حجت الاسلام نصیری در گفتوگو با خبرگزاری دانشجو در مشهد،در خصوص اینکه چرا پوشش نامناسب در بین قشر تحصیل کرده بیشتر است؟ گفت: این مسئله را باید از دو بعدروان شناسی و جامعه شناسی مورد بررسی قرار داد.
برخوردمان با برخی مفاهیم دینی مانند حجاب شعاری بوده
وی با بیان این که نکته مهم که متاسفانه در سالهای بعد از انقلاب اسلامی نتوانستهایم، فلسفه مبانی و مباحث دینی را ترویج و برای قشر جوان آن را روشن کنیم، افزود: منظور من این است که برخورد مان با برخی مفاهیم دینی مانند امر به معروف و نهی از منکر و حجاب شعاری بوده به همین دلیل مردم خیلی با فلسفه این مفاهیم آشنا نشدهاند.
مسئول نهاد رهبری در دانشگاه آزاد مشهد بیان کرد: البته دو مبحث امر به معروف و نهی از منکر و حجاب فقط مفاهیم دینی نیستند، بلکه مباحث عقلانی هستند و میتوان حجاب را از نظر عقلی اینگونه تفسیر کرد که حجاب پوششی است که زن را با توجه به لطافت و زیبایی که دارد از آسیبها در امان نگه میدارد.
حجت الاسلام نصیری با اشاره به نقش حجاب در میان ملل مختلف دنیا خاطرنشان کرد: البته حجاب در میان ملت و فرهنگهای مختلف متفاوت است که این را میتوان با مطالعه مدل لباس زنان کشورهای مختلف مانند اروپای قدیمی به خوبی فهمید.
فلسفه حجاب در میان جوانان به خوبی تبیین نشده است
وی ضمن بیان این موضوع که فلسفه حجاب در میان جوانان به خوبی تبیین نشده است، تصریح کرد: قشر دانشگاهی ما اهل پژوهش و تحقیق هستند، بنابراین تا زمانی که نسبت به حجاب و فلسفه آن توجیه نشوند، نمی توان انتظار داشت که پوشش مناسب داشته باشند.
مسئول نهاد رهبری در دانشگاه آزاد مشهد با بیان اینکه باید به حجاب اعتقاد و باور داشت، متذکر شد: برخی از افراد جامعه که پوشش مناسب دارند، به خاطر فرهنگ خانواده و شرایط محیطی است که در آن قرار دارند؛ اما در واقع حجاب را باور ندارند و همین که در فضا و محیط دیگری قرار بگیرند وضع پوششی آنان تغییر خواهد کرد.
حجت الاسلام نصیری با بیان اینکه اینکه این افراد باحجابی که با توجه به تغییر فضای محیطی و فرهنگی خود نوع پوشش را تغییر میدهند به حجاب اعتقاد و باور درونی ندارند، گفت: حجاب بدون تببین فلسفه آن در میان قشر تحصیل کرده تبلور پیدا نخواهد کرد، باید مسئولان فرهنگی و مربوطه در جهت روشنگری فلسفه حجاب اقداماتی انجام دهند که جوانان تحصیل کرده آن را با حس درونی خود باور کنند.
وی با تاکید بر اینکه به منظور آشنایی جوانان با فلسفه حجاب باید مبانی آن را از نظر علمی مطرح کرد، افزود: به نظر من در دانشگاه باید در زمینه مضرات بدحجابی و فواید حجاب، ویژگی زنان به لحاظ روحی و روانی ، عوامل ایجاد قانون حجاب نسبت به زن، تاثیر زن در جریانات مختلف، ویژگی های دیگر زن مانند لطافت، احساسات و ظرفت آنان و نسبت حجاب به تمامی این مسائل را مورد بررسی و کنکاش قرار دهیم.
مدیران فرهنگی سیاست زده اند و نگاه سیاسی به مسائل دارند
مسئول نهاد رهبری در دانشگاه آزاد مشهد با تاکید بر بررسی علمی در زمینههای مختلف بیان کرد: هنر این است که ناهنجاریها و هنجارهای جامعه را به صورت علمی بررسی و بیان کنیم، اینگونه جوانان بهتر موضوع را درک و قبول میکنند.
وی با بیان اینکه با زور کاری پیش نمیرود، گفت: قشر تحصیلکرده باید حجاب را انتخاب کنند و نمیتوان با زور برای دیگران تعیین و تکلیف کرد، باید انتخاب پوشش مناسب برخواسته از حس درونی افراد باشد.
مسئول نهاد رهبری در دانشگاه آزاد مشهد در پاسخ به این مسئله که چرا مسئولان فرهنگی در تببین فلسفه حجاب برای قشر جوان کار چندان زیادی انجام ندادهاند؟ بیان کرد: مدیران فرهنگی سیاست زده اند و نگاه سیاسی به مسائل دارند.
کار فرهنگی صرف در زمینه حجاب غلط است/ در کنار کارهای فرهنگی جریمه پلیس هم باشد
حجت الاسلام نصیری در پاسخ به این سوال که جهت تدوین حجاب در دانشگاهها آیا فقط کار فرهنگی صرف لازم است یا خیر؟ بیان کرد: انجام کار فرهنگی برای ترویج حجاب در دانشگاه، امری مسلم است و باید تقویت شود؛ اما اینکه فقط کار فرهنگی صرف انجام دهیم، غلط است.
وی در پاسخ به اینکه پس شما هم اعتقاد دارید در کنار کار فرهنگی کارهای قانونی مانند تذکر لسانی هم باید صورت بگیرد؟ گفت: کار فرهنگی همین است، در کشور ما چقدر تبلیغ و ترویج شد که مردم از کمربند ایمنی استفاده کنند؛ اما برخی قبول نمیکنند، بنابراین باید آن جریمه پلیس باشد که این افراد هم این قانون را قبول کنند، پس می بایست در کنار همه کارهای فرهنگی آن جریمه پلیس هم باشد؛ اما در جای خودش استفاده شود.
حجت الاسلام نصیری همچنین در خصوص آسیبهای بدحجابی در دانشگاهها افزود: بدحجابی باعث کاهش رشد علمی افراد میشود، فضای علمی دانشگاه را دچار چالش میکند و سمت و سوی روابطه علمی افراد تبدیل به روابطه غیر اخلاقی میشود.
هیچ کجا دنیا پیدا نمی کنید که دانشجو با هر پوششی وارد دانشگاه شود
مسئول نهاد رهبری در دانشگاه آزاد مشهد به آسیبهای بدحجابی در محیط دانشگاه اشاره و بیان کرد: رواج بدحجابی در دانشگاه ضمن اینکه به رشد اخلاقی لطمه میزند، دانشگاه را هم تبدیل به یک محل ناامنی به لحاظ اخلاقی می کندکه به افراد آسیب می زند، در نتیجه فضای علمی دانشگاه را به لحاظ علمی و پژوهشی به چالش میکشاند.
حجت الاسلام نصیری با اشاره به وضعیت پوشش دانشجویان در دیگر کشورهای دنیا، بیان کرد: جالب است که در بسیاری از دانشگاههای دنیا مانند اروپا و آمریکا برای پوشش دانشجویان جهت حضور در کلاس درس متناسب با فرهنگ خودشان یک منطقی قائل هستند که حرمت دانشگاه حفظ شود، یعنی شما در هیچ کجا دنیا پیدا نمی کنید که دانشجو با هر پوششی وارد دانشگاه شود.
وی با تاکید بر اینکه دانشجو باید در محیط دانشگاه با پوشش مناسب باشد، خاطرنشان کرد: ما هم میگوییم که در دانشگاه ایران دانشجو باید با پوششی متناسب با فرهنگ و شئونات دینی وارد شود که حرمت این فضای علمی و همچنین حرمت دین و فرهنگ حفظ شود و به چالش کشیده نشود و همچین به فرهنگ علمی و دینی ما احترام گذاشته شود.
برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی در زمینه حجاب در دانشگاه آزاد مشهد
مسئول نهاد رهبری در دانشگاه آزاد مشهد در ضمن سخنان خود به برنامههای حجاب نهاد رهبری دانشگاه آزاد مشهد اشاره کرد و تصریح کرد: نهاد رهبری در خصوص حجاب برنامه های متفاوتی برگزار کرده است؛ اما ما هم از میزان این فعالیتها در این حوزه راضی نیستیم، مهمترین کار نهاد تقویت کرسی های آزاد اندیشی و گفتمان دانشجویی با محوریت حجاب است.
حجت الاسلام نصیری در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه مسئولان دانشگاه آزاد مشهد اصرار بر کار فرهنگی در حوزه حجاب و عفاف دارند، آیا از سمت آنان در این زمینه فعالیتهای صورت گرفته است یا خیر؟ متذکر شد: از رویکرد کنونی مسئولان با برخورد با پدیده بدحجابی راضی نیستیم چون احساس می کنیم که دانشگاه در این زمینه دچار تساهل و تسامح و ولنگاری فرهنگی شده، متاسفانه از سمت دانشگاه در حوزه حجاب کار زیادی صورت نگرفته است.