به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، محمدرضا میرزایی دیروز در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه طرح پزشک خانواده در این استان آبان ماه سال جاری به اجرا درآمده است، تصریح کرد: بر اساس هماهنگی های صورت گرفته از اول بهمن، ویزیت رایگان در بیش از 350 مطب و 92 مرکز مجری آغاز شده است.
وی ساماندهی و توزیع مناسب پزشکان متخصص را از اولویت های اصلی طرح پزشک خانواده دانست و گفت: با اجرای این طرح مردم از خدمات درمانی تخصصی مناسبی بهره مند خواهند شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران کاهش هزینه های درمانی غیر ضروری همچون داروها و آزمایشات، ارائه خدمات درمانی مناسب و جلوگیری از هدر روی منابع و سرمایه های ملی کشور را از جمله مزایای این طرح دانست و بیان داشت: با اجرای این طرح مردم از سرگردانی در نظام درمانی خارج میشوند.
میرزایی در ادامه با اشاره به اینکه برنامه پزشک خانواده شهری طی 10 فاز طراحی و به اجراء درآمد، ادامه داد: فاز اول این طرح تحت عنوان تعیین ساختار اجرایی پزشک خانواده اسفند سال 90 با برگزاری 189 جلسه در سطح استان و 860 جلسه در سطح شهرستان ها انجام شد.
وی با بیان اینکه در فاز دوم طرح پزشک خانواده بحث اطلاع رسانی مردم بوده است که از سوی صدا و سیما و اصحاب رسانه این امر صورت گرفت، گفت: در فاز سوم این طرح از 687 هزار خانواده شهری و روستایی معادل 94 درصد جمعیت شهری و روستایی سرشماری صورت گرفته است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران افزود: در فاز چهارم ایجاد بانک اطلاعات الکترونیک در طرح پزشک خانواده مطرح است که تقریبا 89 درصد جمعیت استان وارد سامانه ملی شدهاند.
میرزایی خاطرنشان کرد: جمعیت کل استان در حوزه شهری به مناطق 10 هزار نفری تقسیم و پزشکان هر منطقه مشخص شدند.
وی در ادامه با اشاره جمعیت دو میلیون و 595 هزار و 344 نفری استان مازندران، گفت: از این تعداد دو میلیون و 250 هزار و 382 نفر معادل 7/86 (هشتاد و شش و هفت دهم) درصد سرشماری شدند و اطلاعات سلامت دو میلیون و 185 هزار و 779 نفر معادل 84 درصد در سامانه ملی ثبت شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، با اشاره به اینکه از 719 هزار و 241 نفر جمعیت شهری، 57 درصد پزشک خانواده خود را انتخاب کردند، بیان داشت: افراد پس از انتخاب پزشک خود و تکمیل پرسشنامه مربوطه، در مراجعات بعدی از خدمات سطح یک به طور رایگان بهره مند خواهند شد.
میرزایی با بیان اینکه 77 میلیارد ریال برای بهبود استاندارد مراکز مجری این طرح هزینه شد، افزود: از این مبلغ 20 میلیارد ریال برای خرید 2000 دستگاه رایانه، پنج میلیارد ریال خرید 450 دستگاه لپ تاپ،27 میلیارد ریال خرید تجهیزات پزشکی مراکز و مابقی صرف خرید ملزومات اداری، تجهیزات آزمایشگاهی و تعمیرات اساسی مراکز مجری شده است.
وی با بیان اینکه نقشه GIS تمامی شهرها نیز تهیه شده است، افزود: 425 پایگاه پزشک خانواده و 42 مرکز کشیک در این طرح پیش بینی شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به همکاری سازمان های بیمه گر در پرداخت به موقع پزشکان بیان داشت: تا کنون 206 پزشک عمومی، 85 مرکز مجری، 206 متخصص، 247 داروخانه، 20 پاراکلینیک، 56 فیزیوتراپی و 22 بیمارستان دولتی با سازمان تأمین اجتماعی قرار داد بستند.
میرزایی خاطرنشان کرد: سازمان بیمه سلامت استان نیز با 230 پزشک عمومی، 86 مرکز مجری، 286 متخصص، 230 داروخانه، 50 پاراکلینیک، 76 فیزیوتراپی و 24 بیمارستان دولتی قرارداد منعقد کرده است.