شیوع کرونا سبب شد تا پس از هفت سال برای نخستین بار، بودجهای که مسکو به اقتصاد اختصاص میدهد بیش از بودجه نظامی باشد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از راشاتودی، روسیه قرار است هزینه های نظامی را در سال آینده به نفع تقویت اقتصاد این کشور کاهش دهد و این نخستین بار در 7 سال گذشته است که این بخش جای خود را در برنامه های بودجه دولتی تغییر می دهند.
مسکو برنامه هزینه های خود را به علت شیوع کرونا تغییر داده است و دولت این کشور یک لایحه بودجه فدرال جدید برای سه سال آینده در اوایل این هفته تصویب کرد.
بر اساس پیش نویس این طرح، هزینه های نظامی در سال 2021 برابر با 3.11 تریلیون روبل (41.08 میلیون دلار) تعیین شده که 14.5 درصد تمامی هزینه های دولت روسیه است. این رقم بیش از یک درصد کمتر از بودجه ای است که برای اقتصاد ملی اختصاص داده شده است. انتظار می رود 3.37 تریلیون روبل (44.51 میلیارد دلار) بودجه برای اقتصاد در نظر گرفته شود.
این بدان معناست که در سال 2021، هزینه های اقتصاد ملی روسیه برای نخستین بار از سال 2014 از هزینه های نظامی بیشتر خواهد بود. همچنین هزینه های نظامی روسیه 2.7 درصد تولید ناخالص داخلی این کشور را به خود اختصاص داده که کمترین میزان در یک دهه گذشته به شمار می رود.
هزینه های نظامی 2021، در مقایسه با طرح های پیش از بحران کرونا، 120 میلیارد روبل کاهش داشته است.
با توجه به اینکه این بحران به بیشتر کسب و کارها و صنایع به سختی آسیب زده، مسکو مجبور است تا حمایت از اقتصادش را 19 درصد افزایش دهد از جمله هزینه ها در پروژه های زیرساختی را افزایش دهد و به شرکت های هواپیمایی و شرکت های کشاورزی و بقیه یارانه اختصاص دهد.
هزینه های نظامی روسیه از سال 2012 بر اساس بخشی از برنامه نوسازی و مدرن سازی تسلیحات رو به افزایش بود.
پیش بینی های اولیه از کوچک شدن بیش از 7 درصدی اقتصاد روسیه در سال جاری به علت شیوع کرونا خبر می داد اما پیش بینی های جدید انتظار رکود 4 تا 5 درصدی را دارد. دولت روسیه انتظار دارد از آغاز سال آینده رشد تولید ناخالص داخلی این کشور بیش از سه درصد رشد کند.