محمد حسین کشاورزی، مسئول بسیج دانشجویی پردیس ابوریحان دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به فشارهای اقتصادی سنگینی که امروز قشر ضعیف و متوسط جامعه متحمل میشوند، گفت: کشاورزی ارتباط مستقیمی با معیشت مردم دارد، اما علی رغم اهمیت این حوزه و تاکیدات رهبر معظم انقلاب کشاورزی در کشورمان مغفول مانده است.
وی با بیان اینکه کاندیداهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نیز در خصوص مسائل مختلف از جمله سیاست خارجه، یارانه، رانت و از این قبیل مسائل سخن به میان میآورند، اما اصلاً حرفی از کشاورزی نمیزنند، افزود: به جرات میتوان گفت که سایر کاندیداها در برنامههای تلویزیونی خود ۱۰ دقیقه هم در مورد بخش کشاورزی صحبتی نکرده اند و این در حالی است که تولید در کشورمان نکته حائز اهمیتی به شمار میرود و بیش از یک سوم از تولید کشور نیز مرتبط با محصولات غذایی و کشاورزی است؛ پس اگر وضعیت بخش کشاورزی به عنوان یک مسئله اصلی درست نشود؛ صحبت کردن درباره یارانه، اقتصاد پولی، بورس و دیگر مسائل به تعبیری کف روی آب و بی فایده است.
کشاورزی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب هر کجا از تولید سخن میگویند از کشاورزی نیز یاد میکنند، تصریح کرد: به فرموده رهبر انقلاب مسئله اصلی مردم فضای مجازی، سیاست خارجی و ارتباط با این دولت و آن دولت نیست؛ مسئله اصلی مردم چیزهای دیگری است؛ مسئله اصلی مردم معیشت طبقات ضعیف جامعه است، مسئله اصلی مردم مافیای وارداتی است که کمر تولید داخلی را میشکند یعنی مقام معظم رهبری صراحتاً به معیشت مردم اشاره کردند. این معیشت مردم یعنی چه؟ معیشت مردم به تعبیر ما یعنی کشاورزی. نانی که ما میخوریم، گوشت و مرغی که مصرف میکنیم، تخم مرغ و روغنی که خریداری میکنیم، میوههای که نوش جان میکنیم؛ همه اینها مربوط به کشاورزی است. بالاخره همه ما در این کشور زندگی میکنیم، قیمت گوشت و مرغ را میبینیم؛ کمبود روغن را میبینیم. صف مرغ را در این اوضاع کرونایی میبینیم. مشکلات دامداران و کشاورزان را هم در اخبار و فضاهای مجازی بالاخره دنبال میکنیم. اینها مسئله اصلی مردم هست، حیات ما بستگی به این محصولات دارد. حالا مسئولی بیاید و بگوید که یارانه را فلان قدر افزایش میدهم، توییتر را از فیلترینگ خارج میکنم، بورس را آن طور میکنم.
وی اظهار داشت: حرفهایی که کاندیداها میزنند حرفهای خوبی است و یک دردی هم از مردم رفع می کند، اما به چه اندازه؟ آیا مثلا با حل شدن اینها مشکلات ریشهای حل می شوند؟ مسلماً خیر. قیمت خوراک دامی و دانههای روغنی و گرانی سیب زمینی و پیاز و گوشت و مرغ درست میشود؟ مسئله کمبود روغن و صف مرغ حل میشود؟
مسئول بسیج دانشجویی پردیس ابوریحان دانشگاه تهران گفت: وقتی یارانه هم چندین برابر شود، ولی مسئله دام حل نشود و قیمت گوشت سر سام آور شود، چه فرقی میکند؟ مردم باید مثلا تمام پول یارانه را به جای اینکه قبض آب و گاز و برق بدن، خرج خرید گوشت و مرغ کنند؛ این چه فایدهای دارد؟ مقام معظم رهبری در این حوزه تخصصی به مسائل مختلفش اشاره کرده است.
کشاورزی بیان کرد: محصولات کشاورزی تولید کنندههایی دارند، اگر به کشاورزان بها داده نشود، الگوی کشت مناسبی در نظر گرفته نشود، اگر برنامه خرید تضمینی گندم درستی نداشته باشیم، با مشکلات کلانی روبه رو میشویم.
وی اظهار داشت: کشاورزی چه برای کشاورزان که محصولاتی تولید میکنند و چه برای ما که مصرف کننده هستیم مهم است؛ اما چرا نامزدهای ریاست جمهوری برای این موضوعات برنامهای ارائه نمیدهند؟ عدم برنامه ریزی برای چنین مسئله کلانی، نشانگر عدم آمادگی کاندیداها برای ریاست جمهوری است و این عواقب دنیوی و اخروی نیز به دنبال خواهد داشت.
مسئول بسیج دانشجویی پردیس ابوریحان دانشگاه تهران گفت: کشاورزی که فقط کاشتن و برداشتن نیست در کشاورزی کاشت، داشت، برداشت، فروش، واردات و صادرات، صنایع تبدیلی، آب و خیلی موارد دیگر دخیل هستند، همه اینها به برنامه نیاز دارند. کشاورزی یکی از بزرگترین پیشرانهای کشور است که متاسفانه مسئولین به هر موضوعی اشاره میکنند و برای هر مسئلهای راهکار و برنامه دارند، جز این مسئله تخصصی که ارتباط مستقیم با سفره مردم دارد.
کشاورزی تصریح کرد: با توجه به اهمیت بخش کشاورزی دو ماهی است که بیش از ۱۰ کرسی تخصصی بررسی مسائل و معضلات حوزه کشاورزی با حضور نمایندگان مجلس و فعالان بخش کشاورزی به دور از هر گونه جناح بندیها و هیاهوهای سیاسی از سوی بسیج دانشجویی پردیس ابوریحان دانشگاه تهران برگزار شده است با این وجود از کاندیداهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نیز دعوت میشود تا با حضور در این کرسیها که به همت جامعه نخبگانی دانشگاه تهران برگزار میشوند برنامههای خود را در حوزه کشاورزی به صورت تخصصی شرح دهند.