به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، انسیه غفوری امروز در میزگردی که در دفتر خبرگزاری ایسنا در مشهد برگزار شد بیان داشت: در خصوص بحث دختران فراری باید به عنوان یک معلول و نه به عنوان یک علت توجه شود.
وی افزود: یکی از مسائلی که می تواند در این راستا مفید باشد در دسترس قرار دادن امکانات مناسب از جمله پارک های ایمن میباشد.
کارشناس ارشد مدیریت دولتی با اشاره به این که برای بسیاری از زنان امکان ایجاد مشاغل خانگی وجود دارد تصریح کرد: موافق حضور تمامی زنان در بیرون از خانه نیستم.
کاندید شورای شهر با تاکید بر این که متاسفانه در جامعه به زن با دیدی اقتصادی مینگرند ادامه داد: زنان سرپرست خانوار به دلایلی نظیر فقدان اعتماد به نفس، فقدان پایگاه اجتماعی، عدم بودجه و غیره در صورت ورود به صحنه اجتماع با مشکلات عدیدهای مواجه خواهند شد.
غفوری بیان کرد: شهرداریها میتوانند با تعامل با دستگاه2های اجرایی که فعالیتهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی انجام میدهند و با حمایت از پشتوانههای مالی که در اختیار دارد عاملی پیشگیرانه در این راستا باشند.
وی یادآور شد: البته تمامی افراد اصلاح نخواهند شد اما چنانچه عوامل موثر کنترل شوند بخشی از مسائل حل خواهد شد.
کارشناس ارشد مدیریت دولتی با تاکید بر این که نباید مسائل مربوط به زنان به یک کمیسیون خاص محدود شود بیان داشت: جدا کردن حیطه کاری زنان از مردان اشتباهی است که بارها تکرار شده است اما در دور جدید تشکیل شورا نباید تکرار شود.
نامزد شورای شهر مشهد افزود: می توان در کمیسیون های مرتبط یک کارگروه ویژه جهت رسیدگی به مسائل مربوط به زنان و خانواده رسیدگی کرد.
غفوری با اشاره به این که شهرداری ها نباید کار اجرایی انجام دهند گفت: نقش شهرداریها ارئه طرح، تعامل و حمایت است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: امیدواریم خداوند توفیق دهد تا آن گونه که شایسته شهر مشهد است شورایی فعال و امانتدار تشکیل شود.
*پارک بانوان موجود در شهر مشهد در شان بانوان نیست
در ادامه این نشست دیگر نامزد شورای شهر گفت: با توجه به این که زنان مسائل را بهتر کنکاش می کنند و ریز بینتر هستند بنابراین حضور آنان در شورا میتواند موثر باشد.
حسینی محراب در خصوص برنامه های خود در صورت پیروزی در انتخابات بیان داشت: تهیه طرح جامع شهری، مبارزه با مدگرایی های متضاد با فرهنگ شهر،احداث پایگاه مدیریت بحران و غیره از جمله این برنامهها خواهد بود.
وی با اشاره به این که جمعیت ایران از انقلاب به بعد دو برابر در حالی که جمعیت مشهد شش برابر شده است بیان کرد: این گسترش شهر پیامدهایی را به دنبال داشته که برخی از آنان مثبت و برخی منفی بودهاند که در جهت رفع آنان باید کوشش کرد.
این کارشناس ارشد سازه حاشیه نشینی را سکونتهای غیر رسمی نام نهاد و تصریح کرد:اختصاص تسهیلات ورزشی، برگزاری همایشها و نمایش در این مناطق، متناسب کردن خدمات با جمعیت، احداث خانه بهداشت و غیره از جمله اقداماتی است که می توان جهت پیشرفت این مناطق انجام داد.
حسینی محراب با تاکید بر این که پارک بانوان واقع در بولوار هدایت مشهد در شان بانوان این شهر نیست گفت: مشرف بودن خانه های اطراف به این پارک، وجود نگهبانان مرد، فضای سبز نامناسب و غیره از ایرادات و مشکلات این پارک است که باید رفع شود.
معماری موجود در شهر مشهد در شان این شهر نیست
در ادامه زهره شوریده دل بیان داشت: معماری موجود در کشور مغایر با آن چیزی است که اسلام مطرح کرده است.
وی با انتقاد از طرح مسکن مهر بیان کرد: آپارتمانهایی که در طرح مسکن مهر دارای 75 متر زیر بنا هستند برای یک خانواده شش نفری چه معنایی دارد.
این کارشناس ارشد روانشناسی ادامه داد: معماری اصیل ما که نشانگر حرمتهای ایرانی- اسلامی است مغفول مانده است و ما زمانی که وارد شهر مشهد می شویم به هیچ عنوان نشانههای مذهبی بودن شهر را مشاهده نمیکنیم.
نامزد شورای شهر مشهد با اشاره به این که متاسفانه ساختمان های اطراف حرم مطهر نیز به شکل غربی ساخته شده است تصریح کرد: در چین متوسط خانواده سه نفر است اما در ایران متوسط خانواده پنج نفر است بنابراین ساخت خانه ها 40 یا 50 متری به هیچ عنوان مناسب نیست.
شوریده دل با انتقاد از این که رنگهایی که در سطح شهر به کار میرود نشاط را به دنبال ندارند بیان داشت: در شهر از رنگ های سیاه، سفید و خاکستری استفاده می شود این در صورتی است که به منظور داشتن شهری با نشاط باید از رنگهای شادتری استفاده کرد.
کارشناس ارشد روانشناسی تاکید کرد: یکی از زشت ترین بحث هایی که در شهر مشهد با آن مواجه هستیم بحث زنان خیابانی است که عوامل بسیاری در ایجاد و تشدید آن دخیل هستند.
کاندید شورای شهر گفت: مشهد یک کلان شهر مذهبی است و دشمن به دلیل الگو بودن کلان شهرهای مذهبی بر آنان نشانه رفته، بنابراین باید مقتدرانهتر و دلسوزتر به این مباحث پرداخته شود.
شوریده دل با اشاره به این که ما میخواهیم عفاف را نهادینه کنیم اما حیا را رها کردهایم بیان داشت: یک حیای درونی یک شبه به وجود نمیآید بلکه در نتیجه فرهنگ سازی ایجاد میشود.
وی با انتفاد از این که برخی از مهد کودکها به آموزش رقص به کودکان میپردازند خاطر نشان کرد: فرهنگ سازی اقدامی بنیادی است که از زمان کودکی باید مورد توجه قرار گیرد و در مهد های کودک به جای آموزش رقص باید به نهادینه کردن عفاف و حیا بپردازند.
کاندید شورای شهر در پایان مهمترین شاخصه فردی که می خواهد وارد شورای شهر شود را اجرایی بودنش دانست و بیان کرد: شاهد یک خلا در خصوص حضور بانوان در عرصههای مدیریتی هستیم و از آن جا که تعداد بانوان در شورای شهر تاثیر گذار است زنان با دید موشکافانه خود میتوانند در این عرصهها وارد و اقدامات انقلابی انجام دهند.