عضو هیات علمی دانشگاه امام رضا (ع) گفت: گروهی از مدیران در ارگانهای مسئول یا اغلب پاسخگو نیستند یا سعی کردهاند از پشت اتاقهای ایزوله به مدیریت کرونا بپردازند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سعید شعرباف تبریزی، عضو هیات علمی دانشگاه بین المللی امام رضا (ع) شب گذشته در پخش زنده اینستاگرامی که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان مشهد برگزار شد، به موضوع عملکرد مدیریت شهری مشهد و استانداری خراسان رضوی اظهار کرد: یکی از مشکلات ما در این زمینه این بود که دولت در مقیاس کلان اعتمادی به بدنه مدیریتی استان به خرج نداده و بسیاری از سطوح مدیریتی ما، مانند استانداری و فرمانداری، وقتی متوجه شرایط کرونا در استان میشوند، از قدرت کافی برای تعطیلی بخشهای اداری و اقتصادی شهر برخوردار نیستند.
مقایسه رویکردهای مختلف در مواجهه با کرونا
شعرباف با بیان اینکه دولت در هیچ سطحی حاضر به تفویض برخی اختیارات در این زمینه به سطوح استانی نیست، افزود: در سطح استان نیز با دو نگاه متفاوت در مقابله با کرونا مواجه هستیم؛ یکی نگاه تزیینیتر و فرمایشی تری دارد و مدیران بحران در استانداری میتوانند نماد این نگاه باشند، یک رویکرد دیگر هم سازمانهای مردم نهاد، آستان قدس و سپاه را میتوان نام برد.
عضو هیات علمی دانشگاه بین المللی امام رضا (ع) با اشاره به اینکه استاندار خراسان رضوی کمترین حضور رسانهای را در ایام شیوع کرونا داشته، افزود: ارائه دادههای مرتبط با کرونا در استان با چند روز تأخیر صورت میگیرد و نسبت به این دادهها شبهات جدی وجود دارد.
وی بیان کرد: گروهی از مدیران در ارگانهای مسئول یا اغلب پاسخگو نیستند یا سعی کرده از پشت اتاقهای ایزوله به مدیریت ایام شیوع کرونا بپردازند.
شعرباف با بیان اینکه برخی مدیران نهادهای استانی مانند آستان قدس و سپاه و برخی مجموعههای مردم نهاد باعث شدند خراسان رضوی از آن شرایط بحرانی فاصله بگیرد، افزود: حدود ۸ میلیون نفر مسافر نوروزی میانگینی است که سال گذشته ثبت شد و یک چهارم این عدد میتوانست در استان فاجعه رخ دهد. در حالیکه با تصمیم به هنگام تولیت آستان قدس در تعطیل کردن حرم و کارهای محتوایی گروهها و سازمانهای مردمی این آمار کاهش چشمگیری داشت.
وی توضیح داد: با این حال اثر حضور همان تعداد مسافر نوروزی نیز در یازدهم فروردین را دیدیم و باعث شد که تعداد بسیار زیادی از ظرفیتهای درمانی استان پر شود.
مدیریت نقطه ای کرونا از اول اردیبهشت در مشهد
عضو هیات علمی دانشگاه بین المللی امام رضا (ع) پیش بینی خود از آینده کرونا در خراسان رضوی را مطرح کرد و ادامه داد: برای مدیریت شرایط استان در روزهای آینده پیشنهادات مفصلی را با صراحت و بر مبنای دادهها ارائه کرده ام. به نظر میرسد اگر اتفاق خاصی نیفتد و بتوانیم همین روند را ادامه دهیم، از ابتدای اردیبهشت احتمالا با روند کاهش بیماری روبه رو خواهیم شد و به میزان کاهش شیب بیماری، میتوانیم از برخی سیاستهای قرنطینه را نیز کاهش دهیم.
وی بیان کرد:، اما از آن زمان به بعد نکته مهم این است که مدیریت کرونا به صورت نقطهای و محلهای باید ادامه یابد. ممکن است در بخشهایی از شهر که پیاده راه زیاد دارد، رفت و آمد همچنان باید محدود باشد، اما در برخی نقاط دیگر امکان رفت و آمد تاحدودی وجود داشته باشد.
لزوم حمایت از کسب و کارهای متضرر
شعرباف در خصوص حمایت از اصانف نیز بیان کرد: برای حمایت از اصناف ما شرایط غیریکنواختی را داریم؛ برخی از اصناف نه تنها دچار مشکل نشدند، بلکه به سود هم رسیدند. اما برخی دیگر از آنان تا ۸۰ درصد کاهش فروش داشته اند.
وی توضیح داد: در این زمینه نیاز است که هرچه سریعتر تحلیل شود که کدام اصناف نیاز به حمایت دارند. این حمایت میتواند از طرف مدیریت شهری رخ دهد و لزوما به این معنی نیست که پول در اختیار اصناف قرار گیرد.
عضو هیات علمی دانشگاه بین المللی امام رضا (ع) با بیان اینکه برای حمایت از اصناف امیدی به نهادهای دولتی در سطح ملی نداریم، گفت: مدیریت شهری میتواند بخشی از عوارض سالانه خود را از اصناف متضرر از شیوع کرونا دریافت نکند یا سامانهای را برای فروش آنلاین کالاهای این اصناف اختصاص دهد، به این صورت که شهرداری سیستم توزیع را تأمین کند و از اصناف بخواهد در این بستر، کالای خود را توزیع کنند.
وی بیان کرد: شهرداری میتواند برای این بستر فروش آنلاین که ایجاد کرده، از اصناف عوارضی دریافت نکند و به این شکل برای حمایت از فروش کالاهای آنان اقدام جدی صورت دهد.