به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، سرانجام پس از گذشت شش ماه از بر سر کار آمدن دولت یازدهم، استاندار خراسان رضوی نیز مانند سایر استانها انتخاب شد.در طول این مدت، تمامی استانداران انتخاب شدند و تنها خراسان رضوی بود که با یک وقفه شش ماهه مواجه شد که دولتمردان علت این وقفه را بالا بودن حساسیت در استان و رسیدن به یک اجماع برای انتخاب استاندار عنوان میکردند.
این تعویق در انتخاب استاندار با واکنشهای بسیاری از جانب نمایندگان استان و همچنین امام جمعه مشهد مواجه شده بود و آنان بر این نکته تاکید داشتند که استاندار هر چه زودتر باید انتخاب شود تا این استان از بلاتکلیفی درآید. تا اینکه دولت پس از گذشت یک مدت نسبتا طولانی کلید ساختمان خیابان بهار مشهد را در دستان «علیرضا رشیدیان» به عنوان استاندار خراسان رضوی قرار داد. رشیدیان تا کنون سمتهایی نظیر مدیر کلی اطلاعات خراسان بزرگ و معاون وزیر اطلاعات در دوره اصلاحات را تجربه کرده است.
با توجه به اینکه انتخاب استاندار خراسان رضوی یکی از دغدغههای قشر دلسوز و فریخته دانشگاهی میباشد؛ بنابراین بر آن شدیم طی گزارشی به بیان مطالبات این قشر از استاندار خراسان رضوی از زبان خودشان بپردازیم.
داشتن سعه صدر نسبت به فعالیتهای دانشگاهی را از استاندار جدید خواستاریم
مسعود سلطانی، دبیر انجمن اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد در این خصوص گفت: متاسفانه در دولتهای قبلی استانداری و شورای تامین استان دخالتهایی را در دانشگاهها میکردند که بعضا باعث لغو برخی مجوزها میشد.
وی ادامه داد: نخستین مطالبه ما از وی داشتن سعه صدر نسبت به فعالیتهای دانشگاهی است و اینکه اجازه دهند دانشگاه خود به مسائل دانشگاهی بپردازد و در این راستا دخالت صورت نگیرد.
دبیر انجمن اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه در بخش اعطای مجوز به برخی برنامههای تشکلات دانشجویی در سالهای گذشته شاهد لغو مجوز برخی برنامهها بودیم، تصریح کرد: برخی مواقع مشاهده میشد شورای برنامه ریزی دانشگاه مجوز را اعطا؛ اما استانداری این مجوزها را لغو میکرد.
از استاندار جدید میخواهیم به دانشگاه ارزش و بها دهد
سلطانی، با بیان اینکه انتظار داریم استانداری اختیارات دانشگاهها را در این راستا افزایش دهد؛ خاطرنشان کرد: امام راحل دانشگاه را مبدا تحولات میدانستند و بر این امر تاکید داشتند چنانچه خواهان جامعه خوب هستیم باید دانشگاهی خوب داشته باشیم؛ بنابراین از استانداری میخواهیم به دانشگاه ارزش و بها دهد.
استاندار رویکرد کارنامه محور نسبت به مسائل فرهنگی نداشته باشد
وی ضمن اشاره به اینکه متاسفانه در دورههای گذشته یک رویکرد کارنامه محور و سطحی نسبت به فعالیتهای فرهنگی استان را شاهد بودیم، تصریح کرد: استانداری باید در زمینه مسائل فرهنگی با دید آسیب شناسانه به مسائل بنگرد و مباحث فرهنگی را به شکل عمیق پیگیری کند.
دبیر انجمن اسلامی دانشگاه فردوسی با تاکید بر اینکه نسبت به فعالیتهای فرهنگی با کارشناسی و مدیریت قوی باید وارد شد، گفت: استانداری خراسان رضوی در زمینه انجام فعالیتهای فرهنگی در جایگاه خوبی قرار دارد؛ اما باید دید این فعالیتها چه میزان با کف جامعه سنخیت دارد.
سلطانی تاکید کرد: استانداری باید در ابتدا میزان تاثیری گذاری این فعالیتها را در سطح شهر و استان بسنجد.
این فعال دانشجویی در پایان در پاسخ به این پرسش که استاندار در زمینه اشاعه فرهنگ زیارت چه اقداماتی را میتواند انجام دهد، تصریح کرد: در این زمینه کارشناسان باید نظر دهند.
استانداری در هر استانی رئیس جمهور آن استان است
در ادامه مهران نوروزپور، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه استاندار در هر استانی رئیس جمهور آن استان است، بیان داشت: تمامی فعالیتهای فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و غیره استان زیر نظر استاندار انجام میگیرد؛ بنابراین پذیرفتن استانداری وظیفه بسیار سنگینی است.
استاندار ولایتمداری را مد نظر قرار دهد
وی با تاکید بر اینکه نخستین مسئلهای که استاندار باید مد نظر قرار دهد ولایتمداری است، گفت: با توجه به اینکه در دانشگاهها برخی افراد رادیکال پستهایی دریافت کردهاند؛ بنابراین لزوم نظارت بر فعالیتهای دانشگاه حس میشود.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: در راستای انجام فعالیتهای فرهنگی باید فضا به گونهای فراهم شود تا برخی افراد فضا را رادیکال نکنند.
در بحث زیارت، سیاستگذاری کلان صورت گیرد
نوروزپور در خصوص لزوم توجه به فرهنگ زیارت خاطرنشان کرد: بحث زیارت مباحث جدی و سیاستگذاریهای کلان را میطلبد.
وی با تاکید بر اینکه مسئولان استان باید با هم اندیشی در راستای سهل الوصول شدن بحث زیارت کوشش کنند، تصریح کرد: استاندار جدید باید فرهنگ سازی زیارت با معرفت و ارتقای کمی و کیفی بحث زیارت را مد نظر قرار دهد.
فعالان دانشجویی در پی ایدهآلها در تمامی حوزهها هستند
در ادامه ایوب توکلیان، مسئول جامعه اسلامی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این خصوص به «خبرگزاری دانشجو» گفت: باتوجه به اینکه قشر دانشجو یک قشر آرمان طلب است؛ بنابراین نباید این مسئله عکس العمل مسئولان را در پی داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه جنس مطالبات دانشجویان با جنس مطالبات مطبوعات تفاوت دارد، تصریح کرد: افقی را که تشکلها مشاهده میکنند دور دستتر و آرمانیتر است و دانشجویان و فعالان دانشجویی در پی ایدهآلها در همه حوزهها هستند.
مسئول جامعه اسلامی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: توجه مقام معظم رهبری به بحث فرهنگ و ابراز نگرانی ایشان در این خصوص نشان از اهمیت مسئله فرهنگ دارد و نشان دهنده این است که مسئولان باید به این امر توجه ویژه نشان دهند.
استاندار جدید دغدغههای فرهنگی را مد نظر قرار دهد
توکلیان، تاکید کرد: مسئولان کشوری و استانی باید این دغدغه را مد نظر قرار داده و این نگرانی را دریابند و در این راستا نیز تشکلهای دانشجویی نیز پیگیر خواهند بود.
وی به استاندار جدید توصیه کرد: باید مراقب جریانات فکری ضد ارزش و مراقب لایههای رویین و نمادهای سطح شهر بود.
نباید در شهر مذهبی مشهد غرب زدگی مشاهده شود
مسئول جامعه اسلامی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مشهد مهمترین شهر مذهبی ایران است، خاطرنشان کرد: نباید اقداماتی صورت گیرد که مشهد مانند بسیاری از شهرهای دیگر رنگ و بوی مذهبی بودن را از دست دهد و پوشش مردم مشهد باید با پوشش سایر شهرها تفاوت داشته باشد. نباید در شهر غرب زدگی را مشاهده کنیم؛ استاندار باید در برنامههای فرهنگی و اجتماعی خود به این مسائل توجه داشته باشد.
لزوم توجه به نمادهای شهری
توکلیان، با اشاره به اینکه یکی از برنامههایی که استاندار باید مد نظر قرار دهد توجه به نمادهای سطح شهر مشهد است، تصریح کرد: خراسان استانی مذهبی است باید با سایر استانها تفاوت داشته باشد، کسانی که وارد این استان و شهر مشهد میشوند باید حس کنند که وارد یک استان مذهبی شدهاند.
وی با تاکید بر اینکه استاندار جدید باید در این راستا با امام جمعه مشهد و سایر نهادهای فرهنگی شهر تعامل داشته باشد، گفت: استاندار باید با تمامی مسئولان مذهبی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی شهر تعامل برقرار کند.
توجه به نیازهای زائران از جمله عوامل اشاعه فرهنگ زیارت است
مسئول جامعه اسلامی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص چگونگی اشاعه فرهنگ زیارت گفت: استانداری در این زمینه باید برنامههای ویژهای را برای زائران فراهم کند.
توکلیان ادامه داد: توجه به مسائل رفاهی، درمانی، نظارت و کنترل بازار، اجرا و نظارت بر برنامههای فرهنگی و مذهبی برای زائران از جمله اقداماتی است که استاندار جدید باید مد نظر قرار دهد.
استاندار مراقب تحرکات جریانات خاص باشد
وی در پایان تاکید کرد: استاندار جدید باید مراقب تحرکات ضد فرهنگ و جریانات خاص که در صدد سوء استفاده هستند، باشد.
لازم به ذکر است، پیش از این حسین مظفری، اسماعیل نجار، حمیدرضا مومنی، حجت الاسلام علی عسگری، فروزان مهر، حسین امینی، حسن رسولی و سید جواد حسینی از جمله گزینههای احتمالی استانداری خراسان رضوی بودند که در نهایت کلیدداری استانداری خراسان رضوی به دست رشیدیان رسید.