به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، محمد تقی شجاعی ظهر امروز در نشست خبری در جمع خبرنگاران در دانشگاه فردوسی مشهد از برگزاری نمایشگاه تخصصی دستاوردهای صنعت هستهای کشور در تاریخ 12 اسفندماه جاری به مدت پنج روز در محل دانشگاه فردوسی مشهد خبر داد و تصریح کرد: این نمایشگاه شامل 21 غرفه و سه بخش، کارگروهی و چرخه سوخت است.
وی در بیان ویژگیهای این نمایشگاه افزود: این نمایشگاه توزیع محور است؛ به طوریکه گروههای 20 تا 25 نفره وارد هر بخش میشوند و کارشناس مربوطه مرور اجمالی نسبت به غرفهها دارد و ضمن پرسش و پاسخ دانشجویان در هر قسمت، نخبگان شناسایی میشوند.
رئیس مرکز امور اجرایی نمایشگاه صنعت هستهای با اشاره به تعامل دیگر ارگانها و دیگر سازمانها در برگزاری این نمایشکاه بیان داشت: ما محدویتهایی برای برگزاری این نمایشگاه در ارگانهای دیگر داریم که یکی از این محدویتها به مسائل امنیتی برمیگردد؛ بنابراین به طور فعلی، در دانشگاهها به این امر پرداخته شده است.
شجاعی ادامه داد: این نمایشگاه بصورت سیار در 22 دانشگاه برگزار شده است و توانسته به 90 درصد اهداف خود برسد؛ اما چشم انداز ما این است که یک محل دائمی برای دستاوردهای صنعت هستهای در تهران داشته باشیم.
وی گفت: سانترفیوژ، کیک زرد، یو اف 6 و نمونههای رادیو دارو و تمامی دستاوردهای هستهای در این نمایشگاه در معرض دید قرار میگیرد و علاوه بر دانشجویان دانشگاههای مشهد، دانش آموزان نخبه و تیزهوشان میتوانند از نمایشگاه بازدید کنند.
در ادامه سید حسین سید موسوی، معاون دانشجویی- فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد اهمیت صنعت هستهای را ضرورت برگزاری این نمایشگاه دانست و افزود: صنعت هستهای در قسمت های مختلفی چون کشاورزی، پزشکی، برق و بسیاری از صنایع دیگر حائز اهمیت و از طرفی انرژی فسیلی در حال اتمام است و آثار مخرب زیست محیطی را به دنبال دارد که اهمیت آن را مضاعف می کند، این نمایشگاه بستری را در جهت اطلاع رسانی این صنعت جدید و نیز فواید آن فراهم می کند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از ضرورت های برگزاری این نمایشگاه رفع ابهامات در زمینه فعالیتهای هستهای چه به لحاظ ایمنی و چه به لحاظ سیاسی در افکار عمومی است؛ به طوری که این ابهامات سبب بروز مخالفتهایی با این صنعت شده است.
معاون دانشجویی- فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه چرخه سوخت در نیروگاههای هستهای در این نمایشگاه در معرض دید بازدیدکنندگان قرار میگیرد، گفت: با برگزاری این نمایشگاه متخصصان میتوانند دسترسی آسان به چکیده دستاوردها داشته باشند و با همکاری خود میتوانند بازوان توانمندی برای سازمان انرژی هستهای باشند.
سید موسوی بیان داشت: این نمایشگاه میتواند فضایی را جهت ایده آفرینی توسط دانشجویان و نیز هدایت پایاننامههای آنان به صنعت هستهای فراهم کند و از این طریق دانشجویان توانمند شناسایی شود.
وی با اشاره به اینکه اگر در صنعت هستهای رشد و پیشرفت داشته باشیم، بسیاری از مشکلات اقتصادی حل میشود، خاطرنشان کرد: بخشی از مباحث تحریمی به دلیل فعالیت ایران در صنعت هستهای است و باید افراد از نزدیک با این صنعت، فناوری، مزایا و کاربردهای آن آشنا شوند و از این طریق روحیه خودباوری نسبت به این صنعت در آنان افزایش یابد.