به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، اختتامیه نخستین جشنواره داستان کوتاه استانی، تحت عنوان «واژگان راز» با حضور نویسندگان مطرح استانی در شیراز برگزار شد. در این مراسم از هشت برنده اصلی در دو بخش داستان کوتاه و داستانک تقدیر شد.
علاوه بر آن در شش بخش انقلاب و عاشورایی، داستان طنز، داستان بومی، زبان و نثر داستانی، روایت داستانی و دفاع مقدس دو اثر شایسته تقدیر معرفی شدند.
در این مراسم پس از قرائت بیانیه هیات داوران توسط بیژن کیا نویسنده توانای کشوری در استان، از اثر «ویار» نوشته سارا صحت، «یک قدم» نوشته معصومه کلانتری، «به نام بابا» نوشته نگاردهقانی و «بازگشت» نوشته فاطمه باقریان به ترتیب به عنوان آثار برتر در رتبه اول تا چهارم دربخش داستانک تقدیر شد.
همچنین آثار«آقای دال» نوشته زهرا حسن زاده، «تاپو» نوشته رضا بهاری زاده، «دو» نوشتهی سیروس جمشیدی و «ما نظامی نیستیم» نوشته سمیرا مهدیار در بخش داستان کوتاه مقام اول تا چهارم را کسب کردند.
میثم محمدی، دبیر این جشنواره اعلام کرد: 458اثر به دبیرخانه ارسال شده بود که به علت استانی بودن جشنواره تنها355 اثر مورد داوری قرارگرفتند و آثاری که از خارج ازاستان به دبیرخانه ارسال شده بود، حذف شدند. وی افزود:از این تعداد آثار داوری شده 155 اثر مربوط به شیراز بود.
بیژن کیا نیز که عضو هیات داوران این جشنواره بود خاطرنشان کرد: از مسئولین فرهنگی استان انتظار می رود با حضور در این جشنوارههای استانی توجه بیشتری به مقوله هنرو پرورش این استعدادهای نهفته استانی نشان دهند.
وی افزود: تاکید مقام معظم رهبری بر جنگ نرم و تاثیر هنر و ادبیات در این میدان ضرورت این امر را دوچندان میکند.
حجتالاسلام محسن اسماعیل پور، مدیرکل نهاد کتابخانههای فارس در این مراسم بیان داشت: حوزه علمیه کشور که یک حوزه شیعی است، در رابطه با ادبیات درسهایی از قبیل علم بلاغت و فصاحت،علم معانی، علم بیان و... دارد که درخور توجه است.
وی گفت: ادیبان ما باید به سبک داستانی قرآن توجه کنند. اگر در احسن القصص قرآن دقت کنیم درمییابیم که گزارههای قرآنی درعین سادگی مراد و مقصودعمیقی را میرساند.
مدیرکل نهاد کتابخانههای فارس گفت: اولین شرط لازم برای یک ادیب عدم رضایتمندی از وضع موجود است. طلب باید در ادیب زنده باشد چرا که این طلب مقدمه تمرکزاست و حساسیت ایجاد میکند و این حساسیت مقدمه شعور خواهد بود.
اسماعیل پور تصریح کرد: آنچه شعر و ادبیات را از زبان ساده و عامیانه متفاوت میکند وزنها نیستند بلکه همین شعور و احساس نهفته در آنهاست که مایه این تفاوت است.
وی افزود: امروز نباید فقط به ادبای گذشته افتخار کنیم این توانمندی هم اکنون هم در شیراز وجود دارد و باید شکوفا بشود که این کار عزم همگانی میطلبد.
مدیرکل نهاد کتابخانه های فارس بیان داشت: در حال حاضر 48کانون ادبی بامحوریت نهاد کتابخانههای عمومی فارس در استان ثبت شده است، اخیرا شاهد جهش خوبی در عرصه ثبت کانونهای ادبی بودیم. این کار تکه ای از پازل بزرگ ادبیات فارس است.
گفتنی است، در این جشنواره که در جای خود فعالیتی قابل تقدیر بود علاوه بر هدیه نقدی و لوح تقدیر یک جلد کتاب هم به برگزیدگان اهدا میشد که در این میان، جای آثار مطرح کشوری نویسندگان خوش ذوق استانی خالی بود.
این جشنواره که به خوبی توانسته بود استعدادهای نویسندگی را از سراسراستان دور خود جمع کند میتوانست محفل خوبی برای توزیع و معرفی آثار ارزشمند و بنام کشوری نویسندگان زبردست استان به این نویسندگان جوان و خوش آتیه باشد. باتوجه به آرمهای متعدد دستگاههای مختلف فرهنگی که روی پوسترهای جشنواره خودنمایی می کرد انتظار میرفت رقم هدایا کمی متناسب با زحمات نویسندگان جوان شرکت کننده در جشنواره باشد.
اکبر صحرایی، نویسنده توانای استان از مسئولین حاضر تقاضا کرد که به این امر در جشنواره های آینده بیشتر توجه کنند.