گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، نرمش قهرمانانه نه تنها به مفهوم سازش یا همزیستی مسالمتآمیز در کنار نظام سلطه و استکبار جهانی نیست، بلکه دقیقاً با هدف خنثیسازی توطئههای استکباری آنان است. نرمش قهرمانانه، علاوه بر آنکه فرصتی برای تقویت ساخت درونی نظام فراهم خواهد آورد، نقشه راهبردی دشمن در اختلافافکنی در جامعه خودی را بر هم خواهد زد و نظام و جامعه را در مقابل هدف غایی دشمن، که همانا سازش در برابر نظام سلطه است، واکسینه خواهد کرد.
بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب در خصوص رویکرد «نرمش قهرمانانه» در روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران، انعکاس وسیعی در محافل سیاسی و رسانه ای خارجی و داخلی پیدا کرد؛ به گونهای که موجب تفاسیر مختلف و بعضاً متناقضی از حقیقت آن گردید.
معظمله با اشاره به اینکه این رویکرد پیش از این نیز از سوی ایشان مطرح شده فرمودند: «ما مخالف باحرکتهای صحیح و منطقی دیپلماسی هم نیستیم؛ چه در عالم دیپلماسی، چه در عالم سیاستهای داخلی. بنده معتقد به همان چیزی هستم که سالها پیش اسمگذاری شد نرمش قهرمانانه؛ نرمش در یک جاهایی بسیار لازم است، بسیار خوب است؛ عیبی ندارد، اما این کشتیگیری که دارد با حریف خودش کشتی میگیرد و یک جاهایی به دلیل فنی، نرمشی نشان میدهد، فراموش نکند که طرفش کیست؛ فراموش نکند که مشغول چه کاری است؛ این شرط اصلی است؛ بفهمند که دارند چه کار میکنند، بدانند که با چه کسی مواجهاند، با چه کسی طرفاند، آماج حمله طرف آنها کجای مسئله است؛ این را توجه داشته باشند»
با توجه به اهمیت این مسئله و لزوم تبیین و واکاوی آن، به بیان این حقایق از زبان برخی از مسئولان و اساتید دانشگاهی می پردازیم:
مصادره مفهوم «نرمش قهرمانانه» توسط برخی از جریانات سیاسی
بهرام قاسمی پاکدامن در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در قزوین، بیان مفهوم نرمش قهرمانانه از سوی مقام معظم رهبری را مربوط به سال های گذشته دانست و گفت: بیان مجدد این مطالب از سوی رهبری، آرام کردن جریان های سیاسی متفاوت، ایجاد آرامش در جامعه و اطمینان بخشیدن به اندیشه های ارزشی بوده است.
این استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: بعضی از جریان های سیاسی فرمایشات مقام معظم رهبری را در باب نرمش قهرمانانه مصادره کرده و به تفویض خود در آورده اند.
وی با اشاره بر نگاه جریان های سیاسی مختلف به این مفهوم تصریح کرد: بعضی جریان های سیاسی نرمش قهرمانانه را عقب نشینی ایران از جایگاه و اصولش می دانند و ما یقینا به این برداشت اعتقادی نداریم.
پاکدامن افزود: اصول و قوانین جمهوری اسلامی همواره ثابت است و دلیلی بر پذیرش این نگاه از برخی جریانات سیاسی نمی باشد.
این تحلیلگر سیاسی ضمن اشاره بر آیات قرآن کریم بیان داشت: خداوند حکومت کافر را بر مسلمانان قرار نداده است و مجری قانون نیز هرگز به دشمن اجازه دخالت در امور جامعه را نمی دهد.
رسانه های غرب واژه «نرمش قهرمانانه» را به نفع خود تفسیر می کنند
حجت الاسلام عبدالکریم عابدینی نیز در مفهوم نرمش قهرمانانه بیان داشت: دشمنان از واژه نرمش قهرمانانه که رهبر معظم انقلاب آن را به کار بردند، برداشتی اشتباه داشته و در رسانه های خود آن را به نفع خود تفسیر کردند؛ در حالی که رهبر این واژه را سال ها پیش نیز مطرح کرده بودند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان قزوین افزود: با قرار دادن این واژه در کنار این جمله از مقام معظم رهبری که اگر اسرائیل و تلاویو غلطی بکند، آن را با خاک یکسان خواهیم کرد؛ می توان فهمید که منظور مقام معظم رهبری مطلب دیگری بوده است.
وی خاطرنشان کرد: عزت و اقتدار بیرونی و بین المللی ما نتیجه اتحاد و وحدت ملی و انسجام درونی است و این موارد تنها با پیروی از رهبری و اصل ولایت فقیه میسر خواهد شد.
«نرمش قهرمانانه» استفاده از اقتدار نظام در جهت پیشبرد اهداف آن در جهان است
محمد امیدی نیز تبیین کنندگان مفهوم درست «نرمش قهرمانانه» در جامعه را معدود دانست و گفت: وادادگانی که منتظر شکل گیری کوچکترین رابطه با آمریکا حتی به قیمت از دست رفتن منافع ملی هستند، سخن رهبری از نرمش قهرمانانه را به نرمش و تسلیم قلمداد کردند.
کارشناس مسائل سیاسی خاورمیانه تصریح کرد: نظر رهبر انقلاب اسلامی بر این بود که نظام جمهوری اسلامی ایران به درجه ای از اقتدار و تاثیرگذاری رسیده است که بتواند از این اقتدار در جهت پیشبرد اهداف نظام جمهوری اسلامی ایران در نظام بین الملل استفاده کند.
وی در تبیین این مفهوم بیان داشت: در نرمش قهرمانانه نیاز می شود که در مواقعی یک قدم به عقب بنشینیم تا بتوانیم پنج قدم به جلو برویم و این امری شناخته شده در دیپلماسی است.
امیدی تاکید کرد: برخی مطبوعات زنجیره ای کشور، پذیرش قطعنامه در زمان امام(ره) و تعبیر به نوشیدن جام زهر را در مورد آمریکا به کار می برند.
استاد علوم سیاسی دانشگاه خاطرنشان کرد: با توجه به گذشته تلخ روحانی در مسئله هسته ای ایران و هوشیاری رهبر فرزانه انقلاب و وجود نخبگان و ملت ایران، بعید است که دولتمردان در دولت یازدهم بتوانند روی مسئله هسته ای ایران مذاکره کنند و امتیازی به دشمن بدهند.