به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم.
رئیس دانشگاه شریف در خصوص عملکرد برخی از اساتید در اتفاقات اخیر توضیحاتی را ارائه کرد.
رسول جلیلی، رئیس دانشگاه شریف ، در خصوص عملکرد برخی از اساتید این دانشگاه در اتفاقات اخیر و اغتشاشاتی که صورت گرفت، گفت: برخی از اساتید دانشگاه شریف فقط نظرات خود را در مورد اتفاقات اخیر اعلام میکردند که حتی پیش نویس بیانیهای در بین گروه اساتید رد و بدل شد که به نتیجه هم نرسید و در نهایت بیانیه رسمی از سوی اساتید دانشگاه صادر نشد.
وی در خصوص برخورد با این اساتید اضافه کرد: تا تخلف برای دانشگاه محرز نشود برخوردی صورت نمیگیرد و اگر استادی دچار تخلف شود در کمیته انضباطی اساتید رسیدگی خواهد شد.
جلیلی در خصوص روند جذب اساتید شریف و اینکه آیا قرار است بازنگری در جذب اساتید صورت بگیرد یا خیر اضافه کرد: جذب اساتید دانشگاه شریف بر اساس قوانین ابلاغی وزارت علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام میشود و ما خارج از آن فرآیند نه امکان جذب داریم و نه اجازه داریم و هیچ استادی خارج از فرآیند در دانشگاه شریف جذب نمیشوند.
رئیس مرکز اداره سلامت دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ایران به تشریح خدمات درمانی رایگان برای دانشجویان پرداخت.
طاهره ناصری پوررئیس مرکز اداره سلامت دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ایران عنوان کرد: خدمات ارائه شده در اداره سلامت دانشگاه علوم پزشکی ایران شامل پزشک عمومی، دندانپزشکی، پرستاری، بهداشت محیط و کمیسیون پزشکی است.
وی افزود: هم چنین ویزیت پزشکان، متخصصان و واکسیناسیون برای دانشجوها رایگان است و خدمات دندانپزشکی مانند کشیدن دندان، عصب کشی و ترمیم با تعرفه دولتی ارائه میشود.
ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان از فراهم بودن امکان ثبت نام دانشجویان ترم آخر در عتبات دانشگاهیان خبرداد.
ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان به سوالات دانشگاهیان در زمینه ثبت نام عتبات عالیات پاسخ داد.
این ستاد درباره روند دریافت گذرنامه و خروج از کشور اعلام کرد: ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان با همکاری سازمان نظام وظیفه برای آن دسته از دانشجویانی که از معافیت تحصیلی استفاده میکنند؛ مجوز خروج از کشور را اخذ میکند و احتیاجی به مراجعه شخص دانشجو به سازمان وظیفه عمومی نمیباشد. پس از آن دانشجو میبایست فقط به پلیس +۱۰ مراجعه نموده و برای دریافت گذرنامه اقدام نماید. توضیحات بیشتر در مرحله بعد از قرعه کشی به آگاهی دانشجویان میرسد.
استاد حوزه و دانشگاه گفت: پیشبینی ما این است که هیئات دانشجویی در آینده نقش موثرتری نه فقط در معنویت دانشگاه بلکه در معنویت جامعه داشته باشند، همانطور که اعتکاف از دانشگاه تهران شروع شد و در جامعه گسترش پیدا کرد و اثرش را در کل جامعه گذاشت.
حجت الاسلام علیرضا پناهیان، استاد حوزه و دانشگاه ، در خصوص وضعیت فعلی هیئتهای دانشجویی در فضای دانشگاهها گفت: از این جهت که علاقه به اهل بیت که دانشجویان را وادار به تعظیم شعائر میکند، چیزی از آن در فضای دانشگاه کم نشده، بلکه خروشان، پر فروغتر و پرالتهاب مانده و از این نظر وضعیت مثبتی است.
وی افزود: هر سال شاهد بهتر شدن وضعیت ولایی در دانشگاهها هستیم و در طول چند سال گذشته که من شخصا شاهد آن بودم هیئات دانشجویی از یک نقطهای شروع کردند، رو به رشد بودند و این رشد هم حتی متوقف نشده است.
پناهیان اضافه کرد:، اما در وضع جدید، اینکه هیئاتها دور هم جمع میشوند، این کار زیبایی است؛ قبلا هر دانشگاهی برای خودش هیئت داشت، اما الان دانشجویان برنامههایی را تدارک دیدند که این گروهها دور هم حرکتهای ترکیبی و تجمعاتی داشته باشند. فکر میکنم که اربعین اساسا تاریخ عزاداری را متحول میکند، چون در اربعین است که هیئتها دور هم جمع میشوند.
با توجه به آغاز ماه مبارک رجب و ایامالبیض و با تاکید رهبر معظم انقلاب به جوانان و دانشگاهیان مبنی بر استفاده از این فرصت معنوی ثبت نام اعتکاف دانشگاهیان آغاز شد.
مقام معظم رهبری با اشاره به اهمیت حضور جوانان در مراسم اعتکاف ایام البیض و بهره مندی از آن میفرمایند: امروز در دانشگاههای کشور، هزاران نفر از جوانان دانشجو، دختران و پسران در مساجد دانشگاهها اعتکاف میکنند، سه روز عبادت میکنند، خلوت میکنند، با خدای خود ارتباط برقرار میکنند؛ مساجد بزرگ و مجامع بزرگ که جای خود دارد. اینها معنویت است. کشور ما اهل معنویت است.
با توجه به آغاز ماه مبارک رجب و ایام البیض و با تاکید رهبر معظم انقلاب به جوانان و دانشگاهیان مبنی بر استفاده از این فرصت معنوی ثبت نام اعتکاف دانشگاهیان آغاز میگردد.