به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از رشت، مهدی حیدری دانشجوی، دکتری جنگلداری به عنوان اولین دانشجوی دکتری دانشکده منابع طبیعی از پایان نامه خود با درجه عالی دفاع کرد.
جلسه دفاعیه با عنوان «اثر دخالت های انسانی و مدیریت بر ترکیب گیاهی رو زمینی و بانک بذر خاک در اکوسیستم های جنگلی زاگرس، شهرستان ایلام» به راهنمایی حسن پوربابایی و مشاوره آلبرت رایف - دکتر امید اسماعیل زاده و دکتر علی صالحی روز گذشته در سالن اجتماعات دانشکده منابع طبیعی برگزار شد.
در چکیده ای از رساله دکتری آمده است: با وجود نقش مهم بانک بذر خاک در ترکیب جوامع گیاهی مختلف و بنابراین در حفاظت آن ها مطالعات فلورستیک در جنگلهای زاگرس تنها بر پوشش گیاهی روزمینی متمرکز بوده است. در مطالعه حاضر خصوصیات بانک بذر خاک و پوشش گیاهی روزمینی در چهار رویشگاه جنگلی کمتر دست خورده به عنوان شاهد - مدیریت حفاظتی بلند مدت - مدیریت حفاظتی کوتاه مدت و تخریب یافته بررسی شد.
اهداف اصلی این مطالعه بررسی تنوع زیستی - خصوصیات فلورستیکی و ترکیب پوشش گیاهی روزمینی و بانک بذر خاک در جنگل کمتر دست خورده به عنوان الگویی از شرایط بهینه و مقایسه با دیگر رویشگاه ها و نیز بررسی پتانسیل بانک بذر خاک در احیای رویشگاه دچار اختلال پس از مدیریت های مختلف مانند حفاظت کوتاه مدت و بلند مدت بود. نتایج نشان داد که شاخص های تنوع شانون و سیمپسون در پوشش گیاهی روزمینی و بانک بذر خاک با افزایش تخریب کاهش یافته است.