به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بر اساس گزارش اخیر اتحادیه کارکنان دولتی ترکیه، سطح تورم کالاهای اساسی مصرفی در این کشور نسبت به سال گذشته به ۱۷۷.۵ درصد رسیده است.
روزنامه ترکیهای «duvar» نوشت، شعبه تحقیق و توسعه کنفدراسیون اتحادیههای کارمندان دولتی، گزارشی بر اساس قیمتهای بازارهای آنکارا منتشر کرده و بر اساس آن نتیجه گرفته که تورم کالاهای مصرفی اساسی به نسبت اکتبر سال گذشته به ۱۷۷.۵ درصد رسیده است.
قیمت میوه در مقایسه با اکتبر ۲۰۲۱ افزایش ۲۲۹.۹ درصدی داشته درحالی که قیمت محصولات لبنی و تخم مرغ ۱۵۰.۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است.
در عین حال، قیمت مواد غذایی در دوره ۹ ماه نخست سال ۲۰۲۲ در مجموع ۱۱۰.۶ درصد افزایش یافته است که قیمت میوه و سبزیجات به ترتیب افزایش ۲۰۵.۲ و ۲۵۶.۹ درصدی را ثبت کرده است.
بر اساس این گزارش، تورم ماهانه برای مواد غذایی اساسی در اکتبر ۲۰۲۲ برابر با ۶.۳ درصد بوده است.
بر اساس این گزارش، افزایش قیمت هزینههای کشاورزی، تورم سالانه قیمت مواد غذایی را در ماههای آینده سه رقمی نگه میدارد.
اداره دولتی آمار ترکیه نیز نرخ تورم سالیانه ۸۳.۴۵ درصدی در ماه سپتامبر را گزارش داده است که بالاترین میزان از سال ۱۹۹۸ به شمار میرود. این درحالی است که گروه مستقل ENAG رقم تورم ۱۸۶.۲۷ درصدی را اعلام کرده است.
نظرسنجیها نشان میدهد، مردم ترکیه معتقدند نرخ تورم بسیار بالاتر از آمارهای رسمی منتشره است.
بسیاری از شهروندان ترکیه در بحبوحه افزایش شدید هزینههای زندگی برای گذراندن زندگی خود با مشکل مواجه هستند.