محمد رضا دبیری در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، در خصوص هدف اصلی نمایشگاه های کتاب با اشاره به اینکه وضعیت حاکم بر نمایشگاه کتاب استان با شرایط مطلوب فاصله دارد، تصریح کرد: نمایشگاه های سالانه کتاب به منظور معرفی کتاب های انتشار یافته در هر سال به کار می رود و نباید به عنوان فروشگاه کتاب استفاده شود.
وی خرید کتاب را مخصوص مراکز دائمی خرید دانست و افزود: باید در شهرها نمایشگاه های دائمی کتاب برگزار شود تا علاقه مندان بتوانند نیاز خود را از آن طریق برطرف کنند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی نسبت کتاب هایی با موضوعات عمومی و تخصصی موجود در نمایشگاه را بهتر از سال های گذشته دانست و گفت: در سال های گذشته حضور ناشران تخصصی رونق مطلوبی نداشت؛ اما امسال با حضور پر رنگتر نسبت به سال های گذشته کتاب های تخصصی جایگاه قابل قبولی پیدا کرده اند.
دبیری با انتقاد به عدم حضور برخی ناشران در چهاردهمین نمایشگاه کتاب سال استان خراسان رضوی افزود: برخی از ناشران برتر کشور در نمایشگاه حضور ندارند و این باعث کم رونق شدن نمایشگاه می شود و این موضوع باید مورد بررسی قرار بگیرد تا اشکالات موجود برطرف شود.
وی زمان تعیین شده برای بازدید از نمایشگاه را نا مناسب دانست وگفت: ساعت 14 برای نمایشگاه کتاب زمان نامطلوبی است و این امر باعث می شود درصدی از بازدیدکنندگان از سایر شهرهای استان نتوانند استفاده لازم را از نمایشگاه کتاب ببرند؛ و اگر زمان شروع بازدید از ساعت 10 صبح باشد باعث رونق هرچه بیشتر نمایشگاه می شود.
دبیر شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی در زمینه تخصیص بودجه نمایشگاه کتاب مشهد خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه تخصیص بودجه با تاخیر انجام شد؛ اما نمایشگاه کتاب مشهد بدون تاخیر و طبق برنامه برگزار شد.
دبیری ناشران کتاب استان خراسان رضوی را از جمله برترین ناشران کشور دانست و افزود: سالانه 20میلیون کتاب در سطح استان نشر می یابد و همه ساله در انتخاب کتاب سال کشور چند کتاب از استان خراسان رضوی وجود دارد.
وی وضعیت موجود در حوزه کتاب و کتابخوانی را نامطلوب دانست و یادآور شد: باید فضای حاکم در جامعه به گونه ای تغییر کند تا میل و رغبت به خرید کتاب در جامعه تقویت شود.