گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو؛ مرتضی شاهمیرزایی در نشست خبری هفدهمین نمایشگاه بینالمللی ایرانپلاست حضور پیدا کرد و با اشاره به اینکه صنعت پتروشیمی بالندهترین صنعت دنیاست و در رتبه نخست قرار دارد اظهار کرد: ظرفیت تولید این صنعت به همت متخصصان داخلی از مقدار بسیار کم، به بیش از سالانه ۹۲ میلیون تن افزایش یافته است. پیش از پیروزی انقلاب اسلامی صنعت پتروشیمی ۱۰۰ درصد وابسته بود. در آغاز انقلاب اسلامی محصولات انگشتشماری در صنعت پتروشیمی تولید میشد اما امروز ۵۵۰ گرید انواع محصول پتروشیمی در کشور تولید میشود و خودکفا هستیم.
شاهمیرزایی ضمن تأکید بر اینکه تولید محصولات متنوع مورد نیاز صنایع مختلف در کشور در دستور کار شرکت ملی صنایع پتروشیمی است، گفت: براساس بررسیها، ۶۳ درصد واحدهای صنایع تکمیلی مشکل تأمین سرمایه در گردش داشتند که شرکت ملی صنایع پتروشیمی با استفاده از سیاست فروش اعتباری محصولات به این شرکتها کمک کرد و دهها هزار میلیارد تومان از این طریق برای این صنایع تأمین شد. براین اساس، ۲۸ هزار میلیارد تومان محصول پتروشیمی بهصورت اعتباری هدیه شرکتهای پتروشیمی براساس تکلیف شرکت ملی صنایع پتروشیمی در پنج ماه اخیر بوده است که تحول بزرگی را در واحدهای تکمیلی ایجاد کرده است.
معاون وزیر نفت در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره جایگاه صنعت پتروشیمی در منطقه و جهان اظهار کرد: صنعت پتروشیمی ایران ۲۸ درصد ظرفیت پتروشیمی منطقه و ۲.۷ درصد ظرفیت پتروشیمی جهانی را به خود اختصاص داده است.
شاهمیرزایی با بیان اینکه در سال گذشته صنعت پتروشیمی ایران بالغ بر ۱۶ میلیارد دلار محصول پتروشیمی را به بازارهای جهانی صادر کرده است، ادامه داد: محصولات عرضه شده به بازارهای جهانی مازاد بر نیاز داخل است، چرا که اولویت صنعت پتروشیمی تأمین نیاز داخلی به منظور تکمیل زنجیره ارزش است. سال گذشته موفق شدیم ۱۴.۵۵ میلیارد دلار ارز به سامانه نیما عرضه کنیم، همچنین ۱.۵ میلیارد دلار نیز به تأمین کالا و تجهیزاتی که در داخل کشور قادر به تولید آن نبودیم، اختصاص داده شد.
معاون وزیر نفت در زمینه ظرفیت نصب شده صنعت پتروشیمی و ظرفیت تولید پلیمر تا پایان دولت سیزدهم اظهار کرد: ظرفیت نصب شده صنعت پتروشیمی هماکنون سالانه ۹۲ میلیون تن و تولید واقعی ۷۲ میلیون تن است. صنعت پتروشیمی ایران در سال ۱۴۰۰ تولید ۶۵.۴ میلیون تن را ثبت کرد و در سال ۱۴۰۱ با ظرفیت نصب شده نزدیک به ۹۰ میلیون تن، ۷۰ میلیون تن تولید واقعی بود که فاصله میان ظرفیت نصب شده و تولید واقعی به دلیل تعمیرات اساسی، تامین خوراک در فصل زمستان و درگیر بودن بیش از ۲۲ استان کشور با برودت هوا بود.
شاهمیرزایی در پایان با بیان اینکه هماکنون نزدیک به ۸.۸ میلیون تن انواع پلیمر در کشور تولید میشود، گفت: براساس برنامه هفتم توسعه قرار است ظرفیت تولید پلیمر به ۱۹ میلیون تن افزایش یابد که تمام این ظرفیت از سوی بخش خصوصی اجرا خواهد شد. براساس برنامهریزی انجام شده تا پایان دولت سیزدهم، ظرفیت تولید پلیمر به ۱۱ میلیون تن میرسد.