به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» اختتامیه پنجمین جشنواره داستان انقلاب عصر امروز با حضور جمعی از مسئولان حوزه هنری برگزار شد.
ابتدا فخرزاده مدیر دفتر تاریخ شفاهی انقلاب حوزه هنری به سخنرانی پرداخت.
وی با یادآوری خاطرات شیرین دوران پیروزی انقلاب، دلایل این شیرینی را اینگونه بیان کرد.
اولا اینکه ملت ایران دارای روحی بزرگ و تمدنی کهن است. این روح بزرگ نمیتواند حقارت را ببیند دوما این ملت روح اسلامی داشت و نمی توانست استبداد کفر را بپذیر.
فخرزاده با بیان این نکته که ما شاهد هستیم مردم چگونه با وجود مشکلات فراوان انقلاب را حفظ کردهاند ادامه داد: ما وظیفه داریم پیام این استقلال را که نسل به نسل به ما منتقل شده به نسل بعد منتقل کنیم.
مدیر دفتر تاریخ شفاهی انقلاب، حوزه هنری را بهترین قالب انتقاد مفاهیم انقلاب به نسل بعد دانست و گفت: ما در این زمینه دچار خلاء هستیم به همین دلیل بود که حوزه هنری تصمیم گرفت این خلأ را پرکند.
وی در پایان اعلام آمادگی کرد که محققین دفتر تاریخ شفاهی با تمام هنرمندانی که قصد دارند در این عرصه فعالیت کنند همکاری خواهند کرد.
اسماعیلی سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد نیز در سخنانی یکی از گونههای ادبی تأثیرگذار را داستان دانست و گفت: هیچ تردیدی نباید داشته باشیم که بسیاری از والاییهای اخلاقی و انسانی را در داستان میتوان بیان کرد.
اسماعیلی ادامه داد: هیچ چیزی مثل داستان نمیتواند تاریخ را نشان دهد داستان انقلاب اسلامی یک جایزه ادبی صرف نیست بلکه یک حرکت ادبی است تا آرمانهای انقلاب را به نسل آینده منتقل کند.
سرپرست معاونت فرهنگی وزارت ارشاد جشنواره داستان انقلاب را کاری بزرگ و ارزشمند دانست و افزود: البته باید بعد از انقلاب این حرکت انجام میشد نه در دهه سوم انقلاب، انقلاب ما منحصر به فرد است که نهال امید را تمامی آزادیخواهان جهان نشانده است بنابراین امروز باید فضا و زمان بیشتری را به این مسئله اختصاص داد اگر ما همت نکنیم و داستان انقلاب را ننویسیم قطعا جبهه عظیمی که در مقابل ما قرار گرفته است خواهند نوشت.
وی در ادامه سه نکته را به مسئولین این جشنواره تذکر داد: اول آنکه تمام اسناد انقلاب اسلامی باید در اختیار هنرمندان قرار گیرد دوما رسالت این جشنواره کشف استعدادهاست سوما باید یک فضای مناسبی را برای نوقلمان ایجاد کند.
پس از وی امیرحسین فردی دبیر هنری جشنواره به سخنرانی پرداخت.
وی در ابتدا خاطراتی از دوران پیروزی انقلاب بیان کرد و سپس در خصوص این جشنواره بحث خود را با این پرسش ادامه داد: چرا بعد از این همه سال به داستان انقلاب پرداختیم؟
فردی در پاسخ گفت: زیرا نویسندگانی که شهرتی داشتند بعد از انقلاب کنار کشیدند و یا برخی شروع به تحریف انقلاب کردند اما ما امیدوار بودیم که یک روزی این نویسندگان برای انقلاب نیز اثری بنگارند اما سپس جنگ شد و کانون نویسندگان در آن زمان اطلاعیهای داد که در آن هم ایران و هم عراق را با هم محکوم کرد بنابراین فهمیدیم که از این افراد چیزی درنمیآید ماند تا نویسندگان جوان به صحنه آمدند.
سپس فردی با طرح این پرسش که چرا باید در مورد انقلاب بنویسیم افزود: زیرا انقلاب با زندگی ما عجین شده است و تاریخ ما را متحول کرد. من هر سال از تمام نویسندگان خواهش کردهام که به این موضوع بپردازند زیرا آنچه در سینه ماست باید به نسلهای دیگر منتقل شود.
دبیر هنری جشنواره داستان انقلاب به تفاوت این جشنواره با دیگر جشنوارههای ادبی اشاره کرد و گفت: این جشنواره روی آثار خود داوری میکند این امر فرق میکند با دیگر جشنوارههای که روی آثار تولید شده و منتشر شده داوری میکند.
وی در پایان خطاب به نویسندگان توصیه کرد: مشکل اینجاست که ما در مورد کدام انقلاب میخواهیم بنویسیم؟ این انقلاب بسیار عظیم است. پیشنهاد من این است که هر گاه خواستیم مطلبی بنویسیم به این فکر کنیم که این اثر آخرین و بهترین کاری است که من مینویسم. نگرانی من این است که نکند یک موضوع خوب را بگیریم و زخمیاش کنیم و برنگردیم آن را درست کنیم.
در پایان پنجمین جشنواره داستان انقلاب، جایزه برگزیدگان این جشنواره اهدا شد که طی آن در بخش داستان کوتاه نوجوان، مهین سمواتی، مرضیه فعلهگری، رفیع افتخاری، در بخش رمان نوجوان محمدرضا شرفی، در بخش داستان کوتاه بزرگسال ابوالفضل بصیری، ناهید قادی حاجیآبادی، مهدی نورمحمدزاده و در بخش رمان بزرگسال یوسف قجق، سیدهاشمی حسینی و محمد محمودی نورآبادی تقدیر شدند.
لازم به ذکر است؛ جشنواره داستان انقلاب پنجمین سال خود را پشت سر گذاشت که از استقبال خوبی نیز برخوردار بود.