جمعی از دانشجویان و مردم تهران امروز در اعتراض به جنایتهای دولت نیجریه در حق شیخ زکزاکی رهبر در بند شیعیان این کشور در مقابل دفتر سازمان ملل تجمع اعتراضی برگزار کردند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جمعی از دانشجویان و مردم تهران امروز در اعتراض به جنایتهای دولت نیجریه در حق شیخ زکزاکی رهبر در بند شیعیان این کشور در مقابل دفتر سازمان ملل تجمع اعتراضی برگزار کردند.
در این تجمع شرکت کنندگان با در دست داشتن پلاکاردهایی با محتوای شیخ زکزاکی باید آزاد شود، درمان او باید پیگیری گردد، حقوق بشر آمریکایی، تاریخ ثبت کند این بار رهبر شیعیان تنها نخواهد ماند، زکزاکی را آزاد کنید و سکوت سازمان ملل خیانت به حقوق بشر اعتراض خود را به محدودیتهای دولت نیجریه برای مداوای رهبر شیعیان این کشور اعلام کردند.
در پایان این تجمع بیانیه معترضین به جنایتهای دولت نیجریه در حق شیخ ابراهیم زکزاکی قرائت شد.
متن این بیانیه به شرح زیر است:
پس از گذشت حدود چهار سال از کشتار وحشیانه و بی دلیل مردم نیجریه توسط دولت این کشور و دستگیری همراه با شکنجه شیعیان، متاسفانه همچنان شاهد سکوت مجامع جهانی و بین الملل در مقابل این نقض آشکار حقوق بشر هستیم، به گونهای که یک انسان در بدترین شرایط جسمی و روحی با نقض آشکار حقوق بشر به شهادت نزدیک میشود.
فلذا بر خورد لازم دانستیم ضمن یادآوری اهداف بیانیه حقوق بشر سازمان ملل به مدونان آن موارد تخلف آشکار دولت نیجریه از مفاد بیانیه حقوق بشر را گوشزد کرده و تاکید کنیم در صورت ادامه این برخورد دو گانه سازمان ملل متحد با مسائل بشری شفافیت خود را پایمال کرد و اهدافش را زیر سوال خواهد برد بنابراین لازم است برای پیشگیری از انهدام استاندارد دو گانه در برخورد با ظلمهایی که علیه بشریت در سراسر جهان صورت میگیرد ورودی قاطع و عاجل برمبنای اصول تعریفی خود در دستیابی شیخ زاکزاکی به حقوق اولیه انسانیش داشته باشد.
موارد نقض حقوق بشر در برخورد با رهبران شیعیان نیجریه عبارتند از: نقض ماده ۹ میثاق حقوق مدنی سیاسی: هر کسی حق ازادی و امنیت شخصی دارد هیچ کس را نمیتوان خودسر دستگیر یا بازداشت کرد هر کس دستگیر میشود باید در موقع دستگیر شدن از علل آن مطلع شود و در اسرع وقت اخطاریهای دائر بر هر گونه اتهامی که به او نسبت داده میشود، دریافت دارد. این ماده به صورت آشکار در دستگیری بدون ارایه حکم شیخ زکزاکی نقض شده است.
نقض ماده ۷ میثاق حقوق مدنی سیاسی: هیچ کس را نمیتوان مورد آزار و شکنجه یا مجازاتها یا رفتارهای ظالمانه یا خلاف انسانی یا خوار کننده قرار داد.
نقض ماده ۵ اعلامیه حقوق بشر: هیچ کس نباید مورد شکنجه و یا سایر رفتارها و یا مجازاتهای غیرانسانی، ضالمانه و تحقیر آمیز قرار بگیرد.
نقض اصول دادسری منصفانه: عدم دسترسی به مشاوره حقوقی و محرومیت از ملاقات با وکلا
در مورد برخورد با رهبر شیعیان نیجریه تمامی این اصول از جمله ممنوعیت شکنجه و اخذ اقرار تحت فشار روحی و تهدید نادیده گرفته شده است.
نقض ماده ۱۴ میثاق بین المللی حقوق مدنی- سیاسی: هر کس متهم به ارتکاب جرمی بشود یا تساوی کامل لااقل حق تضمینهای ذیل را خواهد داشت:
الف- در اسرع وقت و به تفصیل به زبانی که او بفهمد از نوع و علل اتهامی که به او نسبت داده میشود مطلع شود.
ب- وقت و تسهیلات کافی برای تهیه دفاع خود و ارتباط با وکیل منتخب خود داشته باشد.
د-در محاکمه حاضر شود و شخصا به وسیله وکیل منتخب خود از خود دفاع کند و در صورتی که وکیل نداشته باشد حق داشتن وکیل به او اطلاع داده شود.
متاسفانه هیچ یک از موارد پیش گفته در روند دستگیری شیخ زکزاکی مورد توجه قرار نگرفته است.
نقض ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر کس حق دارد با مساوات کامل از امکان دادرسی منصفانه و علنی توسط یک محکمه مستقل و بی طرف برای تعیین حقوق و تکالیف خویش و یا اتهامات جزایی وارده بر خود برخوردار شود.
علاوه بر موارد مذکور و مهمتر از همه نقض حقوق زندانی برای دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی و ممانعت از تماس، ملاقات با خانواده مندرج در مواد ۹ و ۱۰ میثاق حقوق مدنی- سیاسی است که با توجه به خبرهای واصله از وضعیت جسمی وخیم شیخ زکزاکی راه هر گونه توجیه سکوت مجامع بین المللی را بسته و حیثیت اهداف آن را به بازی گرفته است.
این دو ماده متضمن حق بازداشت شدگان برای تماس و ملاقات با خانواده شان و تاکید بر رفتار انسانی و متناسب با حیثیت ذاتی کلیه افرادی است که از آزادی خود محروم شدند که براساس مستندات غیرقابل انکار در روند بازداشت شیخ زکزاکی رعایت نشده و در سکوت مجامع بین المللی این ستم رو به گسترش ادامه دارد.
در آخر اعلام میدارم در صورت سکوت سازمان ملل در مقابل این ظلم آشکار به ابناء بشر مجامع آزادی حقوق بشری و کشورهای مسلمان از این مسئله نخواهند گذشت و حق انسانی خود را با تکیه بر توان جمعی باز خواهند ستاند.