به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، برخی فعالان شبکههای اجتماعی و اصحاب رسانه به دعوت ملک سلمان برای شرکت در نشست فوقالعاده مکه، واکنشهای متفاوتی نشان داده و از اینکه ریاض با وجود محاصره تحمیلی بر قطر این کشور را برای نشست مکه دعوت کرده است، ابراز تعجب کردند.
«عبدالله العذبه» سردبیر روزنامه قطری «العرب» نوشت: «ریاض از امیر قطر برای نشستهای مکه دعوت کرده است و حال آنکه نظام حاکم دوحه را تروریستی میخواند».
«حمد لحدان المهندی» معاون رئیس شورای شهر قطر در صفحه توئیتر خود نوشت: «عجیب است که دبیرکل شورای همکاری خلیج (فارس) از قطر برای نشست فوقالعاده دعوت کرده آیا الزیانی نمیداند که قطر از سوی سه کشور عضو این شورا محاصره شده است».
طبق گزارش خبرگزاری آناتولی، المهندی افزود: «آیا الزیانی نمیداند که شورای همکاری از دو سال پیش به دلیل محاصره قطر، تعطیل شده است، هیچ بحرانی خطرناکتر از بحران (قطر) وجود ندارد و متأسفانه تنها چیزی است که این شورا به آن نپرداخته است».
خبرگزاری رسمی قطر (قنا)، شامگاه یکشنبه (۲۷ می) اعلام کرد، «سلمان بن عبدالعزیز» شاه سعودی از «تمیم بن حمد» امیر قطر دعوت کرده که در نشست فوقالعاده شورای همکاری خلیج فارس در «مکه» (۹ خرداد) حاضر شود. (جزئیات بیشتر)
قرار است این نشست به ابتکار ریاض برای بررسی تحولات اخیر مثل حمله پهپادی یمن به تأسیسات نفتی عربستان یا حادثه فجیره امارات برگزار شود.
«طلال بن احمد آل ثانی» یکی از فعالان قطری نیز نوشت: «این دعوت در حالی است که پیش از این ما را به تروریسم متهم میکردند و اکنون این (اقدام آنها) اعتراف به این موضوع است که ما دولت تروریستی نیستیم».
«سعد المری» نیز با اشاره به اینکه بر چه اساسی قطر را دعوت کردهاید؟ نوشت: «آیا قطر از تمامی ادعاها تبرئه شده یا اینکه قطر امروز قویتر شده و میخواهید با آن ائتلاف تشکیل دهید؟»
«ناصر بن راشد النعیمی» نویسنده و روزنامهنگار قطری نیز نوشت: «آخرین سفر الزیانی به قطر در سال ۲۰۱۸ بود که با سلطان المریخی وزیر مشاور در امور خارجه قطر دیدار کرد، اما این بار با وزیر خارجه دیدار کرد آیا این معنا و مفهومی دارد؟ آیا این بار سطح مشارکت بالا خواهد بود؟ آیا این یک حسن نیت است و عربستان نیز به آن پاسخ خواهد داد».
2- اگر آمریکا دستور داده باشد قطر نمیتواند تخلف کند و دعوت شاه عربستان فقط ظاهر قضیه است.