گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، عرفان توانا؛ * تقویم زندگی دانشجویی در هفته آخر دی هر سال پایان امتحانات ترم اول را خبر میدهد و آغاز بهمن، اغلب همراه با شروع ترم جدید بوده است. در دانشگاههای کشور هفته گذشته آخرین امتحانات برگزار شد؛ هرچند هنوز در برخی استان ها، برگزاری امتحانات ادامه دارد. دانشگاهها برنامه آموزشی نیم سال دوم را هم منتشر کرده اند. در هفتهای که گذشت مردم در استانهای جنوبی همچنان درگیر سیل بودند و بارش برف سنگین مردم استانهای غربی کشور را غافلگیر کرد.
در اردبیل شدت بارش برف در ۱۰ سال اخیر بی سابقه بوده و ارتفاع برف در جادههای کوهستانی به بیش از ۲ متر هم رسیده بود. بارش برف حتی امتحانات مقطع دکتری و ارشد در دانشگاه محقق اردبیلی را به تعطیلی کشاند.
کولاک و برف در کردستان باعث شد رانندگان در جاده گرفتار برف شوند. به گونهای که هلال احمر در یک شب ۴۴۵ نفر را اسکان اضطراری داد. محورهای روستایی کرمانشاه، زنجان، ایلام، آذربایجان غربی و شرقی، اردبیل و بسیاری استانهای دیگر نیز مسدود شده بود که برخی از آنان به همت راهداران بازگشایی شده است.
بیشتر بخوانید:
امدادرسانی به خانوادههای سیل زده در برخی استانهای غربی و جنوبی کشور نیز در این هفته ادامه داشت. سیل در ایلام به حدی شدت داشت که آزادراه خرم آباد را به رودخانهای خروشان تبدیل کرده بود و حتی براساس اعلام هلال احمر، یک نفر را آب برده بود.
معاون عمرانی استانداری فارس هم اعلام کرد که از سوی دولت تا ۷۰ میلیون تومان کمک بلاعوض به خانوادههای گرفتار سیل اختصاص مییابد. در ایلام هم برآوردهای اولیه خسارت ۱۱۷ میلیارد تومانی را نشان داد.
بیشتر بخوانید:
بسیج دانشجویی اردوهای راهیان نور را با شکل و شمایلی دیگر اجرا میکند. در واقع پس از آنکه شیوع کرونا مانع حضور دانشجویان و مردم درمناطق جنگی شد، شیوههای دیگری برای برگزاری اردوهایی با هدف آشنایی دانشجویان و مردم با فرهنگ جهاد و شهادت برنامه ریزی شد. حالا هم که به نظر میرسد کرونا مانند روزهای اول، زور چندانی ندارد و اجتماعات برگزار میشود، در کنار اردوهای راهیان نور، اردوهایی با عنوان «راهیان پیشرفت» هم برنامه ریزی میشود که دانشجویان در کنار بازدید از آثار جنگ، با صنایع دفاعی و پیشرفتهای کشورمان نیز آشنا شوند.
بسیج دانشجویی البرز فراخوان ثبت نام اردوی راهیان پیشرفت یا راهیان نور دریایی را منتشر کرده و دانشجویان استان فارس هم رویداد علمی «پل» را در همین راستا اجرا میکند.
بیشتر بخوانید:
جریان مطالبه گری در هفته گذشته به چند موضوع مهم ورود کرده است؛ موضوعاتی مانند مشکلات کارخانه ایران پوشش، تقسیم استان سیستان و بلوچستان، احیای تالاب هامون، حکمرانی آب و ... پرداخته است.
کارخانه ایران پوشش گیلان سابقه نیم قرن فعالیت در حوزه ریسندگی و نساجی داشته، اما به دلیل واگذاری غیرکارشناسی با مشکل مواجه شد. اما اکنون بارقه امیدی برای بازگشایی این کارخانه قبل از اتمام سال ایجاد شده است.
طرح تقسیم استان سیستان و بلوچستان به شکل جدی از سال ۹۶ مطرح شد و حالا با اعلام وصول در مجلس عملیاتی شده است؛ طرحی که موافقان سرسخت سه سال پیش آن ترجیح میدهند حالا سکوت کنند.
احیای تالاب هامون یکی از مسائلی است که مطالبه گری دانشجویان را در پی داشته است. مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد زابل معتقد است که راهکار احیای این تالاب، دیپلماسی فعال در حوزه آب است.
صنایع آببر علاوه بر آنکه خود از منابع آبی بیش از آنکه ادعا میکنند، بهره میبرند، باعث مهاجرت بیشتر مردم به فلات مرکزی و اصفهان میشوند که این هم باعث افزایش مصرف آب میشود. کارشناسان معتقدند که اکنون نمیشود برخی از کارخانههای فولاد را جابه جا کرد، اما میتوان از ورود بیشتر جمعیت به فلات مرکزی ایران جلوگیری کرد.
بیشتر بخوانید:
از هفته آینده ماه بهمن آغاز میشود. وزارت علوم، سازمان مرکزی دانشگاه آزاد، وزارت بهداشت و ... اعلام کرده اند که ادامه آموزش در ترم جدید به صورت حضوری خواهد بود و به نظر میرسد شرایط برای بازگشت دانشجویان به کلاسهای درس و محیط دانشگاه آماده است. بازگشت دانشجویان به محیط دانشگاه میتواند به فعالیت تشکلهای دانشجویی جانی دوباره دهد.