این استاد حوزه و دانشگاه گفت: قوای کشور مانند یک سیستم عمل می کنند و هر قوه ای که به قوه دیگر ضربه می زند در واقع به نظام ضربه زده است، امروزه فضای دشمنی ایجاد شده نه فضای نقد.
به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از قم، حجت الاسلام رفیعی شب گذشته در حرم حضرت معصومه(س) در مراسم سوگواری اربعین امام حسین(ع)، با اشاره به این که در قسمتی از زیارت اربعین به از بین بردن جهل به عنوان یکی از اهداف امام حسین(ع) توجه شده است، گفت: اگر موضوعی به کسی نرسیده باشد و فرد بی اطلاع باشد جاهلی است که مذمت آن چنانی به او وارد نیست، امام صادق(ع) نیز این دست از افراد را که بدون شناخت امام نماز خواندند و روزه گرفتند را ملحق در اعراف می داند نه در جهنم و خداوند متعال خود برایشان تصمیم خواهد گرفت.
رفیعی با بیان این که جهل بر دو گونه جهل علمی و عقلی است، اظهار داشت: جهل گاهی در مقابل علم است که انسان جاهل در این دسته عالم نیست ولی گاهی جهل در مقابل عقل است و فرد جاهل از این نوع عاقل نیست و کسی است که خود را به جهل می زند.
این استاد حوزه علمیه با خاطر نشان کردن جهالت هایی که بسیاری از مردم از دیروز تا به امروز در بسیاری از زمینه های دینی و احکام داشته و دارند، عنوان کرد: فردی از یکی از کشور های دور افتاده افریقایی به قم آمده بود و می گفت در آن جا فقط من شیعه هستم و پیش از این بسیار در آن جا تبلیغ می کردم که امیرالمومنین(ع) پیامبر بوده است و حال متوجه شدم که اشتباه محض بوده.
وی با تاکید براین که افرادی چون طلحه و زبیر از حقانیت مولا علی(ع) آگاه بودند اما خود را به نادانی می زدند، خاطر نشان کرد: در زمان اباعبدالله(ع) نیز جهل مردم کوفه از نوع جهل عقلانی و جهل شامیان از جهل علمی بوده است.
رفیعی سیدالشهدا(ع) را نابود کننده هر دو نوع جهل در زمان خود خواند و افزود: وقتی حضرت علی اصغر به شهادت رسید جهل بعضی از کوفیان از بین رفت و کم کم اعتراضات شکل گرفت و در قیام توابین به اوج رسید، هنگامی هم که امام سجاد(ع) در شام خطبه خواند و گفت که جدش حیدر(ع) بر دو قبله نماز خوانده و دو بار بیعت کرده نادانی شامیان را در خصوص حقانیت امیرالمومنین(ع) از بین برد.
این استاد حوزه علمیه با بیان این که یک سوم روز عاشورا به خطبه خوانی گذشته است، تصریح کرد: در این روز 11 سخنرانی ایراد شده و بعد آن هم حضرت زینب و حضرت ام کلثوم(س) و امام سجاد به این کار پرداختند.
وی با اشاره به این که طبق روایات نشناختن دوست از دشمن یکی از صفات جاهل است، اظهار کرد: کسی که تصویرش مدام روی رسانه های بیگانه است دوست نیست، انسان باید بنگرد که با اعمال خود آب به آسیاب چه کسانی می ریزد.
رفیعی انتقاد را متفاوت از تنش دانست و گفت: طرح مباحث اختلاف انگیز خیلی برای نظام و رهبری هزینه بر است.
این استاد حوزه علمیه ضمن انتقاد از تکذیب های بی موردی که صورت می گیرد، تصریح کرد: یکی دیگر از نشانه های جاهل عدم تحقیق در صحت و سقم اخبار است، امروز بدون این که درستی خبری مشخص شود به سرعت آن را وارد رسانه های جمعی می کنیم.
وی نظام جمهوری اسلامی را دارای سه قوه ای خواند که مانند یک سیستم عمل می کنند و ابراز داشت: هر قوه ای که به قوه دیگر ضربه می زند در واقع به نظام ضربه زده است، امروزه فضای دشمنی ایجاد شده نه فضای نقد.