معاون پژوهشی دانشگاه تربیت مدرس گفت: صنعت برنامهای برای تولید محصول نوین ندارد و نمیخواهد هزینهای را به دانشگاه ارائه دهد بنابراین به واردات کالاهای خارجی میپردازد.
یعقوب فتح الهی، معاون پژوهشی دانشگاه تربیت مدرس در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو گفت: تولید علمی کار بسیار سختی است، خداوند باید هر انسانی را مورد لطف و عنایت خود قرار دهد تا آن شخص بتواند به تولید علم بپردازد.
معاون پژوهشی دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه ما وظیفه داریم با علم و ایمان دنیا را تغییر دهیم؛ اظهار کرد: هدف از انقلاب اسلامی نیز همین موضوع بوده است. آنچه امروز در فعالیتهای دانشگاهی و مراکز علمی مشاهده میکنیم، آن هدف مورد نظر جمهوری اسلامی نیست، درحقیقت گفتمان دانشگاه و فرهنگ دانشگاه در مسیر غلط حرکت میکند، زیرا باید دانشگاهها با فعالیت علمی اقتصاد را متحول کند.
وی افزود: گروهی از افراد معتقد هستند مقالات زیادی در کشور تولید میشود، اما اینطور نیست ما با تمام کارهایی که انجام دادهایم در تولید مقالات هنوز رتبه شانزدهم را داریم. کشور آمریکا با تمام مشکلات و سیاستهای غلطی که دارد در صنعت و علم، رتبه نخست را دارد و تعداد مقالات خود را کاهش نداده است، بلکه ارتباط صنعت با دانشگاه را افزایش داد.
فتحاللهی ادامه داد: اکنون اگر ارتباط دانشگاه و صنعت کم رنگ است دلیل آن را میتوانیم در صنعت جستجو کنیم، زیرا صنعت باید برای رفع مشکلات خود به سوی دانشگاه بیاید. تا زمانی که این تحول در صنعت رخ ندهد مشکلی حل نخواهد شد.
معاون پژوهشی دانشگاه تربیت مدرس اظهار کرد: صنعت ترجیح میدهد محصولی را از خارج کشور وارد کند و در داخل به مونتاژ آن بپردازد، زیرا برنامهای برای تولید محصول نوین ندارد و نمیخواهد هزینهای را به دانشگاه ارائه دهد. خلاقیت هزینه دارد که باید صنعت آن را بپردازد، اما متاسفانه تمام سود را برای خود میخواهد که به موجب آن به واردات کالاهای خارجی میپردازد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امروز صنعتگر باید برنامه تعالی و رشد را در کنار سایر برنامههای خود داشته باشد که اگر این اتفاق بیفتد بدون شک به دانشگاه نیازمند میشود، این در حالی است که دولت در اداره اقتصاد هنوز تحول اقتصاد را برنامهریزی نکرده است.