به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از دانشگاه بنی و حرفهای، یعقوب دادگر، مدیرکل پژوهش و فناوری دانشگاه فنی و حرفهای از رونمایی اولین سامانه جامع آزمایشگاههای مجازی برای نخستین بار در سپهر آموزش عالی کشور همزمان با کشورهای انگلستان، آلمان و هندوستان در دانشگاه فنی و حرفهای خبر داد.
وی با عنوان اینکه با این رونمایی ایران به باشگاه کشورهای بهرهمند از آزمایشگاههای مجازی فنی و تخصصی دانشگاهی در جهان پیوست گفت: طراحی و راه اندازی این سامانه جامع به همت معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه و همکاری یک شرکت دانش بنیان حدود ۸ ماه به طول انجامید.
وی ادامه داد: در حال حاضر آزمایشگاههای مجازی مورد استفاده در این سامانه جامع، ۱۱۲ دانشکده و آموزشکده، ۲۰ هزار دانشجو، ۷۰۰ استاد در سراسر کشور است که امکان استفاده از این سامانه جامع در ۳۰ رشته تحصیلی دانشگاه برای انجام ۳۰ عنوان آزمایش فراهم شده است.
دادگر عنوان کرد: با توجه به اینکه در دانشگاه فنی حرفهای بیش از ۷۰ درصد دروس برای دانشجویان بصورت عملی (کارگاهی و آزمایشگاهی) اجرا میگردد در شرایط کرونا، بیشترین آسیب متوجه دانشجویان این دانشگاه شد با راه اندازی این سامانه جامع مشکل ارایه بخش عمدهای از آزمایشگاهها و کارگاههای دانشگاه مرتفع گردید.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد: با توسعه این سامانه در آینده نزدیک، پوشش کامل رشتههای دیگر صورت پذیرد.
شایان ذکر است در دوران پساکرونا نیز استفاده ترکیبی از آزمایشگاههای مجازی توام با آزمایشگاهها و کارگاههای واقعی باعث کاهش در مواد مصرفی، انرژی و زمان خواهد شد.