استاندارد گلاب و اسانس گل محمدی با حمایت دفتر هماهنگی دانش، صنعت و بازار معاونت علمی و توسط کانون گل محمدی و گیاهان معطر بازنگری و به روز میشود.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، زهرا صاحبنظر عضو هیات مدیره کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار گل محمدی و گیاهان معطر گفت: در دهمین جلسه هیئت مدیره، بازنگری و تدوین موضوع استاندارد حوزه گلاب و اسانس گل محمدی مورد بررسی قرار گرفت.
وی با بیان اینکه استاندارد حوزه گلاب ۵۰ سال پیش تدوین شده و در همان وقت نیز ناقص بوده است، افزود: باتوجه به انجام کشت در مناطق مختلف و متفاوت بودن کیفیت گلهای مناطق سراسر کشور از جمله تبریز و کاشان، گلاب این گلها نیز متفاوت است و استاندارد فعلی با این محصولات همخوانی ندارد.
عضو هیات مدیره کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار گل محمدی و گیاهان معطر خاطرنشان کرد: مورد دیگری که بر ضرورت تدوین و بازنگری مجدد استاندارد حوزه گلاب تاکید دارد میزان اسانس تعریف شده در گلاب برای صادرات به کشورهای دیگر است که باید تمامی مشکلات تولید کنندگان را در نظر گیرند و مجدد این استاندارد بررسی شود.
صاحبنظر به بررسی موضوع استاندارد اسانس گل محمدی نیز اشاره کرد و گفت: در این جلسه استاندارد حوزه گل محمدی نیز بررسی شد، زیرا این استاندارد بر اساس کیفیت گلهای ایران نیست و بر اساس استاندارد کشورهای دیگر از جمله ترکیه و بلغارستان ترجمه شده و در کشور استفاده میشود به همین منظور با اسانس گلهای محمدی تولید شده در کشور مطابقت ندارد و برای فروش محصولات با مشکل مواجه میشویم.
وی اظهار داشت: برای بررسی و تدوین دوباره، کانون گل محمدی و گیاهان معطر اصلاحات استاندارد این دو حوزه را انجام و به اداره استاندارد ارائه کرده است و نماینده کانون به عنوان دبیر کمیته تدوین استاندارد معرفی شد تا با همکاری اداره استاندارد این موضوع اجرایی و نهایی شود.