هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در دانشگاهها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را در برگرفت و حائز اهمیت بود.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد، برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم.
مسئول نهاد رهبری در دانشگاه علم و صنعت گفت: متاسفانه دانشگاه علم وصنعت ظرفیتی به نام خوابگاه متاهلی ندارد و مشکل هم این است که ساخت این خوابگاهها دغدغه مسئولان نیست.
موضوع خوابگاه متاهلی و ساخت مسکن برای اسکان دانشجویان متاهلی دو سالی است که جای خود را در لایحه بودجه کشور باز کرده و افزایش ظرفیت این خوابگاهها در دستور کار بودجهای قرار گرفته است.
اما ساخت این خوابگاهها در درجه اول که نیاز به حمایت مالی و بودجهای دارد، علاوه برآن باید مسئولینی هم باشند که پای کار رفع دغدغه دانشجویان متاهل باشند، متاسفانه یکی از مشکلاتی که در این مسیر وجود دارد، همراه نبودن مسئولین دانشگاهی است که اگر کمی رفع مشکلات دانشجویان متاهل را در دستورکار خود قرار میدادند، بخشی از این مشکلات به مرحله رسیدگی و حل آن میرسید.
مهدی عباسی، سرپرست سازمان امور دانشجویان جهاد دانشگاهی، در نشست رویداد ملی دانشجویی سردار سلیمانی گفت: شهادت سردار سلیمانی یک واقعه تارخی و تاثیر گذار در فضای فرهنگی و سیاسی کل منطقه است، جهاد دانشگاهی تصمیم گرفت در اولین سالگرد این سردار مجموعه فعالیتهای فرهنگی و هنری و علمی پژوهی را انجام دهد. با توجه به اینکه مخاطبان ما دانشجویان و اساتید هستند در بخش علمی و پژوهشی، دو برنامه همایش علمی و پژوهشی و سخنرانی علمی در ۱۳ دی ماه برگزار میشود.
وی افزود: جهاد دانشگاهی دربازه زمانی از شهادت تا اربعین سردار سلیمانی را پوشش خواهد داد، ۱۳ دی ماه به نوعی شروع رسمی رویداد ملی و دانشجویی سردار سلیمانی است و تا اربعین شهادت وی که مصادف با ایام دهه فجر ادامه دارد.
عضو کمیسیون آموزش مجلس با تاکید بر شفافیت مالی دانشگاهها گفت: تاکید ما این است که دانشگاهها همواره در عملکرد هزینه و درآمد مالی خود شفافیت داشته باشند.
یکی از مسائل مهم در تمامی نهادها و سازمان ها، موضوع شفافیت مالی است؛ به این معنا که نهاد مربوطه که سهمی از بیت المال در بودجه سالانه کشور را دارد، این بودجه را چگونه، کجا و به چه صورت هزینه میکند.
مجلس شورای اسلامی قانون شفافیت مالی نهادهای اقتصادی را تصویب کرد و بر این اساس سامانه کدال برای هزینه، درآمد این شرکتها راه اندازی شد که با شفافیت مالی این بنگاههای اقتصادی زمینه فساد کاهش پیدا کند.
پس از تصریح این قانون، سایر نهادها نیز موظف شدند که صورت حساب مالی خود را به صورت شفاف در سایتهای مربوط به همان نهاد اطلاع رسانی کنند که مردم و مخاطبان آن نهاد از عملکرد آنها مطلع باشند.
اداره کل امور دانشآموختگان این سازمان در راستای اعتبارسنجی دانشگاههای معتبر جهان که به عنوان یکی از اصلیترین وظایف این اداره کل میباشد نسبت به بررسی و اعلام اعتبار دانشگاههای خارج از کشور برای سپتامبر ۲۰۲۱ "صرفا رشتههایی که در حیطه وظایف وزارت علوم میباشد" اقدام کرده است.
بر اساس این گزارش، در سال ۲۰۲۱ دانشگاههای ۱۰۹ کشور به روزرسانی و در سه گروه الف (ممتاز)، ب (خوب) و ج (متوسط) دسته بندی و تفکیک شده اند که بر اساس لیست منتشر شده، ۶۰۳ دانشگاه در گروه الف، ۸۱۸ دانشگاه گروه ب و ۱۱۰۵ دانشگاه در گروه ج قرار دارد.
در این اطلاعیه تاکید شده است: متقاضیان ادامه تحصیل در مقطع دکتری در دانشگاههای خارج از کشور از تاریخ ۰۱/۰۴/۱۳۹۸ برابر با ۲۲/۰۶/۲۰۱۹ صرفأ در دانشگاههای گروه الف (ممتاز) و گروه ب (خوب) قابل مشاهده در پایگاه اطلاع رسانی این اداره کل، ثبت نام رسمی نمایند. شایان ذکر است مدارک صادره از دانشگاههای گروه ج (متوسط) چنانچه پذیرش رسمی آنها پس از تاریخ یاد شده باشد، صرفأ تا مقطع کارشناسی ارشد قابل بررسی و ارزشیابی است.
بر اساس اعلام نتایج سومین جشنواره علم وزن، سیمین حسینیان عضو هیأت علمی و مدیر گروه گروه مشاوره و راهنمایی دانشگاه الزهرا به عنوان یکی از اساتید برگزیده این جشنواره انتخاب شد.
گفتنی است؛ رقابت در این دوره از جشنواره در ۲ بخش علمی و اجتماعی و در سه رده سنی زیر ۴۰ سال، ۴۰ تا ۶۵ سال و بالای ۶۵ سال برگزار شد و شرکتکنندگان در ۶ گروه علوم انسانی، علوم پایه، فنی و مهندسی، علوم کشاورزی، دامپزشکی و محیط زیست، علوم پزشکی، هنر و معماری با یکدیگر به رقابت پرداختند.
همچنین در بخش اجتماعی جشنواره سوم نیز زنان دانش آموخته دانشگاهی که اکنون در محیطهای غیر از دانشگاه مشغول خدمترسانی هستند، حضور داشتند.
۱۵ داور متشکل از چهرههای معتبر علمی داوری این دوره از جشنواره را نیز بر عهده داشتند و پس طی مرحله ارزیابی و امتیازبندی، برگزیدگان جشنواره سوم توسط اعضای کمیته علمی تعیین شدند.
معاونت دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی در اطلاعیهای شرایط انتخابات شورای صنفی دانشجویان را اعلام کرد.
در این اطلاعیه آمده است: دانشجویان میتوانند ضمن مطالعه دقیق آیین نامه و شیوه نامه انتخابات شورای صنفی دانشجویان، جهت اعلام کاندیداتوری و ثبت نام در انتخابات، به سایت معاونت دانشجویی دانشگاه مراجعه نمایند.
پویش «این الفاطمیون» به مناسبت فرا رسیدن ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) از سوی ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان با همکاری موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار میشود.
بر اساس این گزارش، علاقه مندان میتوانند تا ۲۶ دی ماه در بخشهای مختلف این پویش شامل: محتوای صوتی (پادکست)، کتابخوانی و نویسه نگاری (طراحی تایپو گرافی) و بخش ادبی، محتوای صوتی (پادکست)، بخشی از خطبه فدکیه، سردار دلها شهید حاج قاسم سلیمانی، محتوای صوتی حداقل ۳ دقیقه و بدون موسیقی ارسال شود. (متن مورد نظر را با صدای خودتان ضبط و ارسال کنید. ستاد محتوای صوتی شما را تبدیل به پادکست و منتشر میکند)، کتابخوانی، کتاب زنان و زمانه با مراجعه به آدرس pouyesh.labbayk.ir و ثبت نام در سایت در این پویش شرکت کنند.
معاونت فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی تهران با همکاری و مشارکت دیگر سازمانها و ارگانها همزمان با نخستین سالگرد شهادت سرداران شهید حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس اقدام به برگزاری نمایشگاه عکس با عنوان نمایشگاه «فرمانده من» کرده است.
در این نمایشگاه گزیدهای از مسابقه عکسهای تشییع باشکوه سردار شهید سپهبد حاج «قاسم سلیمانی» و شهید «ابومهدی المهندس» در معرض دید عموم به نمایش گذاشته می شود.
افتتاح نمایشگاه «فرمانده من» همزمان با سالروز حماسه نهم دیماه سهشنبه ساعت ۱۴:۳۰ است.
این نمایشگاه از ۹ تا ۲۰ دیماه ۱۳۹۹ به مدت ۱۲ روز در محل خیابان انقلاب، نردههای دانشگاه تهران جهت بازدید عموم و علاقهمندان برپاست.
موسسه بوم شناسان توسعه پایدار اسامی دانشگاههای سبز ایران را منتشر کرد.
بر این اساس،۴۱ دانشگاه ایران در رتبه بندی گرین متریک در لیست دانشگاههای سبز جهان قرار گرفتند. در این رتبهبندی ۹۱۲ دانشگاه از سراسر جهان حضور داشتند که دانشگاه زنجان در میان دانشگاههای کشور رتبه نخست و در منطقه خاورمیانه رتبه دوم را بهدست آورد.
این رتبه بندی با هدف ارائه چشم انداز جامع از شرایط و سیاستهای مرتبط با محیط زیست و توسعه پایدار در دانشگاههای مختلف راه اندازی شده است و از شش شاخص کلیدی "محیط زیست و زیرساخت"، "انرژی و تحقیقات اقلیمی"، "مدیریت پسماند"، "آب"، "حمل و نقل"، "آموزش" برای رتبه بندی استفاده میکند.
مشارکت در رتبه بندی گرین متریک گامی در جهت فعالیتهای بین المللیسازی دانشگاهها، معرفی آنها به سایر دانشگاهها و برجسته کردن اهمیت موضوع پایداری، مسائل محیط زیستی و چالشهایی مانند فرایند گرم شدن زمین، بهره برداری بیش از حد از منابع، وابستگی به منابع نفتی و کمبود آب و غذا در سطح جهانی است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها بر ضرورت مهارتافزایی و معرفتزایی اساتید توسط معاونان آموزشی و پژوهشی دانشگاهها تاکید کرد.
نشست مجازی مسئولان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و معاونان آموزشی و پژوهشی دانشگاههای آزاد اسلامی سراسر کشور در دفتر مرکزی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها برگزار شد.
حجتالاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در این نشست ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام شهادت بی بی دو عالم حضرت فاطمه زهرا (س) و گرامیداشت ایام سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی، سردار بزرگ اسلام و انقلاب گفت: دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاهی مهم و مجموعهای است که جمع بزرگ و فاخری از نظام آموزش عالی کشور را در خود جای داده است.
اداره کل امور دانشجویان و کارکنان شاهد و ایثارگر دانشگاه به مناسبت فرارسیدن اولین سالگرد سردار سرافراز شهید حاج قاسم سلیمانی و به منظور آشنایی دانشجویان فرهیخته با زندگی سراسر جهاد و مبارزه آن شهید والامقام مسابقه کتابخوانی «رفیق خوشبخت ما» را بهصورت مجازی برگزار میکند.
زمان شرکت در مسابقه ۱۳ دی تا ۱۳ بهمن ماه سال جاری و زمان اعلام اسامی برندگان دهه فجر انقلاب اسلامی خواهد بود. کلیه دانشجویان دانشگاه تهران در همه مقاطع تحصیلی میتوانند در این مسابقه شرکت کنند. به برگزیدگان کمک هزینه خرید محصولات فرهنگی و کتاب اهدا خواهد شد.