دبیر اجرایی دومین دوره رویداد ایرآپ گفت: رفتن نخبگان علمی از کشور یک تهدید نیست؛ بلکه یک با بازگرداندن آنها به کشور میتوانیم فرصتهای مناسبی را ایجاد کنیم.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو سبزه پرور دبیر اجرایی دومین دوره رویداد ایرآپ که صبح امروز در دانشکده هوا و فضای دانشگاه امیرکبیر برگزار شد، بیان داشت: امسال دومین دوره برگزاری این رویداد بین المللی است و هدف از برگزاری آن این است که تا به جوانان پیشنهاد دهیم که به جای پشت میزنشینی به دنبال ایده و کسب و کارهای جدید باشند.
وی ادامه داد: راه اندازی کسب و کارهای جدید سخت است نیاز به روابط عمومی، پشتکار، پیگیری، ایده پردازی و کار تیمی دارد، اما اگر جوان تحصیلکرده ما بازار را خوب بشناسد میتواند موفق شود.
سبزه پرور تصریح کرد: دانشجویان ما هوا و فضا را در حد هواپیما خلبانی و فضانوردی میشناسند، اما هوافضا یعنی همه دنیا زیر پای ما و در دستان ما قرار دارد، زیرا میتوانیم با کمک تصاویر هوایی و رصد جادهها دریاها و ریلها به کاهش تلفات و تصادفات کمک کنیم. شاید برایتان جالب باشد که اسم پراید بد در رفته است، زیرا سوانح دریایی ما بیشتر از تصادفات جادهای است.
این استاد دانشگاه گفت: صنعت هوا و فضا آینده را در دستان خود دارد و جوانان ما به جای آنکه به دنبال کار شرکتی باشند باید به سراغ ایده پردازی بروند متاسفانه ما با دو مشکل جدی مواجه ایم یکی اینکه بسیاری از فارغ التحصیلان ما در کشورهای دنیا صاحب مقام و منصب هستند که البته ما نباید رفتن این نخبگان علمی را تهدید بدانیم بلکه این یک فرصت است، زیرا با ایجاد کردن یک فضای مناسب کسب و کار میتوانیم آنها را به کشور بازگردانیم.
وی ادامه داد: دوم اینکه لازمه انجام کارورزی و کار تیمی ایجاد یک شرکت مجازی است، زیرا دانشجویان میتوانند بدون ثبت پتنت در این فضا علاوه بر آشنایی با یکدیگر، ایدههای خود را پردازش کنند. همچنین با فرآیندهای پیچیده و مشکلی که در قوانین کشور حاکم است از جمله بیمه و دریافت وام و تسهیلات بانکی آشنا میشوند.
دبیراجرایی دومین دوره رویداد ایرآپ با اشاره به اینکه یکی از مشکلات اساسی دانشجویان ما در حوزه هوا و فضا خدمت سربازی است تاکید کرد: یک دانشجو برای گرفتن کسر خدمت یک ایده یا پروژه تحقیقاتی را ارایه میدهد، اما این اصلا درست نیست، زیرا زمانی را که یک نخبه میتواند به کار تحقیقاتی اختصاص دهد صرف سربازی رفتن میشود.
سبزه پرور افزود: ما میخواهیم در حوزه هوا و فضا نوآور باشیم، نمیخواهیم از پروژهها و تحقیقات قدیمی که وجود دارد پیروی کنیم یا به دنبال مهندسی معکوس باشیم. این یعنی پرورش ایده و خلاقیت در بین جوانان که به آنها کمک میکند تا آینده بهتری پیش روی خود و جامعه داشته باشند.