به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اهواز، مجوز نمایش مستند «من روحانی هستم» از سوی مسئولان دانشگاه شهید چمران اهواز صادر نشد.
بسیج دانشجویی دانشگاه اهواز قرار بود امروز برنامه نمایش این مستند را با مجوز مسئولان دانشگاه برگزار کند، اما مجوز مورد اشاره به دلایل نامعلومی صادر نشد؛ ضمن اینکه اطلاعرسانی برای لغو نمایش مستند «من روحانی هستم» در موعد مقرر صورت نگرفت.
از سوی دیگر با توجه به آیین نامه حقوق دانشجویی و قوانین مربوطه انتظار میرفت برنامه امروز اکران مستند مذکور در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شود.
برخی از دانشجویان این دانشگاه معتقدند که ایجاد محدودیت برای اینگونه برنامهها، نخستینبار نیست که در دانشگاه شهید چمران اهواز مشاهده میشود.
لازم به ذکر است که طبق ماده 3 بند 3و 4 و5 در آیین نامه تشکلهای اسلامی، نحوه صدور مجوز برای فعالیتهای مختلف تشکلهای دانشجویی، ذکر شده است که در صورت عدم موافقت هیئت نظارت دانشگاه با درخواستهای کتبی برای برگزاری برنامههای تشکلها، دلایل عدم موافقت احتمالی مسئولان دانشگاه، باید به صورت مکتوب و مستدل در مهلت تعیین شده به تشکل اسلامی ابلاغ شود.
آئیننامه چه میگوید؟
در ماده سه از آئیننامه مربوطه آمده است:
«حداکثر مهلت پاسخگویی و ارائه مجوز توسط هیأت نظارت دانشگاه (در مورد برنامههای دانشجویی) از تاریخ ثبت درخواست کتبی در دبیر خانه هیأت، هفت روز کاری و در مورد تجمع و راهپیمایی چهار روز کاری می باشد.»
همچنین به این موضوع اشاره شده است که:
«هیات نظارت در دانشگاه موظف است در مهلت قانونی تعیین شده نسبت به تشکیل جلسه رسمی٬بررسی مدارک٬اخذ تصمیم و اعلام کتبی آن اقدام نمایند. رئیس هیات مسئول این امر می باشد و عدم پاسخگویی در مهلت مقرر به منزله تایید تلقی می گردد.
همچنین به این مورد اشاره شده است که:
«در صورت عدم موافقت هیأت نظارت دانشگاه با در خواست کتبی تشکل٬ضروریست دلایل عدم موافقت به صورت مکتوب و مستدل در مهلت تعیین شده به تشکل اسلامی ابلاغ شود.»
واکنش دانشجویان چه بود؟
با توجه به موارد مورد اشاره در بالا، حضور گسترده دانشجویان جهت تماشای مستند «من روحانی هستم» به جایی نرسید و آنها با درهای بسته سالن محل اکران «مستند» مواجه شدند.
همچنین تجمع دانشجویان برای دریافت پاسخ قانعکننده از مسئولان دانشگاه، به نتیجه نرسید.
در همین زمینه «مداحی» مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه «شهیدچمران» اهواز گفت: «کسی نمی تواند خود را ورای قانون بداند و همه ما باید مقید به قانون باشیم.»
وی همچنین افزود: «چون آیین نامه نظارت تغییر نکرده است، قاعدتاً دانشگاه حق ندارد آن را به نفع خود تفسیر کند و مرتکب اقدامات فراقانونی شود.
پیشتر کدام برنامه در دانشگاه شهید چمران حذف لغو شده بود؟
همانگونه که اشاره شد، این گونه اقدامات برای چندمین بار از زمان روی کار آمدن مدیریت جدید هیئت رییسه دانشگاه، روی داده است.
در موردی مشابه، مجوز برنامه تبیین اقتصاد مقاومتی در 24فروردینماه صادر نشد.
این در حالی است که از سوی دیگر جلسات شورای فرهنگی دانشگاه مدتهاست که برگزار نمیشود.
همچنین در موردی دیگر، انتخابات شورای نظارت بر نشریات دانشگاه به دلایل نامعلومی به تعویق افتاده است و گفته میشود که برنامههایی همچون جشن خوابگاه ها، جشن فارغ التحصیلی و مواردی از این دست، بدون مجوز برگزار شده است.
دانشجو نمي تواند