گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از المیادین؛ مقاومت در غزه موفق شده است کارگاههای تولیدی خود را دوباره فعال کند و باوجود شرایط بسیار پیچیده، چرخ تولید را به حرکت درآورد. هرچند این تولید به اندازه گذشته نیست، اما در چنین شرایطی دستاوردی بزرگ محسوب میشود.
تولید موشکهای داخلی در نوار غزه از چهار مرحله اصلی تشکیل میشود. این مراحل، که حتی دستگاههای اطلاعاتی رژیم صهیونیستی نیز از آن آگاه هستند، بسیار پیچیده و دشوار است و نیاز به تخصص و مهارت دارد.
در این مرحله، مواد خام موردنیاز برای ساخت موشکها تأمین میشود. این مواد شامل مواد منفجره (چه کلاسیک و چه تولیدشده بهصورت محلی)، استوانههای آهنی برای بدنه موشک و دم آن (که تعادل موشک در پرواز را حفظ میکند)، و ابزارهای الکتریکی خاص برای ایجاد انرژی لازم جهت شلیک موشک است.
این مرحله به تخصص بالایی نیاز دارد، زیرا هر اشتباهی میتواند عواقب مرگباری داشته باشد. تاریخ مقاومت فلسطین شاهد صدها شهید است که در کارگاههای تولید موشک یا مواد منفجره جان خود را از دست دادهاند. در این کارگاهها از ابزارهایی چون دستگاههای تراش، برش و جوشکاری استفاده میشود.
این مرحله خارج از کارگاه و در مناطق زیرزمینی انجام میشود. موشکها در حفرههای زیرزمینی قرار داده میشوند و بهسمت اهداف موردنظر تنظیم میشوند. این کار نیازمند توان بدنی و دقت فراوان است، زیرا به دلیل محاصره و نبود امکانات، اغلب از ابزارهای دستی مانند بیل استفاده میشود. همچنین، این عملیات باید بهگونهای انجام شود که از چشم هواپیماهای شناسایی رژیم صهیونیستی که بهصورت ۲۴ ساعته در آسمان غزه پرواز میکنند، مخفی بماند.
این مرحله خطرناکترین و پرتنشترین بخش عملیات است. شلیک موشکها اغلب در میانه درگیریهای شدید انجام میشود، زمانی که هواپیماهای پیشرفته رژیم صهیونیستی با فناوریهای پیشرفته مشغول نظارت هستند. مقاومت برای کاهش خطر، به استفاده از تونلها و مسیرهای زیرزمینی برای شلیک موشک روی آورده است.
از آغاز جنگ، رژیم صهیونیستی تلاش کرده است تا با ترور فرماندهان و نابودی کارگاههای تولید موشک، توان مقاومت را از بین ببرد. همچنین، تلاش کرده است تا از دستیابی مقاومت به مواد اولیه جلوگیری کند. بااینحال، مقاومت فلسطین توانسته است باوجود محاصره شدید و حملات مداوم، تعداد زیادی موشک را بهسمت شهرهای رژیم اسرائیل شلیک کند. این موشکها به شهرهایی چون عسقلان، تلآویو، حیفا، و حتی بیتالمقدس رسیدهاند و گاهی پایگاههای نظامی و تأسیسات گازی رژیم صهیونیستی را هدف قرار دادهاند.
در چهار ماه اخیر، روند شلیک موشکها دوباره افزایش یافته است. این حملات هر دو تا سه هفته یکبار انجام میشود و بیشتر از شهرهایی چون خانیونس، مناطق مرکزی غزه و شمال آن شلیک شده است. این در حالی است که رژیم صهیونیستی با تخلیه مناطق نزدیک به محل شلیک موشکها تلاش کرده است تا فشار بر مقاومت را افزایش دهد، اما این روش نتوانسته است مانع فعالیتهای مقاومت شود.
۱. افزایش خشونتهای رژیم صهیونیستی:
حملات بیسابقه رژیم صهیونیستی، بهویژه در شمال غزه، که با کشتار و تخریب گسترده همراه بوده است، مقاومت را وادار کرده است تا با زبان موشک به این جنایات پاسخ دهد و امنیت را از شهرکنشینان اسرائیلی سلب کند.
۲. بازیابی تواناییهای مقاومت:
باوجود خسارتهای سنگین، مقاومت توانسته است کارگاههای تولیدی خود را بازسازی کند و تولید موشکها را از سر بگیرد. این بازگشت تولید در شرایط محاصره و فشار، دستاوردی بزرگ محسوب میشود.
۳. خنثیکردن فشارهای رژیم صهیونیستی:
رژیم صهیونیستی با افزایش حملات نظامی تلاش کرده است تا مقاومت را مجبور به امتیازدهی در مذاکرات کند. اما مقاومت با افزایش حملات موشکی و ایستادگی در برابر این فشارها، معادلات دشمن را برهم زده است.
مردم غزه نشان دادهاند که حتی در سختترین شرایط نیز تسلیم نخواهند شد. مقاومت آنها، باوجود فشارها و محاصرههای بیرحمانه، همچنان ادامه دارد. این مردم ایمان دارند که زمینهایشان به آنها بازخواهد گشت و هر قطره خون شهید، گواهی بر پیروزی آینده است.