به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، زهرا مهدی، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم.
سامانه آموزشی «دان» در اطلاعیهای به دانشجویان اعلام کرده، پیرو تصمیم دانشگاه مبنی بر ارائه مهلت یک هفتهای به دانشجویانی که دارای بدهی شهریه یا اقساط معوق هستند باید تا پایان هفته نسبت به پرداخت شهریه اقدام کنند.
سامانه آموزشی «دان» در اطلاعیهای به دانشجویان اعلام کرده است؛ پیرو تصمیم دانشگاه مبنی بر ارائه مهلت یک هفتهای به دانشجویانی که دارای بدهی شهریه یا اقساط معوق هستند و در ابتدای ترم تحصیلی به دلایلی درخواست مهلت برای پرداخت شهریه در طول ترم داشتند، به اطلاع میرساند آن دسته از دانشجویانی که هنوز علی رغم فرصتهای داده شده و امکانات به وجود آمده جهت استفاده از وامهای متنوع دانشجویی بدهی شهریه یا اقساط معوق خود را تعیین تکلیف نکرده اند، حداکثر تا آخر هفته جاری فرصت دارند به حوزه مالی واحد دانشگاهی خود مراجعه و یا از طریق شماره تماسهای اعلام شده در سایت واحد دانشگاهی از همکاران امور مالی واحد در خصوص شیوه پرداخت و رفع محدودیت شرکت در کلاسهای آموزشی و نیز امتحانات، راهنمایی لازم دریافت کنند.
ثبت نام تسهیلات تولد فرزند ویژهی دانشجویانی که در حین تحصیل فرزند آنها متولد شده است، تا پایان آبان ماه آغاز شد.
متقاضیان میتوانند با تکمیل فرمهای مشخص شده و تحویل دادن مدارک مربوطه به امور دانشجویی دانشکده برای دریافت این وام به مبلغ ۳۰ میلیون ریال (۳ میلیون تومان) اقدام کنند.
از سوی دفتر نهاد رهبری در دانشگاه علم و صنعت جشنواره همسفر تا بهشت ویژه زوجهای دانشجوی این دانشگاه برگزار میشود.
دفتر نهاد رهبری در دانشگاه علم و صنعت جشنواره همسفرتا بهشت را با موضوع ازدواج آسان، آگاهانه، به هنگام و پایداررا ویژه زوجهای دانشجوی این دانشگاه برگزار میکند که زوجهای دانشجو میتوانند تا ۱۴ آذر ماه برای شرکت در این جشنواره ثبت نام کنند
موضوعات این جشنواره شامل گذر از مشکلات ازدواج دانشجویی، ایدههای اجرایی برای مدیریت اقتصادی ازدواج آسان، تعاملات و مراودات با خانواده همسر، اوقات فراغت مشترک، فرایند انتخاب همسر است و بخشهای جشنواره از جمله کارگاه مشاوره، آزمون محتوای رسانهای، تجربه نگاری، خاطرات و ایدهها خواهد بود.
فرزاد جهانبین، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی دستورالعمل «میهمانی دانشجویان دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته ورودی نیمسال اول ۱۴۰۱-۱۴۰۰ از بدو پذیرش به واحد دانشگاهی محل سکونت والدین یا همسر و یا نزدیکترین واحد دانشگاهی به محل سکونت والدین یا همسر» را به رؤسای دانشگاه آزاد اسلامی استانها ابلاغ کرد.
جهان بین در این دستورالعمل تأکید کرده است: با توجه به شرایط حساس کرونا در کشور و بهره گیری از مدل آموزشی مجازی تا مساعد شدن شرایط برای حضوری شدن کلاسهای آموزشی و در جهت رفاه حال دانشجویان پس از حضوری شدن دانشگاهها و با عنایت به وضعیت متفاوت استانها و شهرها، دانشگاه آزاد اسلامی امکان تحصیل به صورت میهمان در شهر محل سکونت والدین یا همسر و یا نزدیکترین شهر به محل سکونت والدین یا همسر برای دانشجویان دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته ورودی نیمسال اول ۱۴۰۱-۱۴۰۰ از بدو پذیرش را فراهم کرده است.
معاون دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به احتمال بازگشایی دانشگاهها گفت: دانشگاه علامه در حوزه دانشجویی آمادگی ۸۰ درصدی برای میزبانی دانشجویان را دارد.
معاون دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به وضعیت آماده سازی خوابگاههای دانشجویی این دانشگاه گفت: دانشگاه علامه حدود ۴۰۰۰ نفر ظرفیت خوابگاهی در حالت عادی دارد و اگر بخواهیم بر اساس پروتکلهای بهداشتی که مبنای آن ۵۰ درصد است، دانشجو اسکان بدهیم حدود ۱۸۰۰ نفر ظرفیت اسکان داریم.
وی افزود: از این جهت هم یک آمادگی بالای ۸۰ درصد وجود دارد، اما مسئله فقط خوابگاه نیست. برای حضور در دانشگاه مباحث دیگری از جمله تغذیه و کلاسهای آموزشی وجود دارد و ممکن است که بخشهای مختلف دانشگاه میزان آمادگیها باهم تناسب نداشته باشد که بخشی تابع سیستم مدیریتی دانشگاه و بخشی دیگر مربوط به علتهای دیگری است؛ در حوزه خوابگاه امکان اسکان ۵۰ درصد دانشجویان خوابگاهی وجود دارد.
ثبت نام وامهای دانشجویی صندوق رفاه دانشجویان از اوایل آبان ماه آغاز شده و دانشجویان میتوانند برای دریافت این وامها به پورتال صندوق رفاه مراجعه و با ثبت درخواست و بارگذاری مدارک وام مورد نظر خود را دریافت کنند.
صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در سال جاری ۳۰ درصد به مبلغ وامهای دانشجویی اضافه کرده و این مبلغ با توجه به نیاز دانشجویان متاهل دو برابر شده است.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان نیز اخیرا در نشست هم اندیشی روسای دانشگاههای کشور گفت: در نیمسال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ دانشگاهها پس از ۳۰ درصد رشد اعتبارات، کلیه وامهای دانشجویی، وام تحصیلی دانشجویان متاهل را نیز به دو برابر وام تحصیلی مجردان افزایش داده ایم.
سرپرست دانشگاه علامه با اشاره به جذب برخی از اساتید مورددار در ریاست قبلی این دانشگاه گفت: این موارد بررسی میشود و در اسرع وقت به آنها رسیدگی خواهد شد.
عبدالله معتمدی، سرپرست دانشگاه علامه گفت: دانشگاه علامه یکی از بزرگترین دانشگاههای علوم انسانی در غرب آسیا و تنها دانشگاه علوم انسانی در کشور است که با ۵۵۰ عضو هیئت علمی، بیش از ۱۳ هزار دانشجو، ۱۱ دانشکده و ۱۸ پژوهشکده و مرکز پذیرشی فعالیت میکند.
وی افزود: در حال حاضر ۵۰۰ دانشجوی خارجی در این دانشگاه تحصیل میکنند که یکی از سیاستهای دانشگاه نیز افزایش جذب دانشجویان خارجی از کشورهای مختلف است.
سرپرست دانشگاه علامه در ادامه با اشاره به طراحی برنامه راهبردی این دانشگاه گفت: تصمیم بر این است که برنامه راهبردی در افق ۱۴۰۵ را برای دانشگاه طراحی کنیم که حوزههای پژوهشی، آموزشی، فرهنگی، اجتماعی و رفاهی را در برمی گیرد. بنای ما این است که افق توسعه دانشگاه علامه را با مشارکت ذی نفعان از جمله اساتید، دانشجویان و کارکنان دانشگاه پیش ببریم.
معتمدی در خصوص برنامههای این دانشگاه گفت: محور اصلی برنامههای دانشگاه علامه که هم پتانسیل آن در دانشگاه موجود است و هم میتواند دانشگاه علامه نقش مهمی در آن داشته باشد تحول در علوم انسانی است که شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز براساس مطالبات از دانشگاهها مجموعه شورای تحول علوم انسانی را راه اندازی کرد قصد ما این است که در این حوزه خلاهای موجود را پر کنیم و مشکلات این حوزه را حل کنیم.
معاون فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه پیام نور جزئیات تسهیلات وام شهریه دانشجویان این دانشگاه را تشریح کرد.حیدر جهان بخش با اشاره به انواع تسهیلات وام شهریه در دانشگاه پیام نور افزود: نخستین وام که تمام دانشگاهها نیز از آن برخوردار هستند، وام صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم است که با پیگیری دانشگاه، سقف اعتبار وام صندوق رفاه دانشجویی برای دانشجویان دانشگاه پیام نور افزایش چشمگیری داشته و هم اکنون بالاترین اعتبار وام شهریه دانشجویی به دانشجویان دانشگاه پیام نور اختصاص یافته است.
وی با اشاره به جزئیات اعتبار شهریه نیمسال اول دانشگاه پیام نور در سال تحصیلی جاری اذعان داشت: در حال حاضر مبلغ ۲۰ میلیارد تومان در سیستم جامع اتوماسیون صندوق رفاه برای دانشجویان دانشگاه پیام نور در نظر گرفته شده است.
معاون فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه پیام نور خاطرنشان کرد: مبلغ وام شهریه دوره کارشناسی از ۱۰ میلیون به ۱۳ میلیون ریال، در مقطع کارشناسی ارشد از ۲۰ میلیون به ۲۶ میلیون ریال و در مقطع دکتری از ۵۰ میلیون به ۶۵ میلیون ریال افزایش یافته است.
وی با عنوان اینکه میزان اعتبار وام شهریه نیمسال اول سال تحصیلی جاری به استانها برای ثبت درسامانه فاز ۲ صندوق رفاه دانشجویان و سامانه گلستان ابلاغ شده است، اظهار داشت: با دریافت اعتبار مذکور، تمام دانشجویان واجد شرایط که متقاضی درخواست وام از صندوق رفاه دانشجویان هستند، میتوانند از وام مذکور بهرهمند شوند.