روزهای داغ تابستان در حالی در دانشگاهها و مراکز دانشگاهی سپری میشود که دانشجویان در کنار دغدغههای خود برای امتحانات مجازی، به مسائل و مشکلات مردم نیز رسیدگی میکنند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عرفان توانا؛ * روزهای داغ تابستان برای دانشجویان همراه با دغدغههای ترمهای تابستانی و نمرات پایان ترم سپری میشود، اما امسال شرایط با سالهای گذشته تفاوت چشمگیری دارد. علاوه بر آنکه فعالیت تشکلهای دانشجویی در پیگیری مطالبات مردم نسبت به گذشته، منظمتر و دنباله دارتر شده، دانشجویان امسال با مساله امتحانات مجازی و ترم تابستانی غیرحضوری هم مواجه هستند.
دردسرهای آموزش الکترونیک
در دانشگاههای خراسان شمالی چالش آموزش مجازی پس از گذشت ۵ ماه از شیوع بیماری کرونا همچنان باعث ایجاد مشکلاتی برای دانشجویان شده است. علاوه بر چالشهایی که برای برگزاری دورههای غیرحضوری آموزشی و امتحانات در این استان وجود دارد، به نظر میرسد در خراسان شمالی برگزاری کنکور در مقاطع مختلف هم ممکن است با چالش جدی روبه رو باشد. آمار ابتلا به کرونا در این استان، مانند دیگر نقاط کشور افزایش چشمگیر داشته و همین امر نگرانیها را برای حضور داوطلبان سر جلسه آزمون، افزایش میدهد.
دانشجویان علوم پزشکی شاهرود در این شرایط که شیوع کرونا بیداد میکند، از سوی دانشگاه مجبور به بازگشت به خوابگاه و دانشگاه شده اند. بسیج دانشجویی در نامهای به ریاست این دانشگاه اعتراض خود را به رئیس این دانشگاه در نامهای اعلام کرد.
مسالهای عجیب هفته گذشته در دانشگاه علوم پزشکی گیلان رخ داد؛ اطلاعات شخصی دانشجویان در سایت این دانشگاه افشا شد!اطلاعات ۳۰۰۰ دانشجو در سایت این دانشگاه در دسترس قرار گرفت و مسئولان دانشگاه گفته اند که در حال بررسی مشکل هستند.
پیگیری خصوصیسازیها
مساله کارخانه قند فسا و خصوصی سازی آن همچنان ادامه دارد. رئیس کل دادگستری استان فارس وعده داده که مشکلات حقوقی و قضایی واحدهای تولیدی استان به ویژه این کارخانه را حل کند و پیگیر روند قانونی آن باشد. اما اکنون دانشجویان و کارگران این کارخانه بیشتر از هر چیز، نگران آن هستند که دوباره این کارخانه را به شخصی بدون اهلیت واگذار کنند. کارگران معتقدند که مسئولان در واگذاری دوباره این شرکت باید به مساله بازگشت رونق تولید به آن و رشد و توسعه کارخانه اهتمام ویژه داشته باشند.
مساله خصوصی سازی کارخانه چوکا هم در کنار دیگر کارخانههایی که بخش خصوصی به جای آنکه کمک حالش شود، بلای جانش شده، این روزها از سوی دانشجویان پیگیری میشود.
دانشجویان قرارگاه شهید احمدی روشن مازندران نیز اشتباهات در واگذاری این شرکت به بخش خصوصی را در گزارشی ویدئویی تشریح کردند.
هفته گذشته، از سوی سازمان خصوصی سازی اعلام شد که انتقال هپکو به ایمیدرو منتظر مصوبه هیات وزیران است. اما چند روز پس از آن، وزیر تعاون به یک باره اعلام کرد که سهام این شرکت به ازای بدهی دولت به تأمین اجتماعی، به هلدینگ شستا واگذار شده است. مسالهای که هم بر بازار بورس تأثیرگذار خواهد بود و هم نگرانی کارگران را از آینده این شرکت چندبرار کرده است.
مسئولان از وعده پرداخت باقیمانده حقوق کارگران خبرد اده اند که بخشی از آن نیز در روزهای اخیر محقق شده است.
از وقتی که مساله غیزانیه مطرح شد، اقداماتی در تأمین آب برای بقیه مناطق خوزستان نیز صورت گرفته است. امام جمعه اهواز هم در ادامه پیگیریهای خود برای حل مشکلات مردم، چهارشنبه به بررسی وضعیت آبرسانی اندیمشک پرداخت.
مدیران شهری زیر ذره بین دانشجویان
جنبش دانشجویی در خراسان جنوبی در هفته گذشته در ادامه پیگیریهای خود در مساله تأثیرگذاری مزایدههایی که بنیاد مستضفعان برگزار میکند، بر قیمت مسکن در بیرجند، به دیدار مدیرکل این بنیاد در خراسان جنوبی رفت. در این دیدار مسئولان بنیاد تأکید کرده اند که اجازه مصاحبه ندارند و باز هم گفته اند که مساله را پیگیری میکنند.
در خراسان رضوی، اما دغدغه دانشجویان به سمت مدیریت شهری سوق پیدا کرده است؛ شورای اسلامی شهر مشهد در جلسه هفته گذشته خود، قرار بود درباره کمربند جنوبی تصمیم گیری کند، اما رسیدگی به نظریه این پروژه به جلسه بعدی شورا موکول شد. دانشجویان به همراه گروهی از فعالان محیط زیستی مقابل شورا حضور یافتند تا در جلسه علنی شرکت کنند، اما شورای شهر پا روی منشور حقوق شهروندی که خود مصوب کرده بود، گذاشت و اجازه نداد حتی نمایندگانی از این گروه ها، در جلسه شورا حضور یابند.
اما در همین نظریه که قرار بود طرح تفصیلی جنوب غرب مشهد را به تصویب شورا برساند، مساله برداشتن دیوارهای دانشگاه فردوسی مشهد هم به تصویب رسید! این مساله با واکنشهای منفی از طرف گروههای مختلف دانشجویان مواجه شد و اکنون باید ببینیم آیا دانشگاه حاضر است به این واکنشها پاسخ دهد یا نه.
دبیر قرارگاه شهید احمدی روشن این استان نیز اعلام کرد که تا با صیادان عهد بسته است تا رفع مشکلشان از پای ننشیند.
در یزد دانشجویان به حواشی که شورای شهر این شهرستان ایجاد کرده بود، اعتراض کردند و از نمایندگان خود در پارلمان شهری شان خواستند تا افشاگریهای سیاسی کارانه را با شفافیت درهم نیامیزند و به بهانه شفافیت، به دنبال بردن آبروی یکدیگر نباشند.
هشت بندی، شهرستانی در هرمزگان است که حدود ۸ هزار نفر جمعیت دارد، اما با کمبود امکانات بهداشتی و درمانی جدی مواجه است. دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی پس از آنکه از مشکلات این شهرستان مطلع شدند و تصمیم گرفتند تا مساله را پیگیری کنند.
دانشجویان کرمانی در دانشگاه علوم پزشکی به بی مهری مسئولان این دانشگاه به مقبره شهدای گمنام این دانشگاه اعتراض کردند. دانشجویان بسیجی با خرید مصالح به صورت خودجوش پای کار آمدند و ستونهای این بنا را ترمیم کردند، با این حال، مزار شهدا در این دانشگاه هنوز مساعد نیست.
دانشجویان ساری به دنبال حل مسالهای ۱۴ ساله هستند. زبالهها در کیاسر چندین سال است که زندگی مردم را دچار مشکل کرده و به نظر میرسد اکنون جمع آوری و رسیدگی به این معضل با باندبازی و فساد مواجه است.
جهادیها در هفتهای که گذشت
در این ایام کرونایی، دانشجویان از مناطق محروم و کمک به مردم غافل نماندند. هم اردوهای جهادی را با رعایت نکات بهداشتی برگزار کردند و هم به تولید ماسک و تجهیزات بهداشتی در مناطق کم برخوردار توزیع کردند.
جهادگران دانشجو در سمنان برای یکی از خانوادههای نیازمند شهرستان سمنان، آستین همت بالا زدند و به ساخت خانه آنان مشغول شدند. البته تاکنون ۶۰ درصد ساخت خانه به اتمام رسیده و دانشجویان قول داده اند که پس از اتمام امتحانات خود برای تکمیل ۴۰ درصد باقیمانده خانه، بازگردند.
دانشجویان دانشگاه آزاد کرمان هم با توزیع بیش از ۵۰۰۰ ماسک پنج لایه در مناطق محروم، اقدامات مهمی برای ارائه خدمات بهداشتی به مردم کم برخوردار در مناطق زهکلوت، چاه ابراهیم، میل فرهاد، علی آباد، گنج کسور و سنگ کت انجام دادند.