طبق یافتههای یک کاوشگر، سیاره قرمز کوچک مریخ، آب را سریعتر از آنچه نظریهها توضیح میدهند، از دست میدهد.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، ناپدید شدن تدریجی آب (H۲O) از قسمتهای بالایی جو مریخ به علت نورخورشید و شیمی که مولکولهای آب را (جو ضعیف مریخ نمیتواند جلوی حرکت آنها به اتمسفر را بگیرد) به اتمهای هیدروژن و اکسیژن تجزیه میکنند، اتفاق میافتد. یک گروه تحقیق بین المللی مطرح کردند که بخار آب در مقدار زیاد و با نسبتهای غیرمنتظره در ارتفاعی بیش از ۸۰ کیلومتری جو مریخ انباشته میشوند.
اندازه گیریها نشان میدهد که برخلاف نظریهها، اتمسفر حتی ۱۰ تا ۱۰۰ برابر بخار آب بیشتر در خود داشته و در حالت اشباع قرار دارد، اما با مشاهده اندازه اشباع شدگی، محققان فهمیدهاند که ظرفیت آب برای قرار گرفتن در جو در فصول خاصی افزایش مییابد. این نتایج به لطف کاوشگر Trace Gas Orbiter توسط آژانس فضایی اروپا و روسیه به دست آمده است.