استاد دانشگاه نفت تهران گفت: حجم اقتصادی ایالات متحده در سال ۲۰۱۸، ۲۰.۵۸ تریلیون دلار بوده و انتظار میرفت در سال ۲۰۲۰ به ۲۲.۳۲ تریلیون دلار برسد که گسترش ویروس کرونا تحقق این رقم را با تردید جدی مواجه ساخت.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سید عبدالله رضوی کارشناس مسایل اقتصادی در سلسله نشستهای پیش رویداد همایش افول جایگاه رهبری آمریکا در جهان معاصر و آینده که در محل موسسه مطالعات و تحقیقات بین المللی ابرار معاصر تهران برگزار شد گفت: اقتصاد ایالات متحده در سال ۲۰۱۹ از نظر تولید ناخالص داخلی ۲۱.۴۴ تریلیون دلار و تولید ناخالص داخلی اقتصاد چین ۲۷.۳۱ تریلیون دلار بوده و با این وجود انتظار میرود شکاف بین اندازه دو اقتصاد از نظر تولید ناخالص داخلی اسمی تا سال ۲۰۲۳ کمتر شود.
وی با بیان اینکه در اقتصاد مبتنی بر بازار شکست بازار منجر به کارایی کمتر، ناپایداری بیشتر و رشد پایین سیستم اقتصادی میشود، افزود: معترضین وال استریت آمریکا نیز از همین عدم کارایی ناراضی بودند که بر همین اساس درخواست کنترل ناآرامیهای بازار را داشتند به هر روی نظام بازار نابرابری اقتصادی را افزایش میدهد.
این کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به اینکه نظام اقتصادی آمریکا در حال فروپاشی است بر این اساس یک نظام اقتصادی در حال فروپاشی نظام سیاسی را هم نابود میکند، گفت: جزوف استگیلتز نوبلیست اقتصاد معتقد است اقتصاد آمریکا مبتنی بر نظام سرمایه داری و مکانیسم بازار استوار است و ناکارآمدی مکانیسم بازار باعث فروپاشی نظام اقتصادی بازار است همچنین به گفته کال توماس مولف کتاب تاریخ انقضاء آمریکا تاریخ انقضاء این کشور در ۲۵۰ سالگیاش یعنی در سال ۲۰۲۶ اتفاق میافتد. او راه حل جلوگیری از این سقوط را بازگشت جامعه غیر اخلاقی آمریکا به آموزههای کتاب مقدس میداند.
رضوی به وجود نابرابری در آمریکا و اروپا اشاره کرد و افزود: در بهره مندی از فرصتهای شغلی در کشورهای در حال توسعه اعتراضات گسترده در خصوص پارتی بازیها صورت گرفته، چون تصور میشود که در آمریکا و اروپا فرصتهای شغلی بر مبنای عدالت صورت میگیرد و این در حالی است که در آمریکا و اروپا دانش آموختگان دانشگاههای برتر شانس بیشتری برای بهره مندی از فرصتهای شغلی دارند، چون این افراد معمولاً دارای والدین ثروتمند بوده و در بهترین مدارس تحصیل کردهاند و احتمال پذیرش آنها در دانشگاههای برتر هم بالاتر بوده است.
وی اظهار کرد: اقتصاد آمریکا یک چهارم حجم فعالیتهای اقتصاد جهان است و این جایگاه نیز با توجه به پتانسیلهای بالای این کشور در حوزه زیرساختها، فناوری و منابع طبیعی بوده به هر روی حجم اقتصادی ایالات متحده در سال ۲۰۱۸، ۲۰.۵۸ تریلیون دلار بوده و انتظار میرفت در سال ۲۰۲۰ به ۲۲.۳۲ تریلیون دلار برسد که گسترش ویروس کرونا تحقق این رقم را با تردید جدی مواجه ساخت.