روابط عمومی نیروی دریایی سپاه اعلام کرد: ناشیگری یک خبرنگار در نحوه انعکاس خبر حادثه لارک، باعث شد تا برخی از رسانهها در صدد سوءاستفاده برآیند.
به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، نیروی دریایی سپاه در اطلاعیه ای اعلام کرد: در خبری که به نقل از این خبرنگار در یکی از روزنامه ها درج شد و مورد استناد و سوءاستفاده قرار گرفت، به نقل از پدر یکی از جانباختگان این حادثه آمده است که انفجار بر اثر عمل کردن مین های دریایی بوده که از سمت دریا به ساحل آمده و دو کودک قربانی حادثه، پس از مشاهده، آن را به منزل آورده اند و به دنبال دستکاری، منفجر شده و به کشته شدن این دو کودک انجامیده است.
بر اساس این گزارش، عدم اطلاع و اشراف خبرنگار یاد شده از کیفیت و حجم و اندازه مین های دریایی، باعث شده است تا شیء ناشناس انفجاری را مین دریایی عنوان کرده و باعث ایجاد ذهنیت منفی در نزد مخاطب عامی شود که شاید هیچ اطلاع تخصصی از وزن، حجم و اندازه مین دریایی ندارد.
به گفته یکی از کارشناسان نیروی دریایی سپاه، اگر چه کوچک سازی و بالا بردن قدرت انفجاری مین در دستور کار قرار داشته، اما در حال حاضر حجم و اندازه مین های دریایی به کارگرفته شده در سازمان رزم نیرو به گونه ای است که بعضا از جرثقیل و وسایل ویژه مخصوص حمل، استفاده می شود و در انواع خیلی معمولی آن هم، نفرات قوی بنیه به سختی قادر به جابجایی آن هستند تا چه رسد به اینکه دو کودک بتوانند آن را حمل و جابجا کنند و از سوی دیگر قدرت انفجاری انواع عملیاتی این مین ها قادر است تا بدنه یک ناو بزرگ را متلاشی کند.
جزیره لارک در زمان جنگ محل آموزش و تمرینات نظامی گروه هایی از نیروهای ویژه رزمنده و نیروهای دفاعی در هشت سال دفاع مقدس بوده و ممکن است این شیء انفجاری باقیمانده آن آموزش ها بوده است.
احتمال دیگر این که ممکن است این شیء شناور که اندازه آن نیز کوچک بوده است، از ناحیه شناورهای بیگانه در منطقه در آب رها شده و پس از طی مسافت هایی به حالت شناور، در جزیره لارک به گل نشسته باشد.
گفتنی است، حجم و اندازه و وزن مواد منفجره به کارگرفته شده در مین های فعلی سازمان دفاعی نیروی دریایی سپاه که آماده بهره برداری و دارای کاربری عملیاتی است، در حال حاضر به گونه ای است که مسلح سازی، انتقال و جابجایی آنها طی فرایند ویژه ای صورت می گیرد و چنین امکانی که در خبر درج شده در برخی رسانه ها، به آن پرداخته شده، وجود ندارد.
لازم به ذکر است، در خبری که روز دوشنبه در برخی از روزنامه ها و سایت ها انعکاس پیدا کرد، عنوان شده بود که دو کودک در جزیره لارک یک مین دریایی را که به ساحل آمده بود به خانه برده و در حالی که با آن بازی می کردند، این مین منفجر شده و به مرگ آن دو کودک انجامید.