عسکری غلامزاده مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو درباره این صندوق بیان کرد: صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد در زمستان سال ۱۳۹۹ تاسیس شده و از خردادماه ۱۴۰۰ در سرای نوآوری دکتر قریب مستقر گردید. به دلیل منابع اولیه محدود در صندوق، خدمات در ذیل فراخوانها ارائه میشود. البته ارائه خدمات به صورت فراخوان سبب شده اطلاعات جامعی از ظرفیت دانشگاه آزاد در کل کشور به دست آوریم.
وی ادامه داد: خدمات صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد در قالب ۴ فراخوان تسهیلات، یک فراخوان سرمایهگذاری مشارکت حقوقی و یک فراخوان سرمایه گذاری مشارکت مدنی ارائه میشود. درواقع تاکنون سه فراخوان نهایی شده است.
عسکری غلامزاده با اشاره به فراخوانهای نهایی شده بیان کرد: فراخوان اول در تابستان، فراخوان دوم در پاییز و فراخوان سوم در زمستان ۱۴۰۰ برگزار شد. در فراخوان اول ۳ طرح برتر شناسایی و تسهیلات به میزان ۷۰۰ میلیون تومان به آنها پرداخت شد. درحقیقت طرح اول ۳۵۰ میلیون تومان، طرح دوم ۲۵۰ میلیون تومان و طرح سوم ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کردند.
به گفته مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد، فراخوان دوم در آبان ماه ۱۴۰۰ برگزار شد و ۵ طرح انتخاب شدند که به میزان ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان به آنها تسهیلات پرداخت شد.
وی عنوان کرد: از طرفی در سفرهای استانی رسالت و کارکرد صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی تبیین میشود چرا که تاکنون این دانشگاه، صندوق پژوهش و فناوری نداشته است. همچنین آشنایی با ظرفیتهای استانی از دیگر برنامههای سفرهاست. هم افزایی صندوق و واحدهای استانی از دیگر اهدافی است که در سفرها دنبال میشود. در این مسیر توانستهایم به ۱۲ استان سفر کنیم و در این زمینه تفاهمنامههایی منعقد شده است. همچنین توانستهایم با ۵ واحد دانشگاهی در استان تهران تفاهمنامه همکاری داشته باشیم.
غلامزاده اظهار داشت: از جمله آثار این سفرها این است که سفرهای استانی باعث شده که ورودی طرحها برای فراخوان دوم رشد ۵ برابری داشته باشند، در فراخوان اول طرحها منحصراً از تهران، اصفهان و خراسان بود، اما در فراخوان دوم طرحها از استانهای مختلف به صندوق ارسال شد، ۵ طرح برگزیده فراخوان دوم از استانهای آذربایجان شرقی، کرمانشاه، یزد، تهران و اصفهان هستند.
وی گفت: طبق دستورالعمل کارگروه صندوقهای پژوهش و فناوری، در ابتدا حجم ضمانتنامههای فعال صندوق تا یک برابر سرمایه تادیه شده و سقف مبلغ در یک فقره ضمانتنامه حداکثر ۳۰ درصد مبلغ سرمایه تادیه شده است که این مهم در فرایند صدور ضمانتنامههای درخواستی بعنوان یک معضل بوده است. با پیگیریها صورت گرفته کل سرمایه ثبتی صندوق به ارزش ۲۰۰ میلیارد ریال تادیه گردید و معضل کد سپاص مرتفع شد. البته این موارد طی مدت کمتر از ۱۰ روز و در اسفندماه ۱۳۹۹ صورت پذیرفت.
به گفته مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد، با رفع این معضل امکان صدور ضمانتنامه در یک فقره تا سقف ۱۶۰ میلیارد ریال و همچنین مجموع ضمانتنامه فعال تا سقف ۲۴۰۰ میلیارد ریال میسر شد.
وی تصریح کرد: در اولین روزهای ثبت قانونی صندوق، اولین تقاضای صدور ضمانتنامه به تعداد ۴ فقره به ارزش ۱۸۴ میلیارد ریال بابت دو قرارداد پژوهشی کلان از سوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات مطرح گردید. در اسرع وقت و طی مراحل قانونی و اخذ تاییدیههای لازم از سوی دبیرخانه کارگروه صندوقهای پژوهش و فناوری، سامانه کد سپاص اختصاصی صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی تعریف شد. در ادامه ضمانتنامههای مربوطه پس از صدور، در اختیار کارفرمای پروژهها قرار گرفت. این فرایند در زمان کمتر از دوهفته صورت پذیرفت.