معاون پژوهشی وزارت علوم با اشاره به جلسه اخیر وزرای علوم جهان اسلام، راهحل قطعی پیشرفت جهان اسلام را علم، فناوری و نوآوری دانست.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو» مهدینژادنوری صبح امروز در بیستویکمین جشنواره پژوهش دانشگاه تهران محور مباحث جلسه اخیر وزرای علوم دانشگاههای جهان اسلام را علم، فناوری و نوآوری برای پیشرفت علمی مطرح کرد و گفت: نقش اول تحول و نوآوری در کشور، استادان و دانشجویان هستند.
وی در این زمینه گفت: قدم اول برای پیشرفت علمی کشور در شرایط فعلی، درک ضرورت و تلاش برای گذر از شرایط امروز و کمبودها و حرکت به سمت آینده است.
معاون پژوهشی وزارت علوم با اشاره به ضرورت خودارزیابی دانشگاههای کشور بیان داشت: باید بر اساس شاخصهایی که مأموریت دانشگاه را در کشور مشخص میکنند به ارزیابی وضعیت دانشگاهها بپردازیم.
مهدینژادنوری با تأکید بر بیانات مقام معظم رهبری و امام خمینی، دانشگاه جمهوری اسلامی را دانشگاه تمدنساز دانست و گفت: سلاح علم، ایمان، تعلیم و تزکیه جزو ذات این دانشگاه است.
وی در ادامه به ذکر برخی فعالیتهای وزارت علوم برای ارتقای جایگاه پژوهشی دانشگاهها پرداخت و گفت: در سال گذشته 38 طرح کلان پژوهشی برای عملیاتی شدن به دانشگاهها واگذار شد.
معاون پژوهشی وزارت علوم در این خصوص گفت: تلاش برای تخصیص ردیف بودجه اختصاصی به این طرحها نیز جریان دارد.
مهدینژادنوری به قراردادهای مناسب با سازمانهایی مثل وزارت نفت، وزارت صنایع، معادن و تجارت، وزارت دفاع، سازمان محیط زیست و سازمان ارتباطات و فناوری اطلاعات اشاره کرد و ارتباط با این سازمانها را موثر و خوب ارزیابی نمود.
وی در ادامه بیان داشت: با پذیرش 1200 نفر دکتری پژوهش محور، به سمت حل جدی مسائل مهم کشور حرکت کردیم.
معاون پژوهشی وزارت علوم به بند الف ماده 17 قانون پنجم برای حمایت از پژوهشهای خصوصی در دانشگاهها اشاره کرد و گفت: بر این اساس، 15درصد از اعتبارات بخش خصوصی را وزارت علوم قبول میکند.
مهدینژادنوری قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان برای تقویت اقتصاد دانشبنیان را بهعنوان فعالیت بعدی وزارت علوم ذکر کرد و گفت: ظرف این چهار سال باید 20هزار شرکت دانشبنیان راه بیندازیم.
وی تأسیس پژوهشگاه دانشگاهی متشکل از دانشگاهیان، صنعتگران و بازنشستگان دارای طرح پژوهشی را برنامه دیگر وزارت علوم بیان کرد.
معاون پژوهشی وزارت علوم در پایان در خصوص مرجعیت علمی کشور گفت: 142 قطب علمی تأسیس شده در سالهای اخیر، برای رسیدن به مرجعیت علمی تلاش میکنند.