محمدعلی کریمی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه پیام نور در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، درباره پیشنهاداتی برای پیوند بیشتر دانشگاهها با صنعت بیان کرد: در این رابطه پیشنهادات مختلفی مطرح است که از جمله آنها میتوان به ایجاد سامانه اطلاعاتی در راستای تسهیل ارتباط نیازهای سازمانها و وزارتخانهها با توانمندیهای دانشگاهها و موسسات پژوهشی کشور و ایجاد صندوق مالی و فناوری مشترک با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را ذکر کرد.
وی ادامه داد: برای پیوند بیشتر همچنین ایجاد سامانه یکپارچهسازی اطلاعات و گزارشهای دانشگاههای سراسر کشور (با امکان دسترسی و الگوبرداری)، ایجاد سامانه یکپارچهسازی اولویتهای بخش صنعت و جامعه جهت دسترسی یکسان برای تمام دانشگاهها و اعضای هیئت علمی (خصوصاً برای هدایت پایاننامهها و تحقیقات دانشگاهی) و تمدید تفاهمنامههای همکاری با وزارت صنعت، معدن و تجارت میتواند کارگشا باشد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه پیام نور اظهار داشت: اینکه امور حقوقی و مالی دانشگاه در اجرای قراردادهای ارتباط با صنعت و جامعه خصوصاٌ برای تشکیل شرکت دانشبنیان تسهیل شود و یا دفتر مالکیت فکری با مجوز سازمان ثبت مالکیت فکری و اختراعات قوه قضائیه تشکیل شود، در پیوند بیشتر دانشگاهها با صنعت میتواند اثرگذار باشد.
کریمی با اشاره به پیشنهاد فهرستبندی نیازهای علمی دستگاههای مختلف و در اختیار دانشگاهها گذاشتن عنوان کرد: این پیشنهاد بسیار مثمرثمر است و اینگونه تمام دانشگاهها و اعضای هیئت علمی میتوانند از امکانات بطور یکسان و مساوی بهرهمند شوند.
وی یادآور شد: البته این مهم باید سازوکار مناسبی داشته باشد تا به صورت هدفمند نیازها را در اختیار دانشگاهها قرار گرفته و دانشگاهها نیز مطلع شود که هر دانشگاه روی چه موضوعی کار میکند تا از همپوشانی، کار مجدد و اتلاف وقت جلوگیری شود.