معاون اول رئیس جمهور گفت: ما امروز به شدت نیازمند این هستیم که مردم حتی اگر اعتراض هم دارند اعتراضات شان شنیده شود و گفتگو صورت بگیرد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور در جمع برگزیدگان جشنواره فارابی ضمن تقدیر از برگزیدگان و دست اندرکاران این جشنواره گفت: بنده به لحاظ تخصصی بیشترین دوره زندگی ام را در صنعت و مهندسی گذرانده ام هر چه بیشتر در این بخش کار کردم هم به لحاظ فردی و هم نهادهای مورد مسئولیتم به نیاز مبرم علوم انسانی برای پیشبرد کشور واقف شدم و حس میکنم این بخش از علم در همه مقاطع خصوصا در زمانهای خاص نقش کارساز و تعیین کننده برای عبور از مشکلات دارد.
وی افزود: گاهی به خاطر اینکه مسائل و مشکلات مان به موقع حل نمیشود حجم مشکلات بیشتر و حل کردن آنها دشوارتر میشود. پیشنهاد من به مراکز پژوهشی و دانشگاهها این است که به دولتمردان در فهم درست مسائل و ارائه راهکارهای مناسب برای برون رفت از آنها کمک کند. فهم صحیح مشکلات پیش نیاز هر راهکاری است اگر فهم صحیح نداشته باشیم راهکارهایمان مشکلات را به درستی حل نمیکند.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه در آستانه چهل سالگی انقلاب اسلامی هستیم، گفت: تاکنون راه پر طول و دراز و دشواری را پشت سر گذاشته و از هر گونه سختی عبور کرده ایم. اگر مروری بر حوادث چهل ساله گذشته ایران و منطقهای که در آن قرار داریم داشته باشیم، میبینیم که دوران ما یک دوران استثنایی است؛ جنگ هشت ساله را تحمل کرده ایم و در کشورهای منطقه مثل افغانستان و عراق هنوز آثار جنگ پیداست و گروههای تروریستی خشنی که در منطقه به دنبال معرفی چهره جدید اسلامی بودند به خصوص در کشورهای عراق و سوریه اگر ایران دست به کار نمیشد، امروز داعش در منطقه حکومت داشت.
جهانگیری افزود: در نقطهای هستیم که هم فرصتهای زیادی داریم و هم تنگناها و تهدیدات زیادی پیش رو داریم. تنگناهایی که با آن روبرو هستیم در مقابل داشتههایی که از گذشته داشته ایم را میتوان با شرایط بهتری دنبال کرد و پیش برد. کشور ما به یک موضوع اساسی نیازمند است و آن هم افق گشودن و ابهام زدایی به آینده است. باید با تدبیر علمی، نگرانیها را در همه زمینههای فرهنگی و سیاسی و اقتصادی کم کنیم.
وی افزود: آمریکاییها در جنگ اقتصادی که با ایران آغاز کردند هم زمان جنگ رسانهای و روانی را نیز شروع کردند و مهمترین بخش این جنگ روانی این است که آینده را برای ایران نگران کننده نشان میدهند؛ لذا باید تلاش گسترده انجام داد که آینده ابهام زدایی و افقهای جدیدی گشوده شود.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه گفتگو بهترین روش است، گفت: زمانه، زمانه گفتگو و بالا بردن اعتماد به یکدیگر و نظام است. مهمترین سرمایهای که در اختیار دولت ایران برای عبور در چهل سال گذشته وجود داشته است سرمایه دینی بوده که امام راحل از اسلام ارائه کردند امام میفرمودند که حکومت مبتنی و برآورده از اراده ملت است و مردم در حکومت نقش تعیین کننده دارند.
جهانگیری افزود: تلاش ما این است که برای ترمیم سرمایه اجتماعی ایران دست نیاز به سوی متفکرین دراز کنیم بیش از هر کسی دانشگاهیان، نخبگان و صاحب نظران میتوانند به ما کمک کنند تا به ترمیم سرمایههای اجتماعی در ساختارها، رویکردها و رفتارهای اصلاحاتی صورت بگیرد. گفتگو میان دولت و دانشگاه در مراحل مختلفی آغاز شده است و من از سال گذشته سعی کردم موضوع گفتگوی ملی را همه جا مطرح کنم و راه برون رفت از تنگناها، برون رفت از مسائل داخلی است و برون رفت از مسائل داخلی مبتنی بر گفتگو میباشد.
وی ادامه داد: میبایست این گفتگو را دنبال کرد ما به همدلی و هم زبانی به شدت در شرایط فعلی نیازمندیم نهادهای حاکمیت مسئولیت بسیار مهمی را برعهده دارند و پیش بینی این است که هر کدام از این نهادها در چارچوبی که برای ایشان تعیین شده است کار کنند و پاسخگوی تصمیمات شان باشند. گفتگوی بین نخبگان و حکومت امروزه مقطعی نیست که نخبگان به حکومت کمک نکنند بلکه هم باید کمک کنند و هم هشدار بدهند.
معاون اول رئیس جمهور گفت: ما امروز به شدت نیازمند این هستیم که مردم حتی اگر اعتراض هم دارند اعتراضات شان شنیده شود و گفتگو صورت بگیرد. خیلی مواقع ممکن است که دولتمردان و مردم نتوانند گفتگو برقرار کنند و اینجا نخبگان نقش واسط را برقرار میکنند. من امیدوارم که صاحب نظران در مقاطع مختلف علمی هم خودشان شرایط را درک کنند و هم کمک کنند که از این مشکلات بیرون برویم.