به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از نیوعرب، دو گروه «شورای روابط آمریکایی-اسلامی» و «حقوق فلسطین» به دنبال برگزاری این مراسم بودند. پس از لغو این رویداد، این دو گروه با ارائه یک شکایت قصد دارند مسئولان دانشگاه مریلند را به چالش بکشند. آنها میگویند هدف از برگزاری چنین مراسمهایی، بیداری بین ادیان است که حالا دانشگاه مریلند در مقابل این خواسته ایستاده است.
این اتفاق در حالی است که مسئولان دانشگاه از چند هفته پیش به صورت رسمی دستور برگزاری چنین مراسمی را صادر کرده بودند. گفته میشود فشار و تهدید گروههای ضد فلسطینی در اتخاذ این تصمیم بسیار تاثیرگذار بوده است.
در واکنش به این خبر، شورای روابط آمریکایی-اسلامی با انتشار بیانیهای، این تصمیم دانشگاه را تبعیض و نقش حقوق دانشجویان خواند و گفت: متاسفانه دانشگاه مریلند همان روندی را ادامه میدهد که بسیاری از دانشگاههای آمریکا طی یک سال گذشته آن را طی کرده و هدفشان آزار و اذیت دانشجویان طرفدار فلسطین و ضد نسلکشی بوده است.
توری پورل، وکیل گروه حقوق فلسطین نیز در واکنش به این موضوع، گفت: در طول تاریخ، دانشجویان از آفریقای جنوبی گرفته تا فلسطین، در خط مقدم دفاع از حقوق مدنی و مبارزه با آپارتاید بودهاند. دانشگاه مریلند حقوق دانشجویان فلسطینی را نادیده بگیرد.