به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، با حضورسرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مدیر همکاریهای علمی و بین المللی دانشگاه و در راستای ارتقای سطح همکاریهای علمی و پژوهشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با دانشگاههای عراق، ۱۵ تفاهم نامه و قرارداد همکاری مورد توافق و امضا قرار گرفت.
دانشگاه صنعتی امیرکبیر قرار است با دانشگاههای عراق در زمینههای آموزشی و اجرای پروژههای فناورانه همکاری کند.
علیرضا رهایی سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دکتر روح الله باقرزاده مدیر همکاریهای علمی و بین المللی دانشگاه با حضور در نشستهای مختلف با هیئتهای دانشگاههای عراقی، در زمینه همکاریهای تخصصی با هر یک از دانشگاههای حاضر در این همایش به توافق رسیدند.
رهایی در حاشیه مراسم امضای تفاهم نامه با دانشگاههای عراق گفت: ظرفیتهای علمی و تحقیقاتی گسترده دانشگاه صنعتی امیرکبیر میتواند در راستای ارتقای سطح علمی و پژوهشی دانشگاهها و در ایجاد زمینه همکاریهای علمی با کشورهای دوست و علاقمند به کار گرفته شود.
سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیربا بیان اینکه یکی از اهداف اصلی دانشگاه توسعه تحقیقات صنعتی است، گفت: بعضی از طرحهای صنعتی که در این دانشگاه اجرا شده در مقیاس بزرگی بوده اند.
وی با اشاره به ظرفیتهای منحصر به فرد اعضای هیات علمی، کارکنان، دانشکدهها و مراکز تحقیقاتی دانشگاه، ایجاد موقعیتهای مناسب در به اجرا درآوردن این ظرفیتها در مقیاس بین المللی را به عنوان یکی از رویکردهای مهم و محوری برنامههای دانشگاه برشمرد و بیان داشت: حضور فعال و عملگرا در این گونه نشستها ضروری است.
سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیرخاطر نشان کرد: هدفگذاری اصلی و بزرگ دانشگاه این است که در زمینه نیازهای کلان دو کشور و بویژه در بخشهایی که دو کشور چالش فناوارانه دارند از طریق شکل گیری کنسرسیومهای تخصصی بین دانشگاهی فعال و در جهت رفع آنها اقدام عملی نماید.
وی خاطر نشان کرد: برای ما مایه خرسندی است که اجرای طرحهای کلان پژوهشی و انجام تحقیقات مشترک به صورت فرصت مطالعاتی و یا دیگر زمینههای همکاری بین دو کشور میسر شود.
روح اله باقرزاده مدیر همکاریهای علمی و بین المللی دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز در نشست با مسئولان دانشگاههای عراق ضمن معرفی ظرفیتها و پتانسیلهای آموزشی و پژوهشی دانشگاه گفت: تجربیات آموزشی و پژوهشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در بخش تحقیقات کاربردی و انجام پروژههای صنعتی به عنوان یکی از مهمترین زمینههای همکاری این دانشگاه با طرفهای عراقی است.
مدیر همکاریهای علمی و بین المللی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان این که دانشگاه صنعتی امیرکبیر با برنامه ریزی دقیق و قبلی در این نشست حضور یافت گفت: معاونت بین الملل دانشگاه با مطالعه و تحقیق همه جانبهی ظرفیتهای ۲۴دانشگاه عراقی حاضر در این نشست، پیشنهادهای تخصصی و زمینه های همکاری را به هر یک از این دانشگاهها اعلام و پس از دریافت نقطه نظرات آنان، تفاهم نامههای مذکور به امضای طرفین رسید.
باقرزاده تاکیدکرد: این تفاهم نامهها با توجه به زمینههای تخصصی و موضوعات مطرح شده برای اجرا در اختیار دانشکدههای مربوطه قرار میگیرد.
وی تاکید کرد: برنامه ریزی دقیق دانشگاه صنعتی امیرکبیر و داشتن پیشنهاد مشخص در این نشست مورد توجه بسیار زیاد طرفهای عراقی قرارگرفت.
وی تاکید کرد: دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این دوره، از انجام توافقات و مذاکرات بی حاصل علمی و بین المللی اجتناب میکند.
باقرزاده بیان داشت: با سایر دانشگاههای حاضر در این نشست با توجه به زمینههای تخصصی و نقاط قوت آنها مذاکرات اولیه در خصوص همکاریهای مشترک با واحدهای اقماری دانشگاه و پردیس بین المللی کیش صورت گرفت.
وی با ابراز خرسندی از دستاوردهای بین المللی دانشگاه در این نشست گفت: امیدوارم دانشگاه صنعتی امیرکبیر بتواند در قالب قراردادهای عملیاتی مشخص با کنسرسیومهای تخصصی با دانشگاههای عراقی حاضر در نشست همکاری مناسبی را در سطح دو کشور شروع نماید.
باقرزاده خاطر نشان کرد: در زمینه اجرای پژوههای کلان ملی و متناسب با نیازهای تحقیقاتی دو کشور مانند حفاظت از محیط زیست، مدیریت منابع طبیعی مشترک، مهندسی فرآیندها و تقویت زیرساختهای دوکشور در بهره برداری از منابع نفت و گاز و توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی همکاریهای مشترک خواهیم داشت.
مدیر همکاریهای علمی و بین المللی دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: در این نشست به صورت ویژه با دو دانشگاه بغداد و دانشگاه تکنولوژی بغداد در زمینه طرحهای بین المللی کلان مشترک و همچنین همکاریهای علمی در زمینه برگزاری دورههای آموزشی مشاوره محور مرتبط با بخشهای تخصصی دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای اساتید و دانشجویان عراقی به توافق رسیدیم.
باقرزاده گفت: درنشست مشترکی که با حضورمسئولان دانشگاه بغداد و دانشگاه تکنولوژی بغداد، دکتر وحید حدادی اصل رییس مرکز همکاریهای علمی بینالمللی وزارت علوم و قائم مقام خود در امور بین الملل، محمدزاده عطارمعاون مرکز و دکتر حیدر مسئول عراقی برگزارشد؛ پیشنهاد تخصیص گرنت ویژه برای انجام پروژههای تحقیقاتی از سمت دو دولت توسط سرپرست دانشگاه دانشگاه صنعتی امیرکبیر مطرح و توسط هر دو معاون وزیر ایران و عراق مورد استقبال قرار گرفت.
وی خاطر نشان کرد: این امر میتواند زمینه ساز شروع همکاریهای علمی عمیق و موثری را برای این سه دانشگاه در قالب یک کنسرسیوم علمی فراهم سازد.
مدیر همکاریهای علمی و بین المللی دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: طرفهای عراقی در بکار گیری تجربیات دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای حل مشکلات و چالشهای جاری کشور و برنامه ریزی در خصوص فناوریها و نیازهای تحقیقاتی آینده کشورعراق و درخواست همکاری در زمینههای فنی مهندسی ابرازعلاقمندی کردند.
نشست دو روزه هفته علم ایران - عراق با دعوت مرکز همکاریهای بین المللی وزارت عتف در شهر مشهد و به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد در روزهای شنبه و یکشنبه ۱۵ و ۱۶ مهرماه و با حضور بیش از ۲۴ دانشگاه عراقی و ۳۰ دانشگاه ایرانی برگزار شد.