حجتالاسلام محمدیان با اشاره به اینکه کتاب علی از زبان علی نیاز به هیچ گونه تحلیلی ندارد، چون مطالب آن خیلی روان و از بیان خود حضرت علی علیه السلام بیان شده اند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام محمدیان، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور و مولف کتاب علی از زبان علی در مراسم رونمایی از این کتاب که در محل خبرگزاری فارس برگزار شد ضمن تبریک میلاد امام جواد علیه السلام و فرا رسیدن عید غدیر خم گفت: حضرت علی علیه السلام از همه جهت استثنایی و بی نظیر است و یکی از ویژگیهای این امام این است که تمام ابعاد زندگی اش را از اول تا آخر از زبان خودش بیان کرده است به گونهای که هیچ یک از انبیا، اوصیا و اولیا این کار را نکردند.
وی با بیان اینکه تمام بیانات امام علی علیه السلام در کتاب نهج البلاغه وجود ندارد، افزود: بیانات امام علی در بین کتابهای مختلف شیعه و سنی پراکنده هستند و من میتوانم این ادعا را بکنم که تمام کتابهای شیعه و سنی را که قابل دسترسی بوده مطالعه کرده ام تا چیزی از قلم نیفتد.
حجت الاسلام محمدیان گفت: اگر امکان داشت که تمام بیانات حضرت علی علیه السلام را در قالب کتاب گردآوری میکردیم تعداد این کتابها به ۲۰ جلد میرسید و این ۱۰ برابر کتاب نهج البلاغه است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور با اشاره به اینکه شخصیت حضرت علی علیه السلام شخصیت حیرت انگیزی است به گونهای که هم دشمنان و هم دوستان از فضائل او را بیان نمیکردند، چون دوستان از ترس جان و دشمنان نیز به خاطر بغض و کینهای که داشتند از این کار صرف نظر میکردند با این وجود هر چه تلاش شده است تا فضائل حضرت علی علیه السلام مطرح نشوند، اما امروز این فضائل مانند آفتاب درخشان میدرخشد.
وی با اشاره به اینکه کتاب علی از زبان علی نیاز به هیچ گونه تحلیلی ندارد، چون مطالب آن خیلی روان و از بیان خود حضرت علی علیه السلام بیان شده اند، تصریح کرد: در این کتاب از زبان امیرالمومنین علیه السلام مطالب مربوط به دورانهای مختلف این امام بیان شده اند البته من خلاصهای از این کتاب را در کتاب شرحه شرحه آورده ام و کتاب علی از زبان علی مبسوط این کتاب است.
حجت الاسلام محمدیان اظهار کرد: اگرچه محبت امام علی علیه السلام در دل ماست، اما بسیاری از سخنان او به گوش ما نرسیدند و در بسیاری از کتب دیگر پراکنده هستند.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور تصریح کرد: خداوند روح امام خمینی را متعالی کند، چون امام باعث شد که نهج البلاغه بعد از انقلاب اسلامی شناخته شود و مردم با این کتاب انس بگیرند، اما واقعیت این است که نهج البلاغه تنها یک دهم از آثار امام علی علیه السلام است با این وجود ما باید در این مسیر قدم برداریم تا این گنجینه ارزشمند را به آزادگان دنیا که گمشده همه آنها سیره علوی است، معرفی کنیم.
وی اظهار کرد: علامه جعفری در خصوص انگیزه خود برای تالیف کتاب تفسیر نهج البلاغه نقل کرده است که یکی از دوستانم در عالم رویا پیامی از علامه امینی خطاب به من دریافت کرده بود که این دوستم از علامه اجازه گرفته بود که آن نامه را بخواند و با این حال در آن نامه آمده بود که به علامه جعفری بگویید تا قبل از اینکه به عالم آخرت بیایی یک کاری برای امام علی علیه السلام انجام بده که علامه جعفری نیز میگوید که پس از دریافت این پیام تفسیر نهج البلاغه را شروع کردم در هر حال ما هم باید کاری در حد توان خود برای امام علی علیه السلام انجام دهیم.
حجت الاسلام محمدیان با اشاره به اینکه حضرت علی علیه السلام ساقی حوض رسول خداست و در روایت داریم که در کنار حوض کوثر جام هایی وجود دارد و علی علیه السلام نیز ساقی مومنین است و با این وجود ارتباط با علی علیه السلام مومنین را به این جام میرساند.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور با بیان اینکه کتاب نقش نگار و جاودانه تاریخ مجموعه حرفهای رهبر معظم انقلاب در خصوص امام علی علیه السلام است که آنها را نیز منتشر کرده ام، افزود: میتوانم بگویم که رهبر معظم انقلاب بیشترین آشنایی با شخصیت حضرت علی علیه السلام را دارند در هر حال اگر ایشان فرصت داشتند و خودشان مستقیم در خصوص امام علی علیه السلام کتاب مینوشتند قطعا آثار ارزشمندی را پدید میآورند، اما، چون فرصت آن را نداشتند بنده این کار را انجام دادم.
وی با اشاره به اینکه برخی بزرگان میگویند که چرا امام علی به حدیث غدیر استناد نکرده گفت: در کتابی که به نام روایت دریا آن را منتشر کرده ام در ۲۵ مورد به استنادهای امیرالمومنین به حدیث غدیر اشاره کرده ام البته مسئله آن قدر واضح بوده که اصلا نیازی به اشاره حضرت به این حدیث نبوده است.
حجت الاسلام محمدیان با بیان اینکه سیره پژوهی سعادتی است که نصیب من شده تصریح کرد: کتاب فاطمه از نگاه علی نیز یکی دیگر از آثاری که آن را تالیف کردم در واقع باید بگویم که حضرت زهرا سلام الله علیها تمام دار و ندار حضرت علی بوده است با این وجود من مطالبی را که امیرالمومنین در مورد حضرت زهرا بیان کرده و در این کتاب نیز منتشر شده بسیار دوست داشتم در واقع بحث ازدواج حضرت علی و حضرت فاطمه بخشی از کتاب علی از زبان علی را نیز تشکیل میدهد و این شاهکاری است که حضرت علی خود آن را به صورت عاطفی همراه با دلتنگی هایی که داشته اند، نقل کرده است.