به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در برنامه صف اول، گفت: ظرفیت پزشکی کشور پس از انقلاب گسترش یافته، ولی به تناسب آن جذب دانشجو صورت نگرفته است. سال گذشته ۸ هزار دانشجوی پزشکی جذب شد، اما طی ۴ سال باید به ۱۷ هزار نفر برسد، سالیانه بایستی ۲۰ درصد افزایش یابد. در سال جاری ۱۶۰۰ ظرفیت جذب دانشجوی پزشکی اضافه شد که وزارت بهداشت همکاری داشته که ساز و کارهایی را فراهم کند و این روند در تعامل با سازمان سنجش صورت میگیرد.
وی نسبت پزشک به جمعیت در منطقه خوب نیست. توزیع پزشک در کشور وضعیت خوبی ندارد، یعنی در تهران نسبت ۳۵ به ۱۰ هزار جمعیت را داریم و در ۵۰ درصد شهرستانهای کشور این نسبت ۴ است که اصلاً منطقی نیست و همه مناطق باید بهرهمند شوند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: یکی از مصادیق عدالت اجتماعی، عدالت در بهره مندی از امکانات مرتبط با سلامت و بهداشت و درمان کشور است؛ بنابراین تردیدی نداریم که کیفیت پزشک ایران یکی از کیفیتهای پزشکی در جهان است، جامعه پزشکی ایران بسیار مورد افتخار ماست، اما سیاستهایی که پایتخت نشینی را تقویت میکند، نمیتواند تأمین کننده عدالت باشد، این افزایش برای مناطق کمتر بهرهمند از پزشک اختصاص یافته و مخصوص تهران نیست.
افزایش مجدد ۲۰ درصدی ظرفیت دانشجوی پزشکی از ۴ سال آینده
عاملی گفت: پزشک متخصص وضعیت مطلوب ندارد و اگر مصوبه اجرایی شود وضعیت بهتری خواهیم داشت، اما اگر به نسبت ۲۰ بخواهیم برسیم باید دوباره خیز افزایش دانشجوی پزشکی را داشته باشیم و ۲۰ درصد دیگر پس از این ۴ سال افزایش دهیم.
سیاست کنکور، آموزش و پرورش و دانشگاه را بی خاصیت کرده است
وی گفت: مجلس در سال ۹۴ به بحث کنکور ورود داشت، اما اجرایی نشد و اگر همان مصوبه مجلس اجرایی میشود، شاید امروزه دیگر لازم نبود که شورای عالی انقلاب فرهنگی به این حوزه ورود پیدا کند. هیچ تعارضی بین مصوبه سیاستهای جذب و پذیرش شورای عالی انقلاب فرهنگی با مصوبه مجلس نیست.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: قبلاً شورای عالی انقلاب فرهنگی به اموری ورود پیدا میکرد که مجلس ورود پیدا نکند، بر حسب آن قاعده مجلس نباید وارد بحث کنکور میشد.
عاملی گفت: سیاست کنکور هم آموزش و پرورش را بی خاصیت کرده است و آموزش و پرورش در این رابطه نقشی ندارد، معدل و کیفیت تحصیل دانش آموز حذف شده است و هم دانشگاه را حذف کرده است و دانشگاه نقشی در پذیرش ندارد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: آموزش و پرورش کشورهای پیشرفته دنیا تأثیر قطعی در رفتن دانش آموز به دانشگاه دارند و دانشگاه هم نقش اصلی در پذیرش دارد که ما هر دو را خنثی کردهایم.
عاملی گفت: در سیاستی که اتخاذ شده ۶۰ درصد سهم به آموزش و پرورش داده شده و معدل ۳ سال آخر دبیرستان تأثیر قطعی و ۴۰ درصد سهم کنکور در پذیرش دانشجو به دانشگاه دارد، اما بنده امیدوار به حذف کنکور هستم.