به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ حمایت از تاسیس شرکتهای دانشبنیان با همکاری متخصصان ایرانی خارج از کشور هدفی است که در برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور مدنظر است و این هدف با تلاشی مضاعف در سال گذشته به همکاری ۶۴ نفر از این افراد با شرکتها منجر شد.
این کار در قالب حمایت از تاسیس شرکت توسط دانشآموختگان ۲۰۰ دانشگاه برتر یا افراد دارای سابقه موفق در حوزه فناوری در خارج از کشور که طرحی برای راهاندازی کسبوکار دارند، اجرایی شد. سال گذشته نیز این برنامه همکاری با ۶۴ شرکت دانشبنیان را در پی داشت. شرکتهایی در حوزههای زیستفناوری، انرژی، هوش مصنوعی، فناوریهای نانو و فناوریهای ارتباطات و اطلاعات.
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری جذب متخصصان ایرانی خارج از کشور و استفاده از توانمندی آنها در ارتقای کشور را یکی از اولویتهای خود قرار داده است. رسالتی که میتواند کشور را از ظرفیت این افراد و توان و دانش آنها بهرهمند کند. کسانیکه میتوانند تجربیات و دانش سالها تحصیل و کار در دیگر کشورها را به ایران منتقل کنند. این کار پل ارتباطی خوبی برای جذب این افراد و استفاده از ظرفیت آنها در کشور محسوب میشود.
همچنین این برنامه با هدف استفاده از ظرفیت علمی و تخصصی محققان و متخصصان ایرانی و برقرار ارتباط با مراکز علمی، فناوری و صنعتی منتخب کشور در حال اجرا است. این کار تاکنون به بازگشت ۲ هزار و ۱۵۷ نفر از نخبگان ایرانی به کشور منجر شده است. بر این اساس تاکنون، توانمندی و تخصص بیش از ۲ هزار نفر از نخبگان ایرانی به نیازهای کشور پیوند خورد.