به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، عبدالحسین فریدون امروز در آیین تودیع و معارفه رئیس سابق و سرپرست جدید دانشگاه لرستان بیان داشت: بیکاری بخش عمدهای از فارغ التحصیلان دانشگاهی بیانگر عملکرد بد دانشگاه هاست؛ با این حال امیدواریم که برای رفع این مشکل راه اندازی رشته ها در دانشگاه ها به سمتی سوق پیدا کند که مطابق با نیازهای جامعه باشند.
وی با اشاره به تحصیل حدود چهار میلیون دانشجو و وجود 60 هزار عضو هیات علمی در دانشگاه های کشور افزود: باوجود رشد کمی اما از بعد کیفی در دانشگاه ها به نحو مطلوب عمل نکرده ایم که امیدواریم این مهم مورد توجه قرار بگیرد.
مشاور ارشد وزیر علوم با بیان اینکه دانشگاه ها در خدمت به مردم به صورت جسته و گریخته عمل کرده اند، گفت: علت جسته و گریخته بودن این خدمات این است که دانشگاه ها امکانات لازم را برای استفاده از سایر ظرفیت های ملی و بومی در اختیار نداشته اند.
فریدون با بیان اینکه امروز دانشگاه های پاسخگو و کارآفرین در دنیا می توانند روی پای خود بایستند، افزود: دانشگاه ها باید بتوانند علم را به ثروت تبدیل کنند و این یک مسئله مهمی است که با استفاده از ظرفیت پارک های علم و فن آوری و مراکز رشد محقق می شود.
وی افزود: دانشگاهی موفق است که در مسیر توسعه علمی گام بردارد و دانشجوی آن پس از فارغ التحصیلی به دنبال کار نباشد؛ بلکه خودش کارآفرین باشد.
مشاور ارشد وزیر علوم گفت: باید با اصلاح نظام آموزشی دانشجو به گونه ای تربیت شود که بعد از فارغ التحصیلی احساس نکند که هیچ تجربه ای برای حضور در بازار کار ندارد.
فریدون تصریح کرد: دانشگاه ها باید چرخه تبدیل علم به ثروت را تکمیل و صنعت را به علم وابسته کنند تا بتوانیم کالاهایی را تولید کنیم که با کالاهای مشابه خارجی قابل رقابت باشند.
وی بر ضرورت ایجاد منابع جدید درآمدزایی برای دانشگاه ها تاکید کرد و گفت: مسلما با توجه به افزایش صندلی های خالی در دانشگاه ها توسعه پردیس های دانشگاهی و افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان شبانه در بلند مدت برای تامین منابع مالی دانشگاه ها پاسخگو نیست و دانشگاه ها باید به فکر ایجاد منابع جدید درآمد زایی باشند.
مشاور ارشد وزیر علوم توسعه اقتصاد دانش بنیان با محوریت دانشگاه ها و همچنین اصلاح قوانین دست و پاگیر چرخه تولید علم به ثروت در کشور را از راهکارهای موثر در ایجاد منابع جدید درآمدزایی برای دانشگاه ها دانست و گفت: دانشگاه ها باید دیپلماسی علمی خود را در راستای افزایش تعامل با دانشگاه های سایر کشورها بویژه کشورهای اسلامی تقویت کنند.
فریدون بر ضرورت بهره گیری از ظرفیت بخش خصوصص در دانشگاه ها تاکید کرد و بیان داشت: با توجه به موقعیتی که ایران در آن قرار دارد در بسیاری از کشورهای همسایه های ما خانواده ها مایل هستند که فرزندان آنها در یک کشور اسلامی و یا کشوری که فرهنگ اسلامی بر آن حاکم است تحصیل کنند؛ بنابراین باید از این ظرفیت برای پذیرش دانشجویان خارجی استفاده شود.
وی با تاکید بر اینکه مردم باید خدمات دانشگاه ها را لمس کنند، تصریح کرد: ظرفیت عظیمی از جوانان کشور در اختیار دانشگاه ها هستند؛ با این حال اگر دانشگاه های ما نتوانند از بعد فرهنگ اسلامی بر این دانشجویان اثر گذار باشند قطعا باید شاهد انحراف فارغ التحصیلان دانشگاهی باشیم.
مشاور ارشد وزیر علوم گفت: دانشگاهیان ما به فرهنگ اسلامی پایبند و متعهد هستند و این تعهد وجود دارد که دانشجوی ما در کنار تخصص از تربیت متاثر از فرهنگ اسلامی نیز بهرهمند شود.
فریدون به غفلت های صورت گرفته در خصوص استفاده از فن آوری های فرهنگی اشاره کرد و افزود: باید از این فن آوری ها در راستای ترویج فرهنگ اسلامی در دانشگاه ها استفاده شود.
وی بر ضرورت حفظ کرامت انسان ها در دانشگاه تاکید کرد و بیان داشت: در دانشگاه ها به دنبال انتصاب افرادی هستیم که بتوانند سلایق مختلف را که دارای ایده هستند به کارگیری کنند.
مشاور ارشد وزیر علوم گفت: به عنوان کسی که در دانشگاه دارای مسئولیت بوده ام، معتقدم که خدمات زمانیان، رئیس سابق دانشگاه لرستان در طول مدت خدمت وی خدمات ارزندهای بود.