عضو شورای شهر شیراز گفت: شعاری راجع به شفافیت و اتاق شیشهای توسط شورای سر داده شد؛ اما به اجرا و واقعیت نمیرسد، تعارض منافع به سبب هزینهها و مبالغ مزایدهها، مانع اصلی اجرای طرح شفافیت و اتاق شیشهای است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اعضای شورای تبیین مواضع و قرارگاه احمدیروشن بسیج دانشجویی استان فارس با محمدتقی تذروی عضو شورای شهر شیراز، دیدار و گفتگو کردند.
محمدتقی تذروی، عضو شورای شهر شیراز در این دیدار مطرح کرد: بررسی و دقت در اختیارات شورای شهر و اعضای آن، راه مطالبهگری را برای ما هموار میکند و شرح وظایف ما مطابق ۳۴ ماده که شامل دو موضوع اصلی نظارت و قانونگذاری است، میباشد که ما مکلفیم مبتنی به آنها حق نظر و دخالت داشته باشیم و طبق قانون ما درباره هر چیزی که در شهر اجرا میشود میتوانیم نظر بدهیم.
تذروی تصریح کرد: مطابق قانون کلیه ادارات و شرکتهای خدمات رسانی که بودجه میگیرند موظف به ارائه گزارش به شورای شهر هستند، در صورتی که هیچ کدام از این ادارات حتی با درخواستهای مکرر ما حاضر به ارائه گزارش نمیباشد. در حالی که ما باید بدانیم بودجه آموزش و پرورش برای شهر شیراز چه مقدار است و کجا میخواهد هزینه بشود و این حق قانونی شورا است، ولی کسی تابع نمیشود.
وی گفت: ۲۲ سال از عمر شورا میگذرد و دیگر شورایی نوپا نیست و همه چیز سر جای خودش قرار گرفته است. اکنون نظارت ضعیف است. اگر نظارت خوب باشد به نظر من مشکلات حل میشود. ضعف در نظارت است. ضعف در قانون نیست. هر چه به سمت نظارت برویم و نظارت بیشتر باشد، مردم به خواستههای خود بهتر میرسند و رضایتمندی بیشتر میشود. نمونه آن باغهای قصر الدشت که همه با شعار حفظ باغهای قصرالدشت میآیند، ولی الان با قوانین متعدد، فضای باغهای قصرالدشت کوچکتر میشود. پس قانونها خیلی هم کارایی نداشته است یا خوب اجرا نشده است.
عضو شورای شهر شیراز در ادامه خاطرنشان کرد: بند ۲۰ ماده ۵۵ در رابطه با مشاغل مزاحم، ذیل شورای شهر است و شورای شهر موظف است که در صورت شکایت پیگیری کند و مطابق قانون برخورد کند. در بسیاری از پروندهها به سبب سیاستگذاری اشتباه در فروش تراکم، شاکی و متشاکی هر دو ناراضی میشوند و ناچارا مجبوریم حد وسط را رعایت کنیم.
تذروی در خصوص شیوه برخورد با ساختوسازهای غیرقانونی افزود: در ساخت و سازهای غیر قانونی حاشیه شهر نیز مخالفیم که بخواهیم برخورد بد کنیم و هر جا برخورد بدی شود به عنوان یک عضو شورا دفاع میکنم. عدم نظارت و داشتن اطلاعات بیش از حد رانت میآورد و از این اتفاقها میافتد، ولی ما دائم از مجموعههای نظارتی، حراستی، اطلاعاتی، حفاظتی و همه مراکز بازرسی میخواهیم که نظارت کنند.
وی افزود: شهرداری یک مجموعه بسیار بزرگ است و بزرگتر از آن نداریم. پول دارتر از شهرداری هم نداریم. در ۴ سال قریب به ۱۶ هزار میلیارد گردش مالی این مجموعه است. ما با پدیدهای مواجه هستیم که صبح مسئول قانون میگذارد و شب مشتری همان قانون است و این مسئله در ادوار گذشته تا کنون در شورا افتاده است و البته در کنار اینگونه مسئولین امثال حاج عزت فهندژ نیز هستند که به معنای واقعی کلمه خدمت کردند و هنوز از ایشان به نیکی یاد میشود.
عضو شورای شهر شیراز در خصوص ساخت ورزشگاه در منطقه میدان احسان گفت: ۶۴۰۰ متر زمین برای ورزشگاه، توسط اداره ورزش و جوانان استان در منطقه ویژه میدان احسان به شورای شهر داده شده بود و ما تلاش کردیم که این اتفاق رقم نخورد و الان دنبال این هستیم که همان زمین تبدیل به ورزشگاه بانوان شود و در اختیار مردم قرار گیرد و در واقع جلوگیری سوء استفاده از امکانات عمومی برای اداره ورزش و جوانان گرفته شد و حتی پیشنهاد دادیم که همین کار در منطقه ۷ یا منطقه ۳ پیاده شود، ولی اداره متبوع حاضر نشدند؛ این یعنی مسالهای پشت این درخواست است و چرا یک طرح ورزشی در میدان احسان مورد اصرار است، ولی در مناطق حاشیهای خیر؟
تذروی گفت: شعار زیبایی که راجع به شفافیت و اتاق شیشهای توسط شورای ۵ سر داده شد، اما به اجرا و واقعیت نمیرسد، تعارض منافع به سبب هزینهها و مبالغ مزایدهها، مانع اصلی اجرای طرح شفافیت و اتاق شیشهای است.