به گزارش خبرنگار حوزه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از فرانس 24، معاون نخست وزیر ترکیه در گفتگو با فرانس 24 اعلام کرد: قضیه کشتار یک میلیون ارامنه در سال 1315 توسط دولت عثمانی باید توسط مورخان اثبات شود.
لنت آرنچ سخنگوی هیات دولت و معاون نخست وزیر ترکیه که به منظور دیدار با سران فرانسه به این کشور سفر کرده است در خصوص کشتار بیش از یک میلیون ارمنی در سال 1915 توسط عثمانیان گفت: این موضوع از لحاظ تاریخی صحت ندارد و یک اقدام ضدتبلیغاتی سیاسی برای ممانعت از قدرت گرفتن ترکیه است.
وی در ادامه عنوان کرد: فقط دانشمندان و مورخین می توانند در این عرصه تحقیق کنند و در این باره نظر بدهند و دولت ترکیه نیز قول می دهد همه آرشیوها و اسناد خود را در اختیار محققین بگذارد.
گفتنی است با نزدیک شدن سال 2015 میلادی به عنوان یکصدمین سالگرد کشتار ارامنه، ترکیه از هم اکنون فعالیت های دیپلماتیک خود را برای مقابله با اقدامات لابی ارامنه آمریکا شروع کرده و با توجه به این که فرانسه از مهم ترین حامیان ارمنستان به شمار می آید، ترکیه در تلاش است تا سران فرانسه را اقناع کند و مطرح شدن دوباره پرونده کشتار ارامنه، مانع از عضوت ترکیه در اتحادیه اروپا نشود.
نسل کشی ارامنه توسط دولت عثمانی در سال 1315
نسل کشی ارامنه و یا هولوکاست ارامنه که در این جنایت بزرگ به نابودی عمدی جمعیت ارمنی تحت سلطه امپراتوری عثمانی درست پس از جنگ جهانی اول بین سالهای (۱۹۱۵_۱۹۱۷) تحت نظارت دولت عثمانی و همچنین رهبران قیام ترکان جوان اطلاق میشود.
این حرکت غیر انسانی در قالب کشتارهای دسته جمعی و تبعید های اجباری و فراهم کردن شرایطی که موجبات مرگ تبعید شدگان را فراهم میکرد انجام شد.
در حال حاضر تعداد کل قربانیان نسلکشی ارامنه به طور عام بین یک تا یک و نیم میلیون نفر برآورد شدهاست.
در طی این دوران دیگر گروههای قومی منطقه، از جمله آشوریان و یونانیها ،نیز به طریقی مشابه مورد حملهٔ ترکان عثمانی قرار گرفتند به گونهای که برخی از محققان این رویدادها را نیز بخشی از همان سیاست نابودسازی قومی دولتمردان ترک دانستهاند.
در حال حاضر این جنایت یکی از تلخ ترین جنایت های نسل کشی در ابتدای قرن بیستم شناخته میشود.
هواداران وقوع نسل کشی یکجانبه ارامنه معتقدند که پانترکیسم به دو دلیل به قتلعام مبادرت کرد:
نخست به دلیل جغرافیایی چرا که ارمنیان همچون دیواری آهنین میان ترکهای عثمانی و ترک زبانان قفقاز که هیچگونه پیوست نژادی با آنان ندارند و ترکان آن سویدریای خزر بودند، قرار گرفته بودند
دوم بدلیل اینکه مسیحی بودند و باوجود فشار و تعقیب و تجاوز حاضر نمیشدند که دین خود را عوض کرده به اسلام بگروند، ازاین رو از میان برداشتن این سد و نابودی ملت ارمنی امری ضروری مینمود.
سوم بدلیل اینکه ارامنه در صدد تشکیل دولت مستقل بودند .