به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اولین نشست از سلسه نشست (اقتصاد دانشبنیان، چیستی، موانع و الزامات) با عنوان ارزیابی اقتصاد دانشبنیان، به میزبانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد.
در این نشست مهدی الیاسی، معاون سیاست گذاری و توسعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صابر میرزایی، معاون پژوهشی مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری سروش قاضی نوری، رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور سخنرانی کردند.
سروش قاضی نوری، رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در این نشست محور اقتصاد دانشبنیان را شرکتهای رقابت پذیر و نوآور دانست و گفت: منظور شرکتهایی است که بازار را در دست دارند و آن را کنترل میکنند.
وی به سه عنصر مهم در اقتصاد دانشبنیان اشاره کرد و گفت: شرکتهای نوآوری و رقابت پذیر یکی از عنصرهای مهم این عرصه است. علم فناوری و تحقیقات بازوی دیگر اقتصاد دانشبنیان است و سرمایه گذاری در بحث تحقیقات موضوع کلیدی به شما میرود. عنصر سوم در اقتصاد دانشبنیان بازارها و شرکتهای بزرگ و شبکههای بینالمللی هستند.
معاون سیاست گذاری و توسعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: باید در بازارهای بینالمللی حاضر بود و ملاک تنها بازار نیست؛ بلکه شبکه بینالمللی حائز اهمیت است.
قاضی نوری در ادامه گفت: در بحث دانش بنیان خروجیهای خوبی گرفته شده است. اما در لایه عناصر سازنده اقتصاد دانش بنیان، نوآوری نقش موثری را ایفا میکند. اگر تدبیر نکنیم در لایه عناصر سازنده اقتصاد دانشبنیان احساس خطر میکنم، زیرا اگر به این حوزه توجه نکنیم امکان دارد چند سال آینده به اقتصاد تماما منبع محور برگردیم.
رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور به چهار حوزه مهم در زمینه عناصر سازنده نام برد و گفت: همکاریهای بین المللی، توسعه سرمایه در تحقیقات، امیدسازی برای نیروی انسانی و قواعد بازی چهار حوزه از عناصر سازنده در زمینه پیشبرد اقتصاد دانشبنیان است.
وی تصریح کرد: دشمن بیش از آنکه بحث هستهای ما را هدف گرفته باشد، امید و چشم انداز آینده کشور را هدف گرفته و میخواهد امید را از نیروی انسانی بگیرد. باید تصویر سازی کرده و در عمل نشان دهیم که بهترین راه پیشرفت در درون کشور است.