشجوی بدون کنکور کرده است. پس از آن به معاونت دانشگاه اصفهان در آبان ماه ۹۲ مراجعه کردم و معتبر بودن پژوهشگاه را جویا شدم آنها به من معتبر شناخته شدن پژوهشگاه توسط وزارت علوم و سایت وزراتخانه را ارائه کردند؛ بنابراین به سایت وزارت علوم در آبان ۹۲ مراجعه کردم و پژوهشگاه شاخص پژوه را به عنوان اولین پژوهشگاه خصوصی ایران مشاهده کردم.
این دانشجوی دکتری افزود از طریق مصاحبه در دانشگاه اصفهان پذیرفته شدم و برای ثبت نام به پژوهشگاه شاخص پژوه مراجعه کردم. نامه خود وزارت علوم دولت یازدهم روی پروندههای تحصیلی ما موجود است متن نامه عنوان میکند که این دانشجویان میتوانند وارد سیستم وزارت علوم شوند و شروع به تحصیل نمایند. در جلسه مصاحبه دکتری نماینده وزارت علوم هم حضور داشت. آیا ممکن است کسی که از طرف وزارت علوم برای مصاحبه مامور شده است تقلبی باشد؟ و یا این موارد دسیسهای برای به بن بست رساندن جوانان کشور است؟
وی در ادامه تصریح کرد تا سال ۹۳ هیچ مشکلی توسط وزارت علوم برای پژوهشگاه به وجود نیامده بود، اما پس از مدتها جنجال آفرینی نهایتا در اسفند ماه ۹۵ به یکباره پژوهشگاه توسط وزارت علوم منحل اعلام شد و در یک مرداد ۹۶ هم اعلام شد که دانشجویان باید آزمون مجدد ورودی بدهند این در حالی است که من هم اکنون پایان نامه دکتری خود را تمام کرده ام و تنها دریافت مدرکم باقی مانده است.
این دانشجوی شاخص پژوه ضمن اشاره به عملکرد وزارت علوم در بهتعویق انداختن اعطای مدارک دانشجویانی که تحصیلشان تمام شده اشاره کرد و گفت: حتی دانشجویانی که قبل از ما هم دفاع کرده اند مدرک شان توسط وزارت علوم صادر نشده است و مدت هاست که رایزنیهای آنها با وزارت علوم بی جواب مانده است.
وی همچنین عنوان کرد چگونه ممکن است هیئت علمی شاخص پژوه چند سال در دل دانشگاه اصفهان فعالیت کند و وزارت علوم مقابل فعالیت آنها سکوت کند چرا روز اول پذیرش وزارت علوم به مشکلاتش با شاخص پژوه اشاره نکرده بود؟ آیا هیئت علمی شاخص پژوه بدون اجازه وزارت علوم جذب شده اند؟
دانشجوی دکتری شاخص پژوه تاکید کرد آن قدر این مسئله برای ما بغرنج است که هنوز نتوانسته ایم به خانوادهها و اطرافیان مان چیزی بگوییم؟ آیا ممکن است بعد از چهار سال تحصیل به اطرافیان و محل کارمان اعلام کنیم که چهار سال سر کار بوده ایم و مدرکی در کار نیست؟ یکی از دانشجویان خانم از مشکلات به وجود آمده بر اثر این موضوع با همسرش به من اطلاع داد و گفت که ممکن است زندگی خانوادگی ام را سر این موضوع از دست بدهم.
وی در ادامه افزود هم اکنون ۴۵ میلیون تومان هزینه تحصیلم شده است و در قبال این مدت زمان حضور در پژوهشگاه نمیدانم که به خانواده ام چه بگویم. یک عده از دانشجویان دکتری با ارائه مدارک مشغول به تحصیل بودن شان در پژوهشگاه به صورت قراردادی جذب کار شده اند و اگر مدرک را تحویل ندهند از کارشان بیکار میشوند به نظر میرسد که وزارت علوم و دانشگاه اصفهان دست به دست هم داده اند تا دانشجویان شاخص پژوه را نابود کنند. به همه ارگانهای کشور نامه زده شده است که پژوهشگاه شاخص پژوه منحل شده و هیچ ارگانی اجازه همکاری با آن و دانشجویانش را ندارد، ارگان هایی همچون هلال احمر، دانشگاه ها، فرمانداری و شهرداری.
این دانشجو با اشاره به فعالیتهای گسترده علمی در پژوهشگاه شاخص پژوه گفت: اگر مستندی از فعالیتهای آموزشی و پژوهشی ما در شاخص پژوه بسازد همه خواهند فهمید که دانشجویان مشغول به تحصیل در شاخص پژوه چه رنجی جهت تحصیل متقبل شده اند. در طول این چهار سال زحمت علمی بسیاری کشیدیم و مقاله و طرحهای کارآفرینی ارائه کردیم فعالیتهای علمی ما در شاخص پژوه بیش از فعالیتهای مورد انتظار از یک دانشجوی هم رشته ما در دانشگاههای دیگر است، به گونهای که دانشجویان دکتری شاخص پژوه مجبور به دفاع از هر فصل پایان نامه به صورت تک تک در تهران و اصفهان هستند. اگر دانشجویان فعالیت تحصیلی خوبی نداشتند دست از گرفتن مدرک بر میداشتند، اما چون زحمت علمی زیادی کشیده اند نمیتوانند از حق خود بگذرند.
وی در پایان به هیئت علمی قوی پژوهشگاه شاخص پژوه اشاره کرد و گفت: افرادی، چون پروفسور غازی بانوی برتر مدیریت کشور، پروفسور شفقی پدر علم جغرافیا و استاد تمام ملک پور استاد زبان شناسی حضور دارند. دکتر محمودزاده مسئول پژوهشگاه اصرار داشتند که هیئت علمی پژوهشگاه از افراد قوی و صاحب نظر در حوزههای علمی باشند و کسی از این جهت نمیتواند به پژوهشگاه و یا سطح علمی دانشجویان تحصیل کرده در پژوهشگاه شاخص پژوه ایراد بگیرد. وزارت علوم در اطلاعیه یک مرداد خود اعلام کرده که دانشجویان باید وارد فرآیند جذب مجدد و آزمون شوند. اکنون که با جناح بازی سیاسی چنین مشکلاتی برای ما ایجاد شده است چه تضمینی وجود دارد که دانشجویان پس از شرکت در آزمون مجدد پذیرش شوند و به خاطر غرض ورزی کنار گذاشته نشوند؟ در ضمن برخی رشتهها در پژوهشگاه شاخص پژوه اختصاصی هستند و دانشجویان آنها را نمیتوانند به مراکز علمی متناظر معرفی کنند. از طرفی با انحلال پژوهشگاه و فرستادن دانشجویان به مراکز متناظر استاد راهنما و در نتیجه موضوع پایان نامه آنها و زحمت چهار ساله آنها متلاشی میشود.