رییس کمیته فرهنگی اربعین گفت: برای صیانت از جریان اربعین نخبگان دانشگاهی باید فعالیت کنند تا این حرکت حفظ و به صاحب اصلی آن برسد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام حمید احمدی، رییس کمیته فرهنگی اربعین در سومین همایش سراسری اربعین که صبح امروز در دانشگاه علامه برگزار شد، گفت:: اربعین نشانه یک مدنیت جدید است و این مدنیت جدید نشانه جامعه و زیست موحدانه است. پس از تلاشهایی که غرب و استعمار سالها انجام داد تا جریان اسلامی را قومیتی و پراکنده کند اربعین یک بشارت و صحنهای است که تشکیل امت اسلامی را به جامعه اسلامی نوید میدهد.
وی افزود:این جامعه بر پایه فضایلی است که بر محور حضرت سیدالشهدا است و شعار الحسین یجمعنا نشان دهنده این موضوع است. این حرکت عظیم که با اقبال عمومی انجام میشود نیازمند تحکیم موارد معرفتی است از این جهت باید از همه اساتید و نخبگان و دانشگاهیانی که ورود کرده اند تشکر کرد.
احمدی اضافه کرد: غالب نگاهها آسیب شناسانه بود، اما رهبری به ظرفیتها اشاره کردند و تاکید کردند که ظرفیتها و جنبهها و فرصتها را بشناسیم. از طرف دیگر در اربعین میلیونها نفر حضور مییابند. کسانی که متصدی این کار هستند نیازمند کارشناسان این حوزه و اساتید برای تدوین راهبردها و ایجاد ضوابط هستند.
حجت الاسلام احمدی ادامه داد: از طرفی همه ما میدانیم اگر قرار است بحث تمدن اسلامی شکل بگیرد پایه اصلی آن تمدن اسلامی است و این در اربعین به چشم دیده میشود که بدون توجه به رنگ و نژاد همه یکدست هستند و البته دشمنان هم از پای نخواهند نشست. بدین جهت لازم است برای صیانت از این جریان نخبگان دانشگاهی فعالیت کنند تا این حرکت حفظ و به صاحب اصلی آن برسد.
در ادامه این همایش حیدر عبدالزهره استاد دانشگاه بغداد التمیمی گفت: موضوع اربعین از دو بعد عام و خاص میتوان مورد بررسی قرار داد.بعضا برگزاری این همایش را بیهوده میدانند در صورتی که این همایش چشم انداز همکاری جمهوری اسلامی ایران و کشورهای اسلامی را میتواند در پی داشته باشد.
این استاد دانشگاه بغداد افزود: باید از مراسم پیاده روی اربعین یک برداشت درست به جهانیان ارائه شود و نهادهای علمی باید به آن اهتمام ویژهای داشته باشند. پیشنهاد من این است که کمیتهای برای اقدامات عملی و خروجی این همایش برگزار شود.