بيوک رئيسي در گفتوگو با خبرنگار «شبکه خبر دانشجو» در تبريز، اظهار داشت: براي حل مشکل پساب کارخانه کاوه سودا جلسات متعددي برگزار، و با توجه به اهميت صنايع و نياز کشور به آنها تمهيدات لازم انديشيده شده است، ولي تا اين مدت کارخانه مذکور نتوانسته است مديريت زيست محيطي انجام دهد.
وي با بيان اينکه جهت مديريت زيست محيطي فاضلاب اين کارخانه به مسئولان آن فرصت داده شده است، تصريح کرد: در اولويت اول، انتقال پساب اين واحد صنعتي به حاشيه درياچه اروميه و نه خود اين درياچه مطرح است که در منطقه شوراکند بعد از رعايت استانداردهاي محيط زيست اين پساب مي تواند به درياچه اروميه تخيله شود و در غير اين صورت نبايد به هيچ وجه پساب خروجي اين کارخانه به منطقه رسوخ کند.
مديرکل حفاظ محيط زيست استان آذربايجان شرقي تاکيد کرد: علاوه بر اينکه مديرعامل اين کارخانه تحت پيگرد حقوقي قرار گرفته است، در صورت عدم مديريت زيست محيطي، آب کارخانه کاوه سوداي مراغه قطع مي شود و اميدواريم طي هفته آتي شاهد حل قاطع مشکلات ناشي از پساب کارخانه باشيم.
رئيسي در خصوص احتمال تعطيلي كارخانه کاوه سودا اظها داشت: اگر نياز به تعطيلي کارخانه باشد اين ريسک نيز انجام خواهد گرفت.
وي خواستار همکاري اهالي منطقه شوراکند براي احداث لاگن هاي تبخيري جهت رقيق سازي پساب کارخانه کاوه سوداي مراغه شد.
لازم به ذکر است، جمعي از اهالي و اعضاي شوراهاي اسلامي روستاهايي که از پساب کارخانه کاوه سوداي مراغه آسيب ديده اند، به ملاقات حضوري و بيان مشکلاتشان با مديرکل حفاظت محيط زيست استان آذربايجان شرقي پرداختند.
بنا به ادعاي اين افراد مشکل ناشي از اين کارخانه ساليان متمادي گريبانگير اهالي روستاهايي چون خوشه مهر، چلقايي، ديزج پروانه و ينگي کند شده است که با وجود مکاتبات متعدد با مسئولان کشوري، هنوز نتوانسته اند اين معضل بزرگ را حل کنند.
به گفته عضو شوراي اسلامي يکي از اين روستاها تمامي زمين هاي کشاورزي آنان بر اثر سرازير شدن فاضلاب اين کارخانه از بين رفته است و چاه هاي آب آنان آلوده شده اند.
همچنين پديد آمدن بيماري هاي مختلف بر روي پوست صورت و دست روستاييان آنان را بشدت نگران ساخته است.
اگرچه مسئولان در اين گفت و گو و جلسات مختلف اعلام كرده اند با استعلام از شبکه بهداشت و درمان و همچنين آزمايش هاي مختلف بر روي آب روستاهاي مذکور، هيچ گونه آلودگي مشاهده نشده است، اما اهالي بر اين باورند که قدرتي مافوق از کارخانه کاوه سودا حمايت مي کند که با وجود فشارهاي مختلف، هنوز شاهد تعطيلي يا حل مشکل پساب اين واحد صنعتي نيستند.
آنان معتقدند تا زماني که مسئولان شاهد فاجعه انساني در اين مناطق نباشند، اقدامي نخواهند کرد و بيکار شدن نزديک به هزار نفر از کارگران اين واحد در صورت تعطيلي، مهم تر از جان چندين هزار نفر اهالي روستاهاي شهرستان بناب است./انتهاي پيام/