به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از گرگان، علی نجفی نژاد عصر دیروز در اختتامیه بیست و دومین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی که با شرکت 72 دانشگاه کشور در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی برگزار شده بود با اشاره به دو واژه امنیت غذایی و امنیت آب گفت: حل مشکل این دو مقوله باید به صورت مشترک مورد پیگیری قرار بگیرد.
وی امنیت غذایی و امنیت آب را دو مقوله جدید علمی خواند و این دو را با هم مرتبط دانست و افزود: قسمت اعظم مواد غذایی از طریق کشاورزی تهیه میشود که کشاورزی نیازمند آب است.
رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در ادامه به معضل کم آبی اشاره کرد و با بیان این مطلب که اکنون دیگر زنگ بحران آب به صدا درآمده است، متذکر شد: باید طبق یک برنامه راهبردی، امنیت آب و همچنین امنیت غذایی مورد بررسی قرار بگیرد و پیش از اینکه این هشدارها به یک بحران تبدیل شود به جلوگیری، مهار و حل آن پرداخت.
نجفی نژاد با تأکید بر ورود تمامی بخشهای مسئول کشور در این حوزه، خاطرنشان کرد: مراکز تحقیقاتی دانشگاهها، بخش های خصوصی و صنعتی و دیگر دستگاههای اجرایی کشور باید برای رفع معضلات مربوط به حوزه علوم و صنایع غذایی و امنیت آب برنامه راهبردی ارائه داده و به حل مشکلات آن مبادرت بورزند.
وی در بخش بعدی سخنانش به رابطه تهیه غذا از طریق منابع طبیعی و محیط زیست اشاره کرد و بیان داشت: دسترسی نامناسب و عدم تأمین نیاز غذایی باعث میشود مردمی که فقیر هستند به سمت منابع طبیعی بروند و در نهایت محیط زیست تحت فشار قرار بگیرد.
رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان از معضلات زیست محیطی که تحت تأثیر دخالت انسان بوجود آمده به فرسایش خاک، افزایش گازهای گلخانهای، گرم شدن کره زمین و تغییر اقلیم اشاره کرد و گفت: تأمین غذای مناسب و کافی با وارد آوردن کمترین آسیب به محیط زیست از مسائلی است که باید با توجه به ابعاد مختلف مسئله غذایی در برنامههای علمی دانشگاهها و بخشهای خصوصی و صنعتی و دیگر دستگاههای اجرایی مدنظر قرار بگیرد که این کنگره را میتوان از این دست اقدامات دانست.